hesabın var mı? giriş yap

  • oynarken keyif aldığım oyunlardan
    yeni başlayanlar ya da kazanma ihtimalini arttırmak isteyenler için naçizane önerilerim ;

    1) oyuna siz başlıyorsanız yazacağınız kelimedeki sesli harfleri h2'lerin çevresine denk getirmemeye bakın . sessiz harflerin puanları daha yüksek olacağından rakibin h2'ye yazacağı sessiz harf yüksek puan almasına neden olacaktır .
    2) j(10) , ğ(8) , f (7) , ö(7) , v (7) , g(5) , h(5), p(5) gibi 1 tane bulunan majör harfleri etkin kullanabilmek çok önemli . en az 25 puanlı kelime yazamıyorsanız bunları zorunlu olmadıkça kelime içinde kullanmayın.
    3 ) elinizde hepsi sesli ya da hepsi sessiz varsa puandan bağımsız en az 3 ünü çıkartacak şekilde kelimeler yazmaya çalışın . örneğin elinizde k,r,s,s,t,m,n varsa tahtada e varsa stres , krem , mest , sert , ters vb. kelime yazın .
    4 ) elinizde sadece 1 sesli ya da 1 sessiz varsa 3. önerideki gibi eldeki tek sesli ya da sessizi çıkarmadan puandan bağımsız 3 sesli-sessiz çıkacak şekilde kelime yazmaya çalışın . amaç eldeki sesli/sessiz dengesini koruyabilmek
    5 ) h3 çevresine zorunlu olmadıkça sesli harf bırakmayın . rakipte majör harf varsa tek harfle 40-60 arası puan alması muhtemel .
    6) örneğin tahtaya hem akaju hem de kaju yazabiliyorsunuz . akaju yazında 36 puan kaju yazınca 35 puan alıyorsanız , 1 puan için a harfini kullanmayın . sesli harfler önemli .
    7) panoda harf kalmadığında rakipte majör harf kaldıysa ( özellikle j harji ) onu kullandırtmamaya çalışın . rakibin elinde kalırsa oyun sonunda size 20 puanlık avantaj sağlatacak .
    8 ) panoda harf kalmadığında yazabildiğiniz en uzun kelimeyi yazmaya çalışın . oyunu siz bitirip rakibin elinde harf kalınca elde kalan puanlar rakipten düşüp size ekleneceğinden ciddi avantaj sağlatacak .
    9) elinizde joker varsa kolay harcamayın . örneğin jokerli 30 puanlı bir kelime, jokersiz 25 puanlı bir kelime yazıyorsanız jokeri kullanmayın . 5 puan için jokeri kullanmaya değmez . en az ekstra 25 puan kazandırabilecek bir kelimede kullanın .
    10 ) sık sık karıştır seçeneğini kullanın . bazen hiç aklınıza gelmeyen kelimeyi bu sayede görebiliyorsunuz .

    oynamak isteyen kelimelik severleri beklerim .
    mrwhoareyou

    keyifli oyunlar .

  • farkındalık yaratır. "aa süleyman kızmış lan" dersiniz. sen 4 yıl boyunca gün aşırı converse'le kampüs yollarını arşınla, saçın sakalın birbirine girmiş olsun... sonra mezun olurken topuklu ayakkabıyla çık karşımıza. sakalları da kesmiş tabii, kaşları inceltmiş, saçlar fönlenmiş... hayat çok enteresan gerçekten.

  • merak ediyorum, taraftarı olduğunuz kulübün maçını izlemeye giderken bir para ödüyor da bilet alıyorsunuz. hemen üstünüzde veya altınızda yer alan locanın fiyatını öğrendiğinizde de mi bu balıkçı kahraman adisyonunda yaşadığınız şoku yaşayacaksınız?

    kahraman'ı bilen bilir. balıkçıdır ama domates salatasıyla ön plandadır. balık değil, salatasını yemeye gidenler olduğunu bilirim. hoş ya da değil, beni ilgilendiren bir durum değil. herkesin bütçesi başka türlü.

