hesabın var mı? giriş yap

  • uc berkeley tarafindan bir araştırma ile de kanitlandigini gördüğüm onermedir .

    bunun nedenlerine bakacak olursak;

    1) ateistler dogru olduguna inandıkları bir şeyi yapmak için kendilerini dogmalarda sınırlamazlar, onların bir şeyi yapmak için aradıkları tek kıstas akıl ve vcdanlaridir. sorgulama alışkanlığı olan bir insan nerede ne yapması gerektiğini daha iyi bilir.

    2) ümmetci bir yaklaşım benimsemedikleri için her kesimden insana yardım edebilirler. bugun dindar türkiye her yıl ramazan ayında yardım yapmak için özenle fakir bir müslüman ülke seçip, aynı ya da daha fazla oranda ihtiyacı olabilen haiti gibi ülkeleri önemsemezken, ateistler doğal felaketler yasayan musluman pakistan'a da katolik haiti'ye de yardım etmektedirler.

    3) bilimsel gelişmeler yapıp insanlığın daha da ileriye gitmesini sağlayanlar çoğunlukla ateisttirler. bunu yaparken etik olmak dışında bir sebepleri yoktur. -burada bilimadamından kastım, bir grup, cemaat desteğiyle dünyada ilk 5000'e girmeyen bir üniversiteden kadro almışlar değil,zaten onların bilime bir katkıları olmuyor, her şey kuran'da yazılı-

    4) bugun uluslararası alanda, bütçesine oranla en fazla yardımı yapan ülkeler olan iskandinav ülkeleri yogun oranda ateisttirler.

    5) ateistlerin yaptıkları katkılar cennet/huri gibi beklentiler olmadan yapıldığı için etik olarak daha fazla degerlidirler.

  • aradımda bulamadım, hiç bahsedilmemiş ama program ocak 2007'de daha o zamanlar spurs'te r.c. buford'ın asistanı olan sam presti'yi konuk etmişti. bu olay, türkiye'de bir basketbol programının o zamanlar çıkabileceği peak seviyeydi.

    sam presti o aralar çeşitli nba takımlarının gm pozisyonu için teklifler alan, spurs formasyonundan geçmiş parlak bir yönetici adayıydı. programa gelmesi buyuk olaydı, zaten hido'nun spurs sezonundan bağlantısı ile binbir uğraşla geldiğini tahmin edebiliyordum. adamı kanlı canlı izleyip takımların saha dışında business kısmını, kurguyu dile getirişini keyifle dinlemiştim.

    o program sonrası kıt ingilizcemle salary cap nedir diye araştırdığımı hatırlarım... ufuk açmıştı adam bende. emeği geçenlerin nba severler için böyle buyuk bir olayı yaşattıklarından dolayı kalplerde yeri ayrıdır.

    sam presti'de tam 5 ay sonra seattle supersonics gm pozisyonuna başladı. 1 sene içinde takımı oklahoma'ya taşıdı ve oklahoma city thunder'ı kurdu felan. business tarafı dedik ya o yıllardaki yüksek draft haklarıyla kevin durant, russell westbrook, james harden, serge ibaka'yı felan drafttan seçip günümüzde hala kafaya oynayan...

    hey gidi günler.

  • olay anında kız arkadaşın taksiye bindirip gönderilmesi gereken, devamında önce sakin sakin adamlarla konuşmaya çabalamanız, daha sonra da güzelce sopanızı yiyip - ama bu durumda bir-iki tanesini iyi benzetmeniz gerekiyor- eve ya da hastaneye gitmeniz gereken durumdur...

    yoksa içinizde sürekli rahatsız edici bir durum olarak kalır.
    deneyin mutlu olacaksınız yaralar ve şişikler bir haftada geçiyor.

    bir de şunu eklemek istiyorum; eskiden yani 17-20 yaşlarında bizim de sevmediğimiz ne bileyim yakalasam mikecem dediğimiz adamlar vardı ve biz onları kız arkadaşıyla ne bileyim kız kardeşiyle, annesiyle vs. gördüğümüzde ya görmezden gelirdik ya da nazikce bir selam verirdik... ha daha sonra yakaladıgımızda güzelce kavgamızı da ederdik...şimdi ayrı bir kepazelik ayrı bir anlayış... bu arada yaşım 26 yani 1940 lardan bahsetmiyorum.

