hesabın var mı? giriş yap

  • hilmi malzemeden çalan hırsız müteahhit gibi . çük gibi bi bina yaptı sonunda yıkıldı.
    ama hasan hırsızlık nedir bilmedi. koca plazayı dikti adaya.
    sonuç: çabuk kazanmak için hırsızlık yapmayın kaybedersiniz
    debe: herkesin ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlu olsun. ulusal egemenliğimiz daim olsun.

  • + nasıl, fiyatlar iyi mi :)
    - valla ateş pah..
    + alın bunu !

    nextttttt !!!!!

    + nasıl, fiyatlar iyi mi :)
    - avrupa'da böyle fiyat yok. :|
    + aferin. al bakim bi ciklet :)

  • lisedeyken* kizlarin eteklerini havaya kaldirmak icin kulladigim, universitede ve devaminda kizlar bu hareketi kendilerinden yapmaya basladiklari icin zamanla korelip yok olan zihinsel yetenegimin bilimsel adi.

  • valla sene olmuş 2021 hala dinlere falan inanan insanlar var. yetişkinleri sittiret de akıl bali olmamış bebelere yazık...

    edit: ucubet bir duruma 2.yorum olunca tam 87 mesaj almışım. 1i hariç gerisi dinime küfretme diyor. valla hiç öyle bir niyetim yok, cahille sohbeti keseli "decade" oluyor . spagetti canavarına da inanabilirsiniz sıkıntı yok.

    sıkıntı herhangi bir din için yürüyüş, panayır, tapınak vs yapıldığında devletten de izinli olarak bazı kaynaklar kullanılıyor. koruyan polis, ambulans, belediyeden otobüs vs. şimdi benim tüm dinleri reddetmem mümkün değil lakin içine doğduğum, eğitimini aldığım ve okumasını da bilip kitabını okuyup reddettiğim din islamiyet. zira aklım yetti, yorumladım ve saçma buldum. saçma bulmayana da tebrikler istediğini yapsın. bu noktaya kadar okuyup cuma-bayram namazı ve ramazanda oruç üçgenini tamamlayanlar kutu açık buyurun küfredin. biraz daha ileri seviye olanlarda da durum takvaniza bakar. ışte ben o yukarıdaki anlattıklarımin görev ifası için vergi ödüyorum. bunu helal etmediğim noktada o kul hakkını nassi telafi edeceksiniz? öyle bir şeye inanmasam da islamiyette kul hakkı kavramı din bağımsız mevcut, ne olacak?

    sekonder edit: akşam yazan insanlar sabah yazsaydı edit yapmazdım. inanan kitle içinden harika insanlar var. çok da güzel argümanları var bazılarına geri dönüş yapmak için çalışmam gerekiyor. ayrıca destek mesajlarını yazmamışım ki fav sayısı biraz gösterge oluyordur. hepinize tesekkkur ederim. ben sadece kendi fikrimi belirttim. hala bunu yapabildiğim bir coğrafyada yaşadığıma da mutluyum.

    ve evet bali değil baliğ

  • bir sefer tecavüzden bir şey olmaz diyen bakan mı bu?

    hımm...

    ben bunu anlamıyorum işte bir sefer tecavüzden bir şey olmaz diyen bakan görevine devam edebiliyor ve oyları düşürmüyor ama kemal abinin cümlesi hemen akpnin oylarını arttırıyor.

    sizce de bu işte bir gerizekalılık yok mu?

  • iran ile türkiye atasında oluşabilecek bir gerginlikte iran cumhurbaşkanına takacağımız yeni isim. böyle bir ismi ben önceden bulayım ki olası bir gerginlikte devletlularımız boşuna isim yakıştırmakla uğraşmasın.

  • mesaj kutuma neden şehidimiz yazmışsın yazanlar olmuş. arkadaşlar, ben azerbaycanliyim. aktif olarak sözlükte yazmaya çalışıyorum, olaylar olunca buraya taşımak istedim.

  • hayatını kaybettiği açıklanan salyangoz :(

    2 yaşındayken ölen bu salyangoz bilim dünyasının yakından takip ettiği bir hayvan.

    peki neden basit bir salyangoz bilim dünyasının böylesine dikkatini çekti?

    kabuğundaki spiral diğer salyangozlardan farklı olarak saat yönünün aksine dönen ve yaşadığı 'trajik aşk üçgeni' ile gündeme gelen jeremy, 2 yaşında hayatını kaybetti. ancak bilim dünyasının yakından ilgilendiği jeremy'nin arkasında yavru bıraktığı açıklandı.

    kabuğundaki spiral yapı diğer salyangozlardan çok daha farklı. normalde saat yönüne dönen kabukların aksine kendisi tam tersi yöne dönen bir kabuk yapısına sahip. milyonda bir olarak nitelendirilebilecek bu farklılık sebebiyle bilim adamları aynı farklılığa sahip bir eş arayışına girmişler salyangoz jeremy için. çift cinsiyetli salyangozlar hem dişi hem erkek üreme organına sahipken bu bile işi kolaylaştırmamış ve koskoca bilim dünyası sadece 2 tane eş adayı bulabilmişler jeremy için.

    işte asıl dram burada başlıyor :)

    jeremy için ayarlanan bu iki salyangoz jeremy'ye sırtını dönmüş ve kendileri çiftleşmiş :( koca yürekli jeremy ise ebevenylik duygularına yenik düşmüş ve bu çiftin çocuklarına kendisi bakmış :(

    hal böyleyken haziran ayında talihsiz salyangoz jeremy için bir eş adayı daha bulunmuş ve çiftleşmiş. buna rağmen yavrulayamayan jeremy, bilim adamları için tam bir hayal kırıklığı olacakken ölümünden kısa bir süre önce yumurtaları çatlıyor ve yavruları ortaya çıkıyor.

    peki bilim dünyası solak bir salyangozun yavrularının peşine neden böylesine düştü?

    farklı bir spiral yapıya sahip olan bu salyangoza bu durumu hangi genin veya genlerin sebep olduğunu bulmak ve spiralin yönünün vücudun sağ ve sol yarısıyla ilişkisi olduğunu bulmak açısından oldukça önemli. burdan insan vücudunun ve beyninin sağ ve sol yarısına dair bilinmeyen noktaları aydınlatabileceğine inanılıyor.

    bakalım koca yürekli jeremy kadar yavruları da bilim tarihini heyecanlandırabilecek mi, takipteyiz.

    kaynak