hesabın var mı? giriş yap

  • chiquita muz firmasının (united fruit company eski ismiyle) 1928'de kolombiya da sebep olduğu işçi katliamıdır. efenim şimdi bu firmanın işçileri 1 ay süren bir grev yapmışlar. amerikan hükümeti, kolombiya hükümetini united fruit company'nin çıkarlarını korumazsa ülkeyi işgal etmekle tehdit etmiş. bundan tırsan hükümet te işçilerin üstüne orduyu yollamış. ordu işçileri uyarıyor, 5 dakka sonra da ateş açıyorlar. askerlerin başındaki general 47 kişinin öldüğünü kabul ediyor ama değişik kaynaklarda bu sayı 3000'e kadar çıkıyor. ordunun cesetleri denize attığı söyleniyor.

    wikipedia sayfası.
    http://en.wikipedia.org/wiki/banana_massacre

  • ulan getir firması şuradan edeceğin 3-5 kuruş kar için şu palyaçoluğa gerek var mı ya?

    böyle zavallıca şeylere yılbaşı paketi falan yazılınca gerçekten içim burkuluyor. yeni yıla çizi kemirerek giren biri canlanıyor kafamda.

  • bugün gerçekleştirdiğim eylem.

    ülkemizde home office mantığı 7/24 çalışmak olarak anlaşılıyor sanırım.
    3 kişinin yapması gereken işi tek kişiye yaptır,
    asgari ücretin biraz üstünü üniversite mezunu bir insana öde.(50-100tl kadar) hem de 7/24 hafta içi/haftasonu çalışmasını bekle çünkü zaten evdesin. hazır yasaklarda var. ne yapıyor olabilirsin ki?
    üstün sana istediği saatte yazsın, senden dosya istesin cevap vermezsen arasın. yaptığın işi küçümsesin. bu kadar manyaklıkla uğraşmanın sağlığıma vereceği zararı düşünerek, bugün istifamı vermiş bulunmaktayım. mutluyum.

  • bisiklete binmeyen birisi olarak hiç görmediğim elitistlik. olm siz ne yiyip içiyorsunuz ya nereden kaynaklanıyor bu kadar eziklik? yeminle merakımdan soruyorum laf sokmak için değil.

    adam bisiklete biniyor amk. bi sik let. hatta mal sürücüler yüzünden ölüm tehlikesi falan da atlatıyor. adam gelmiş elitistlik diyor ya.

  • survivor sayesinde hiçbir şeyi öğrenemediysek şunu çok iyi öğrendiğimizi düşünüyorum:

    türk atletler gerçekten iğrenç insanlar.