hesabın var mı? giriş yap

  • sizin ve eşinizin birer hücresinden meydana gelmiş olsa da, 9 ay karnınızda sıcacık besleyip taşımış olsanız da, ona hayat veren siz olsanız da, değişmeyen gerçek, sizin ona değil, "çocuğun size sahip olduğu"dur... daha bu sabah okula giderken "çıkmadan önce çişini yap istersen oğlum" dediğimde , "ben senin kurallarına uyamam anne, sen benim kurallarıma uymalısın, şu an çişim yokken nasıl yapabilirim ki?" dedi lan! 5 sene önce yoktun sen hacı, ne diyon?.. (bkz: diyemedim ya la)

  • federal yasalara göre tennessee'de üretilen straight bourbon olan viskidir. nafta'da "tennessee whiskey, which is a straight bourbon whiskey authorized to be produced only in the state of tennessee" cümlesi ile tanımlanmıştır. yani federal olarak sadece straight bourbon olması ve tennessee'de üretilmesi tennessee whiskey olması için yeterli.

    ancak eyalet yasalarına göre lincoln county process yani dinlendirilmeden önce kömür filtresinden geçmesi de tennessee whiskey olması için gerekli. bu konuda da yasada benjamin prichard's tennessee whiskey tarafından üretilen viskilere bir ayrıcalık var ve bu marka lincoln county process kullanmadan ürettiği viskileri tennessee whiskey olarak satabiliyor.

    tennessee'de üretilen her viski de tenneesee whiskey olmuyor. straight whiskey için gereklilikler en az 2 yıl meşe fıçılarında dinlendirilmiş olması ve en az %51'i aynı tahıldan olması. bourbon olduğu için de bu %51'in mısır olması gerekli oluyor. ayrıca damıtılırken en fazla %80, fıçılanırken en fazla %62.5 ve şişelenirken en az %40 alkol oranı olmalı.

    bu kurallar çerçevesinde 2 yıl dinlendirilmemiş ya da %51'i mısırdan başka bir tahıl olan viskiler tennessee whiskey olarak satılamıyor. örneğin jack daniel's çavdardan ürettiği viskileri tenneessee rye whiskey olarak satıyor. dinlendirilmemiş viskiler ise genelde tennessee moonshine olarak satılıyor.

    tennessee whiskey olayının çıkışı ise başta jack daniel's olmak üzere üreticilerin biz bourbon değiliz, bourbon üretiminde lincoln county process kullanılmıyor şeklindeki itirazları. sonuç olarak tennesse whiskey için bourbon'ın bir alt kümesidir diyebiliriz.

    (bkz: jack daniel's)
    (bkz: george dickel)
    (bkz: benjamin prichard's tennessee whiskey)
    (bkz: collier and mckeel)

  • adam bir şey yapmamış ki, niye bu kadar abartıldı.
    ödülünü al ondan sonra konuş kardeşim sen de.
    ödül kaldı adamın elinde.

  • 100 tane avukata açtır o marka karalama davasını eğer bir tanesi kazanırsa anırıp videosunu ekşi sözlük'e koyayım dediğim rezil cevap.
    türkiye'de çalışma hayatında güç sahibi olan kadınların toksik dünyası.
    allah çalışanlarına ve varsa eşine sabır versin.

  • son ukome toplantısında denetim talep eden taksiciler odasının isteğinin ivedilikle yerine getirilmesi hadisesi.

    her gün fazla değil 20 tane zabıtayı sahaya süreceksin izle komediyi. 20 zabıtanın maaşı tek günde toplanır zaten. seve seve düzene girecekler..