  • savaş uçakları barış zamanında mecbur kalmadıkça radarlarını açmazlar. bunun sebebi şudur: radar açıldığı anda elektromanyetik yayın yapar. bu yayının kendisi, temel özellikleri, radarın kapasitesi ve performansı hakkında bilgiler sunar.

    eğer elektronik istihbarat* sistemleriniz ile bu yayını tespit edip kaydeder ve bunlardan bir kütüphane oluşturursanız, söz konusu radarı kör etmek ya da yanıltmak için teknik, taktik ve sistemler geliştirebilirsiniz.

    5 ekim günü 5 dakika 40 saniye, 6 ekim günü ise 4 dakika 30 saniye radar kilidinin muhafaza edilmesi demek, türk f-16'larının üzerine bu sürelerde söz gelimi el fenerinin tutulmuş olması demektir. bu süre içinde de muhtemelen bölgedeki türk ve nato elint sistemleri gözlerini kulaklarını açmış olmalılar.

    eğer bu kilitleri atan suriye mig-29'ları ise bu, suriye pilotunun şapşallığını gösterir. dahası ruslar da suriyeliler'e güvenip daha büyük maceralara atılmamaları gerektiğini anlamış olmalılar. zira böyle bir zamanda böyle bir acemilik yapan kuvvetten bir cacık olmaz.

    eğer bu kilidi atan rus su-30'u ise, ki bu uçak şu anda rus hava kuvvetlerinin en yeni ve en modern jetidir, bölgedeki rus pilotların gerçekten gerizekalı olduğunu gösterir. bir şey yapmamıza gerek yok, kendi kendilerine takılsınlar.

    4 dakika, 5 dakika, bunlar hava muharebesi için olağanüstü uzun süreler. su-30'daki aesa radar için bile bu sürelerde f-16 gibi görece küçük bir hedefte kilit tutmak çok zordur. burada esas alkışı hakeden, bu kadar uzun süre üstünde kilidi muhafaza ettirtmeyi başarmış, son derece sinir bozucu bu süreçte soğukkanlı biçimde yem rolünü başarıyla oynamış türk pilotlarıdır.

    bu "taciz"lerden mesajı alması gerekenler almıştır muhtemelen...

    debe editi: (bkz: şehit selahaddin esin ilkokulu yardım kampanyası)

  • black widow filminden spoiler içermektedir.

    --- spoiler ---

    marvel studios'un live-action olarak dördüncü, toplamda ise beşinci dizisi olan hawkeye'ın fragmanı yayınlandı. hawkeye dizisi ile birlikte og avengers dediğimiz captain america, ıron man, thor, hulk, black widow ve hawkeye'ın solo projesi olmayan tek karakteri clint barton'da solo projesine kavuşmuş oluyor. marvel studios, proje ile ilgili jeremy renner ile ilk görüştüğünde film projesi olarak görüşüyor ama disney+'ın ortaya çıkışı ile birlikte film projesi 6 bölümlük mini diziye dönüşüyor.

    fragmana geçmeden önce dizinin ilham aldığı hawkeye çizgi romanından bahsetmek lazım. 2012'de başlayıp, 2015'te biten yazarlığını matt fraction'ın çizerliğini ise david aja'nın yaptığı ve 22 sayılık bir hawkeye run'ı var. bu hikayenin hawkeye'ın en iyi solo çizgi roman hikayesi olduğunu söylersek yanılmış olmayız. dizide de göreceğimiz tracksuit draculas mafyası, clown, lucky the pizza dog gibi karakterler ilk kez bu macerada okuyucu ile buluşuyor. clint'in dizi de yaşayacağı sağırlık da yine bu çizgi roman serisinde karşımıza çıkıyor.

