hesabın var mı? giriş yap

  • genellikle acile grip nedeniyle gelip ilaç yazılıp gönderilmesine tepki olarak :
    - bi seron bile takmadınız
    diyenlerin , zorla kendilerine serum taktırmayı başardıklarında , müşahade odasında selfiesini çektikten sonra
    - ay bitmedi bu serum da
    diyerek yapmaya kalkıştıkları eylem.

  • "03:21 mersinbaligi'nin soyu tukeniyor!"

    insan 15 dakka once soyler, hic pi$irmezdik. daha dakik olmasini bekliyoruz.

  • bu fotoğrafta asıl düşünülmesi gereken girdiği iki büyükşehir başkanlığı seçimini de kaybeden binali yıldırım'ın "akıllı şehirler ve belediyeler" kongresinde protokolde yeri olmadığı halde ikinci sırada bulunmasıdır.

    edit: iki farklı büyükşehirde toplam üç seçim.

  • bende 85 yasinda olsam satmam evimi. 3 milyon euro'yu o yastan sonra öhöömm neyse. ama 30'lu yaslarimda boyle bir teklif gelse evimi satar sulalemi de yaninda promosyon olarak veririm. hic vatan millet duygusu kasamam bu konuda.

  • kanimca turistlerin sadece klasik turist mekanlarini ziyaret ederek tatillerini heba ettigi sehir.

    ben size bazi alternatifler sunayim. malum tatil sezonu basliyor, new york turistlerle dolmaya basladi. her ne kadar amerikan dolari turkiye'de cok yuksek olsa da bayramdaki turk turist yogunlugu dikkatimi cekti. o zaman yeni geleceklere onerilerimi siraliyorum;

    - manhattan chinatown guzeldir, hostur, tarihi vardir ama ben iyi yemek istiyorum arkadas ve kaziklanmak istemiyorum derseniz brooklyn sunset park'taki chinatown'i gidip gorun. kendinizi cin'de hissetmezseniz hic bir sey bilmiyorum. sonra ordan kalkip gidin sunset park'a. muthis manhattan manzarasina karsi cimlere cokup keyfinize bakin. ordan sahile yururseniz feribota binip manhattan'a gecebilirsiniz manzara esliginde. ayaklar agriyacak biraz ama deger. citibike da yapabilirsiniz.

    - yukarda yazdigim hersey manhattan little italy icin de gecerli ama bu sefer brooklyn yerine bronx'a gitmeniz gerekiyor. mafya filmlerine merakiniz varsa gidip manhattan'dakini gorun, zaten chinatown ile ic ice gecmis durumda. nerede kim oldurulmus temali bir gezi yaparsiniz, john gotti'nin eski sosyal klubunu filan gorursunuz ama iyi italyan yemegi icin icin bronx'daki arthur aveune'ya gitmek lazim. yemek kalitesi olarak fersah fersah ondedir.

    - new york'a gelmisken central park'i gormemek tabii ki de olmaz ama parkin kuzey taraflarinin(72 ve yukarisi) daha huzur verici oldugunu hatirlatmak isterim. ayrica brooklyn'deki prospect park da az buz bir park degildir, muhakkak gorun derim. hatta oraya kadar gitmisken brooklyn muzesi ile dibindeki botanik bahcesine de girmenizi tavsiye ederim. brooklyn muzesi cok buyuk degildir ama ozellikle antik misir ve mezopotamya'dan sahane eserler barindirir.

    - diger bi konu queens. kimse gitmiyor, sasiriyorum. new york'ta en iyi yemegin adresi queens'tir. ozellikle astoria ve flushing avenue uzerinde muthis yerler kesfedebilirsiniz. yunan yerine gidersiniz asci yunanistan'dandir, brezilya restoranina gidersiniz ascisi brezilya'dandir, kore restoranina gidersiniz ascisindan garsonuna hepsi korelidir.