    mesela ben kahraman'ın fiyatlarının bu şekilde olduğunu bilen biriyim ve haliyle kahraman'a gitmem. neden dak'ka başı kahraman'a gitmesi gereken insanlarmışız gibi fiyatı eleştirilmiş, balıkçı kahraman fanı olmayan biri olarak bunu pek anlayamadım.

    ucuz fiyata balık yiyebileceğimiz yerler de olacak, kahraman gibiler de olacak. iş insanlarının yurtdışından gelen misafirlerini ağırlayabileceği özel restoranlar da olmalı memlekette, 7 yıldızlı oteller de olmalı.

    balıkçı kahraman halkın vergileriyle geçinen biri mi ki fiyatlarını eleştirmek zorunda hissediyoruz kendimizi? yani burada 30 küsür sayfa eleştirecek ne gibi bir hata var, anlamakta zorlanıyorum.

  • "adamın hizmetinin bedeli bu. aşağı yukarı giden bunu bilerek gidiyor."

    kardeşim klavyelerinizde böyle bir tuş mu var? her başlıkta bundan görüyorum aq. nerede satılıyorsa söyleyin ben de alayım.

  • facebooktaki ergen sayfalarinda olan durumun aynisinin sozlukte de olmasidir. bir cumle yaziya bir bakiyorsun 200 fav gelmis, ucuncu sayfada yazsa tek oy alamayacak entryler bastaci oluyor, biz de girip eli yuzu duzgun entry okuyacagimiza debe listesinde recep ivedik ayarinda entryler okuyoruz.

  • (bkz: ttnet)
    (bkz: telekom)
    (bkz: turk telekom)

    herhangi bir problem olduğunda biri diğerine, öbürü öbürküne, sonra hepsi ttnet'e suç buluyor.

    olm siz birlikte değil misiniz? tripli sevgililer gibi dakka başı ayrılıyor musunuz ?

  • milliyet olarak arap olmadığım için beni ırgalamayan beyanat,

    arap olmayıp arap taşağı yalayanlar düşünsün.

  • evet bildiginiz su sehirler arasi yolcu otobuslerinden bahsediyorum. her gordugumde inanamiyorum. ben arabayi anca sigdiriyorum bir seride, bunlar da ayni seritde gidiyor. tam bir mucize. bir serit gercekten o kadar buyuk mu yoksa izafiyet teorisi burada da mi gecerli?

  • hala bazı sayılara doğru diyenlere golü atmıştır.

    bütün ülkeler vatandaşlarına para yağdırırken seninki iban vermiş, salgının ilk günlerinde akp'liler tanıdıklarını karantinadan kaçırmış, ilk günlerde bile sayılar zorla verilmiş, aytaç yalman'ın ölümünü saygı öztürk açıkladı diye kabul etmek zorunda kalmışlar, ilk vakayı sağlık bakanı 11 mart diye açıklamış ancak gencecik bir hemşirenin 7 mart'ta yakalandığı anlaşılmış (maalesef keybettik kendisini :/ ) ve 15 bin umreciye ülkeye giriş izni verilmiş, umrecilere ateş düşürücü verilmiş, gelen tepkiler üzerine mansur yavaş'ın da girişimiyle ankara'da yer ayarlanmış ve o umrecilerden 5 bin tanesi karantinaya alınabilmiş. daha yine ilk günlerde malzememiz yok diyen doktorlar soruşturulmuş ve gözaltına alınmış. hatta bir doktorun meslektaşlarına karşı yaptığı açıklama yayınlanınca başına gelmeyen kalmamıştır.

    bütün bunlar daha sadece başlangıç. 10 nisan'da yaşananlar, istenilen iban, belediyelerin yardımlarının engellenmesi ve banka hesaplarının bloklanması bunları saymıyorum.

    şimdi ibb başkanı diyor ki son yılların ortalamasına bakınca istanbul'da büyük bir ölüm artışı var diyor. nasıl oluyor bu? corona salgını varken veremden mi olacaktı bu yani? işte hep dediğimiz bu zaten, benzer artış diğer şehirlerde de.

    şimdi bunların verdiği sayılara doğru diyorsunuz bir de vah yazık!

  • çocuğuna sikimsonik yok ilk çiş kutlaması yok bezi bırakma kutlaması yapan annelere söylüyor anneliği hakkını veren üzerine alınmasın.