hesabın var mı? giriş yap

  • gezi'nin yıl dönümünde bu fotoğrafı paylaşmış. emri vereni zaten biliyorduk, destekleyenleri de teker teker not ediyoruz. gezi üç yaşında arda, gezi büyüyecek; ali ismail hep on dokuzunda, berkin hep on dördünde kalacak. ve sen hangi takımda oynarsan oyna büyüyemeyip küçüleceksin.

  • iki yaşındayken annemle beraber yaşadığımız olaydır.
    gerçekten doğaüstüdür.
    o zamanlar babamın mesleği nedeniyle aydın'daymışız. bayram yaklaşıyormuş ama babam izin alamamış. mecburen annemle beni önceden memlekete yollayıp bayramın ikinci günü arkamızdan gelmek durumunda kalmış. hikaye tam da burada başlıyor. annemle otobüste gece yolculuğu yaparken iki yaşında bir bebek olan ben "anne çiş" demişim. dağların arasındayız. dinlenme tesisine daha çok varmış. muavin de anneme "indir şu kenara yaptırıver abla" demiş.
    annem beni indirmiş, işlem tamamlanmış.
    tam o sırada.....

    şoför otobüsü çalıştırmış. bizi almadan yanımızdan basmış gitmiş. annem arkalarından koşturmuş ama nafile...

    bavullar arabada. çanta yok. cüzdan yok. ve o zamanlar cep telefonu da yok....

    kuş uçmaz kervan geçmez bir yolda gecenin kör karalığında 27 yaşında bir kadın ve elinde bir bebek.annem ağlamaya başlamış. burada çocuğumla ölücem demiş.

    tam o sırada....

    yoldan aniden bir araba çıkagelmiş. zınk diye annemin önünde durmuş. içinde upuzun sakallı iki tane adam. annem korkudan bayılmak üzere artık kaçıcakmış. adamlar "bacım biz polisiz gel" demiş. annem telsizleri falan da görünce arabaya binmiş. saate bakmış saat tam "ikiyi dört geçiyor".

    neyse polis otobüsü çevirmiş yolda annemi geri bindirmiş. şoföre ceza kesmiş. annem sabah memlekete ulaşmış. bu olayı üzülmesinler diye kimseye anlatmamış...

    taa ki babannem "kızım gece içime bi korku girdi saat ikiyi dört geçe kalktım sana dua ettim" diyene kadar.

  • çok basit biz yalaka değiliz.

    edit: beyefendinin sorusuna cevabımı verdim bende kendisine bir soru sorayım, fazıl say'ın da dediği gibi siz ne işle uğraşıyordunuz? hakan ural hangi sanat dalıyla uğraşıyor ben kaçırmışım kendisini.

  • henüz alarm halinde değildir. ayrıca şu anki coronavirus'ün öldürücülüğü de sars virüsünden düşük durumda. yalnız henüz bir tedavisi yok. yani virütik olduğu için antibiyotik verip tedavi edemiyorsun. alarmlık bir durum olmasa da, yetkililer olası bir mutasyon riskine karşın dikkatle takip ediyor durumu.

    yeni virüsün ilk ortaya çıktığı nokta ise çin'de bulunan bir balık pazarı. (balık pazarı dense de, başka hayvanlar da alınıp satılıyor burada) ilk olarak hayvanlardan geçtiği düşünülüyor olsa da,(zaten coronavirüs) virüs kısa süre içerisinde mutasyona uğrayıp insandan insana da bulaşmaya başlamış durumda. bu yolla baya hızlı bir şekilde yayılıyor. yine de dediğim gibi, öldürücülüğü çok düşük olduğu için, paniklik bir durum yok.

    fakat şimdilik en çok endişe verici durumun, 25 ocak'ta başlayacak olan çin yeni yılı olduğu söyleniyor. bu tatilde pek çok çinli, ülkeye girip çıkacaktır. bu da virüsün tüm dünyaya yayılmasını hızlandıracaktır. şunu da eklemem lazım, virüsün bir haftalık bir kuluçka süresi bulunuyor, bu da farklı ülkelere girişlerde tespit edilmesinin önüne geçiyor.

    olası bir mutasyon, işleri alarm seviyesine çevirebilir. zaten bu nedenle gelişimi çok yakından izleniyor. fakat şimdilik yalan yanlış bilgi verip, insanları paniğe sürüklemeyin.