    - staten island'a gitmenize gerek yok bence. staten island bir bolumunde white trash nypd, fdny calisanlari ve emeklilerinin yasadigi, diger bir bolumunde gettolarin oldugu boktan bir yerdir benim gozumde. illa gideceksiniz ozgurluk anitini gormek icin bedava feribota binersiniz, indiginiz yerde ayni feribota binip manhattan'a geri donersiniz.

    - staten island yerine roosevelt island'a gitmek cok daha mantikli. kolunuzu uzatsaniz manhattan'a degecekmissiniz hissi verir, fotograf cekmek icin cok iyidir. onun disinda yapacak pek bir sey yoktur ama manhattan'a metro ile bir durak uzakta zaten, zaman kaybiniz olmaz. teleferik ile de gidip gelebilirsiniz.

    - harlem'e gitmekten korkmayin. yalniz spanish harlem de denilen east harlem'de biraz temkinli olun, gec saatlerde gitmeyin ama harlem iyidir, orjinaldir.

    - herkes brooklyn heights'e gider, manhattan manzarasi karsisinda resim cektirir ama dibindeki cobble hill pek bilinmez. ben cok severim burayi. sokaklarinda yururken klasik new york brownstone evlerini gorebilirsiniz. new york'ta eski dokunun iyi korundugu ender yerlerden biri cobble hill. ayrica cok kaliteli ufak tefek kafeler ve restoranlara denk gelirsiniz.

    - son olarak bir de manhattan onerisi vereyim. morningside heights'a dogru yol alin. muazzam bir katedral var burda. icerisinde cok kaliteli klasik muzik konserleri duzenleniyor zaman zaman. hemen karsisinda hungarian pastry shop var. kahvesi de, yiyecekleri de siradandir ama atmosferi tatlidir. genelde columbia universitesi ogrencilerinin ve ogretim gorevlilerinin takilma mekanidir. bir kahve aldiniz mi sonrasi sinirsizdir. sonra burdan kaptirip batiya yurudunuz mu 15 dakika'da hudson nehri uzerindeki riverside park'tasiniz. burdan bisiklet ile downtown manhattan'a kadar inmek baska bir keyif.

    aklima gelenler bunlar. kim bilir nereleri es gectim ama hatirladikca ekleme yaparim.

    edit: imla.

  • linkten görülebilecek fotodur. 1 mayıs kimleri bir araya getirmiş!

    http://imgur.com/07mpo7q

    bunlar okurlarını 6 yaş seviyesinde filan mı zannediyor acaba?

    edit: lamneth haklı, başlığı dikkatsiz açmışım, 1 mayıs 1977'ye değil günümüze ışık tutan (!) bir foto aslında. özür dilerim.

  • uçakta önce maskeyi kendiniz takın denme sebebi son derece basit bir mantıkla açıklanır. 38 bin feet yükseklikte kabin basıncı düşerse uçağın acilen alçalıp 8 bin civarına inmesi lazım. bu esnada hipoksi oluşup bayılmamak için kısıtlı zaman var. çocuğunun maskesini takacağım diye uğraşırken hipoksi oluşması veya basınç oynaklığı sebebiyle sersemlik sonucu kordinasyon kaybı oluşabilir, acil iniş için hazırlık yapan uçakta maskesi takılı çocuğunuzun size bir faydası olmayacağı için önce kendi maskenizi takmalısınız. malum erişkin bireyler çocukları bayılsa dahi durumu en azından idare edebilir. ama bu tarz bir durumda çocuğa maskeyi takıp kendisini bayıltan veya hareketsiz kılan bir ebeveyne çocuk ne kadar emanet edilebilir, o kısımı siz düşünün.

    uçakta maskeyi önce kendinize takın, ardından çocuk.

  • futbolun kimseye olmadığı kadar di maria'ya iade-i itibar borcu vardı. real madrid'de en iyi oynadığı maçlarda bile ronaldo övülüyor, her şey ona yazılıyordu. bugün de messi konuşulacak ama biz futbolseverler, futbolcuseverlerin aksine onun hakkını vermeye devam edeceğiz.