hesabın var mı? giriş yap

  • dostoyevski çok sevdiğim budala isimli kitabında bundan bahseder fakat başlıkta subjektif şekilde belirtildiği gibi bu duyguyu herkeste olan bir hissiyat olarak ele almaz.

    dostoyevskiye göre herkes özgün olmak ister. üstelik bu istek sadece fakir, aciz, imkanları az olan insanlara özel değildir.

    ne miktarda olursa olsun, para, sosyal konum veya güzel dış görünüş, özgün ve özel fikirler üretememe hissiyatının verdiği rahatsızlığı karşılayamaz. herkes bu hissiyatı yenmek için mücadele eder ama özelliksiz insanlar için bu mücadele sadece depresyon kaynağı haline gelir.

    "basit insan" sıkça sıradanlıktan kurtulmayı amaçlayıp, yersiz ve saçma gözüken hareketlere girişir. dışarıdan kimi zaman sıradışı gözükse de, bu insan özünde sıradan olduğunu ve bundan kurtulmaya çalışmanın zorlama bir çaba olduğunu bilir.

    özel olmayan fakat daha akıllı olan insanlar da vardır.

    bu insanın sıradanlığını benimsemiş olması onun en önemli özelliğidir. farklı olmak adına büyük hayallere kapılıp hatalar yapmazlar. mutsuz olmazlar fakat özünde özelliksizlerdir.

    gerçekten farklı ve özel insanlarınsa özel olduklarını göstermeye ihtiyaçları yoktur. farklılıkları yaptıklarından, söylediklerinden bağımsızdır, varoluşlarının bir parçasıdır.

    not: bu arada budala eserini okumanızı öneririm, oldukça ilginç bir mega klasiktir. tamamen şahsi görüşümdür fakat budala eserinde 4 adet sıradışı olarak nitelendirebileceğimiz karakter bulunur ve 4'ü de yaratılmış en özel karakterlerdendir diyebilirim.

    (bkz: lev nikolayeviç mışkin)
    (bkz: aglaya ivanovna yepançin)
    (bkz: parifon semiyonoviç rogojin)
    (bkz: nastasya filippovna)

  • arabayla 100 kilometrelik bir yolu 5 litre benzinle kat edebilirim.kaç para yapar ortalama 25 lira.peki 25 liraya kaç ekmek alırım 25.o zaman kritik soru şu: bu kadar ekmek yersem bu yolu kat edebilir miyim ? hayır. ben araba mıyım? yine hayır.

    (bkz: nasıl bağlayacağımı bilemedim)

  • birisi ikinci el araç diğeri 0 kilometre araç . böyle bir örnek vermek yakışmamış.

  • rüşvet, yolsuzluk, dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma gibi büyük iddialar (!) karşısında iktidarın sergilediği tavır.

    olaylar karşısında bağımsız medyanın tavrı ve cumhuriyetin savunucuları savcılarının sessizliği ise bizlere bir kez daha siyasi çürümüşlüğün boyutunu gösterdi. yazık. çok yazık.

  • xbox series s’imi seagate’in xbox logolu tasarladığı 2gb hdd ile kullanıyorum. x|s optimized oyunların internal disk ve hdd ile kullanımıyla alakalı bir kaç bilgi vereyim.

    öncelikle çoğu x|s oyun internal’da çalışıyor ve xbox series s’in depolama alanı maalesef x’e göre düşük olduğundan bunu da verimli kullanmak gerekli. her şeyde olduğu gibi bu durumun da istisnaları var. yani bazı x|s optimized oyunlar hdd’den de çalışıyor. bunu öğrenmek için;

    1-oyunu indirin (tamamen indirmenize gerek yok sadece kütüphanede gözükmesi yeterli.)
    2-kütüphanedeyken oyunun üstüne gelip gamepad’den görüntüleme tuşuna (view button) basın.
    3-sol tarafta dosya bilgileri var ona girin.
    4-çıkan uzun metinde sol aşağılara doğru “consoletype” göreceksiniz, eğer karşısında xboxgen9 yazıyorsa hdd’den oynanmaz, ancak xboxone yazıyorsa hdd’den de oynayabilirsiniz.

    not: bütün x|s optimized olmayan oyunları hdd’den oynayabilirsiniz.

    not2: eğer otomatik indirme yeri hdd olarak ayarlıysa (çoğu kişide internal hızlı dolacağı için böyledir diye tahmin ediyorum.) hdd’den çalışmayacak oyunlar için xbox zaten size uyarı veriyor.

    not3: bazı oyunlar store’da ve gamepass’te 2 versiyon oluyor, xbox one ve xbox series x|s optimized. benim için çok önemli bir oyun değilse genelde xbox one versiyonunu indirip hdd’den oynuyorum. (örn: fifa serisi)

    x|s optimized olup hdd’den oynanabilen oyunların bazıları:

    * ark survival evolved
    * desperados 3
    * halo mcc
    * mass effect: legendary edition
    * minecraft dungeons
    * ori and the will of the wisps
    * rocket league
    * sea of thieves
    * state of decay 2
    * star wars: squadrons
    * the division 2
    * warhammer: vermintide 2
    * we happy few
    * zombie army 4

  • millet tekbire saldırmıyor, insanlar canlarıyla uğraşırken o esnada kendilerini yırtarcasına tekbir atanları eleştiriyor.

    ayrıca ne düşünürseniz düşünün amk bir de size mi açıklama yapacağız lan. rahatsız edici hareket yapmasın kimse bizler de burada konuşmayalım. olay bu kadar basit.

  • genellikle gelinin anane veya babanesi olan teyzedir.

    bu teyze taki cantasinin guvenliginden sorumludur, ayrica "kim ne takti database"ini de tutarlar. taki toreninin ba$ladigini ve bittigini de bu teyzeler anons ederler. taki toreni bitince taki cantasini alip bir bilinmeze dogru, carpik, sallanmali ancak hizli adimlarla ilerlerler.
    canta "kaybolana" kadar devamli taki cantasina bakarlar... yuzlerinde bir huzursuzluk vardir. boyle her an birisi gelip cantayi kaparak ko$arak kacacakmi$ gibi bir gerilim vardir hallerinde. bir vazife bilinci, bir gorev ciddiyeti. devamli ogutler ve emirler verirler.
    - getir burada dursun.
    - ortusunu alma cantanin.
    - bilezikleri bana ver.
    - cekil goremiyorum!
    - agzini bagla, agzini.
    gibi konu$malar yaparlar.
    ka$lari gozleri hic durmaz. o'na bu'na ka$ goz yaparlar.
    (bkz: dugun teyzeleri)
    (bkz: dugun amcalari)

  • birinci sorgu ekranında benden iki tane gösteren hizmet. biri evlenmeden önce, biri evlendikten sonra.

    evlilik insanı çok değiştiriyor :(