    çizgi romanın en önemli özelliği ise elbette clint barton ve kate bishop arasında yarattığı kimya. bu ilişki çizgi romanın merkez anlatılarından biriydi. dizi de bunun daha da ileri taşındığını söylemek mümkün. ki dizinin başarılı olması için yapması gereken birincil şey clint ile kate arasındaki ilişkinin doğru şekilde ekrana aktarılması. jeremy renner ile hailee steinfeld'in arasındaki kimyanın tuttuğunu söylemek fragmana bakarak şimdilik mümkün.

    dizi benim beklediğimden daha fazla noel havasına sahip. ama bunun diziye yakıştığını düşünüyorum. yayınlanacağı dönemle de çok uyumlu olmuş. marvel studios dizilerinin prodüksiyon kalitesi konusunda şuanda aşmış vaziyette. önceki dizilerde de olduğu gibi hawkeye'ın prodüksiyon kalitesi çok çok yüksek. her proje ile birlikte daha da olgunlaşıyorlar ve daha da tecrübe sahibi oluyorlar. fragman bende sinema filmi doygunluğu hissettirdi.

    kate bishop'ı fragmanda ronin kılığında gördük. hatırlanacağı üzere avengers: ınfinity war ve avengers: endgame arasında geçen 5 senelik kurgusal boşlukta clint, ronin ismini almış ve küresel çapta mafya ile çatışmaya girmişti. belli ki dizide bu geçmiş clint'i avlamak üzere tekrar ortaya çıkacak. ronin zamanında yaptıklarının biraz daha ayrıntısına girebileceğiz. kate'in hayatına girmesi ile birlikte de dizi ana konusuna başlamış olacak.

    marvel'ın young avengers kadrosunu ağır ağır topladığından daha önce bahsetmiştim. kate bishop da bu young avengers'ın en önemli karakterlerinden biri. marvel şu an da çeşitli film ve dizilerinde bu karakterleri evrene ağır ağır tanıtıyor. zannediyorum ki ant-man and the wasp: quantumania filminden sonra film ya da dizi olarak young avengers projesi duyurulacak.

    fragmanda tek sahnede görünen ama mcu adına önemli bir konumda olacak bir diğer karakter ise echo karakteri. gerçek adı ile maya lopez, daredevil sayfalarında okuyucu ile tanışıyor. amerikan yerlisi olan maya doğuştan sağır bir kadın. insanların hareketlerini ve dövüş stillerini kopyalayabiliyor. kingpin tarafından daredevil'ı öldürmesi için eğitiliyor. daredevil ile karşılaşmalarından sonra da echo iyi tarafa geçiyor. çizgi romanlarda ronin kimliğini almışlığı da var. karakter bu dizi ile ilk kez mcu'da görünecek. hawkeye dizisinin ardından kendi spin-off dizisine kavuşacak.

    bir diğer dizide görünmesini beklediğimiz karakter ise yelena belova. karakter black widow filminin sonunda valentina allegra de fontaine tarafından kandırılarak hawkeye'a yönlendirilmişti. sözde natasha'yı clint öldürmüştü. yelena ise natasha'nın intikamını alacaktı. bu hikayeni yansıması elbette hawkeye dizisinde işlenecek. clint ile natasha mcu'da kardeş gibi birbirine bağlı iki kişi. yelena ile clint arasında natasha mevzusu çözülünce aynı olmasa da o ilişkiye yaklaşabilecek bir yakınlık olacağını düşünüyorum. avengers: age of ultron'da da quicksilver ölünce wanda ile de clint arasında abi-kardeş ilişkisi diyebileceğimiz bir yakınlaşma yaşanmıştı.

    hawkeye'ın avengers ekibi içerisinde özel güçleri olmayan bir karakter olmasına ve bunun onun penceresinden nasıl yansıdığına avengers: age of ultron filminde çok hafif bir göz kırpılmıştı. ama bu konuyu asıl işleyecek olan bu dizi elbette. yaralanması, bazı şeylere yetişememesi yine bazı şeylere gücünün yetmemesi dizinin ilham aldığı çizgi romanda bolca işlenen konulardı. dizi de bu yolu takip edecek gibi görünüyor.

    hawkeye dizisi fragmanı itibariyle merak uyandırıcı bir iş olmuş. genişleyen ve büyüyen mcu'da her zaman bu tip daha yerel konuların işlendiği projelere de ihtiyaç duyuyoruz. the falcon and the winter soldier bu konuda başarılı bir çıkarmıştı. hawkeye bunu bir adım daha ileri taşıyabilir.

    --- spoiler ---