hesabın var mı? giriş yap

  • dinlemenin bile acı verdiği ses kaydıdır. çağrı merkezi çalışanlarının da yetersizliği göze çarpmıştır.

    kapı numarası sormak, ''sizin gibi çok vaka var'' demek, sakinleştirecekleri yerde daha da panik yaratmaları nasıl bir eğitim aldıklarını gösteriyor.

    binaların durumu belli, 112 çalışanları eğitimsiz, kurtarma ekipleri tekbir çekip birbirleriyle kavga eder. nereden tutsam elimde kalıyor.
    büyük istanbul depremi öncesi, beni daha da umutsuzluğa sürükledi bu kayıt.

  • bakara suresi'nin 14. ayeti okunduğu zaman fark edilen bahsetme eylemi.

    "(bu münafıklar) müminlerle karşılaştıkları vakit "(biz de) iman ettik" derler. (kendilerini saptıran) şeytanları ile başbaşa kaldıklarında ise: biz sizinle beraberiz, biz onlarla (müminlerle) sadece alay ediyoruz, derler."

    yorum sizin.

    düzeltme:

    takva sahibi bir arkadaşım, yaptığım yazım yanlışı konusunda uyardı. hemen düzelttim.

  • sözlükte karşılaştığım en anlamlı veritabanlarından birisi.
    tamam diğerleri çok saçma sapan ama bu da çok aydınlatıcı olmuş.
    (örnek olmasını umuyorum.)

    daha önce görev aldığım bir hastanede bir hekim arkadaşıma konu hakkında fikrini sormuştum ve bana 25-30 yıl sonra bu operasyonların ne kadar doğru ya da yanlış bir karar olduğunu anlayabileceğiz demişti.

  • rehberde kayıtlı olmayan bir numaraya tek seferlik (dekont, dosya, konum dahil) mesaj göndermek isteyip de telefon rehberini numara çöplüğüne çevirmek istemeyenler için şöyle bir pratik çözüm var:

    telefondan chrome, opera gibi web tarayıcılarından herhangi birini açıp adres çubuğuna "wa.me/" yazıyoruz ve ardından sohbet etmek istediğimiz numarayı başında + olmadan ülke koduyla* birlikte yazıp git diyoruz.

    örnek: wa.me/905001234567

    yazdığımız link; tarayıcıdan, whatsapp'a yönlendirmek için izin isteyebilir. onayı verdikten birkaç saniye sonra sohbet ekranı açılacak ve bu şekilde ilgili numarayı rehbere kaydetmeden sohbet edebilirsiniz. ayrıca wa.me yerine https://api.whatsapp.com/send/?phone=905001234567 formatını da kullanmak mümkün.

    sadece metin olarak bir mesaj gönderecekseniz işi biraz daha komplike ve eğlenceli hale getirmek mümkün. yine aynı şekilde bağlantımızı oluşturuyoruz; ama bu sefer numaranın sonuna "?text="* kodunu ekliyoruz. devamında da numaraya göndereceğimiz mesajı yazıyoruz.

    örnek: wa.me/905001234567?text=merhaba, nasılsın?

    bu bağlantı, sohbet ekranındaki metin kutusunda "merhaba, nasılsın?" yazılı olacak şekilde whatsapp'a yönlendirecektir. gönder butonuna basarak mesajı gönderebilirsiniz. bu ne kadar pratiktir tartışılır. belki birçok kişiye böyle mesaj atılacaksa bağlantı üzerinden mesaj içeriğini oluşturmak daha kolay olabilir.

    masaüstü tarafında da whatsapp'ın uygulaması yüklüyse edge, chrome gibi tarayıcılar uygulamaya yönlendiriyor; ama whatsapp web, tarayıcıda açıksa bu yöntemler maalesef şu an için orada geçerli değil. ek olarak; profil fotoğrafı, son görülme gibi gizlilik ayarlarınız herkese açık değilse mesajı gönderdiğiniz kişi rehberinizde kayıtlı olmadığı için bunları göremeyecektir.

  • ailenin küçük çocuğu yatmadan önce dua okur, babası da seyredemiş.

    bir akşam çocuk yine dua okuyor:
    alah'ım anamı, babamı, kardaşlerimi, dedemi, ninemi, teyzemi vs vs koru

    adam çocuğun dayısını söylemediğini fark etmiş ama üzerinde durmamış. sabah bi, haber dayı ölmüş...

    3-5 gün sonra çocuk yine duada, bu kez de teyzeyi atlamış. sabah ilk haber teyze ölmüş...

    aradan yine zaman geçiyor. baba yine kapığının eşiğinde çocuğu dinliyor. bu sefer adı geçmeyen kendisi. adamı almış bir korku, kimin adı geçmese hakkın rahmetine kavuşuyor. babamın tüm gece gözüne uyku girmemiş. sabah bakmış hala hayatta. "ulan küçük çocuğun duasına mı kaldık. salaklık bende" demiş inmiş kahvaltıya.

    fakat eşinin yüzünden düşen bin parça.

    - hanım oldu?
    - bizim sütçü ölmüş, ona üzüldüm.

  • mesela bu dangalak kadının bilmediği şeyler var, 18 yaşındaki oğlunu bir yerde garson olarak çalıştırmak yerine acaba doğum gününde hangi arabayı alsam da üniversiteye öyle göndersem diye de düşünebilirdi ama düşünemiyor.

    öz oğlunu tehdit ediyor, kendini yaktın diyor, bunlara fakirlik falan müstehak ya, gerçekten umrumda değil, şu kadın daha da beter olsun diye oyumu akp'ye bile verebilirim yani.

  • trabzon --> gs'ye yatar, alt yapısı
    konya --> hasan kabze var, kesin yatar
    antep --> okan buruk başında, kesin yatar
    akhisar --> hamza'nın eski takımı, kesin yatar
    mersin --> servet var, eski takımı, kesin yatar
    kasımpaşa --> teknik direktörü sneijder'le aynı ülkenin vatandaşı, kesin yatar
    başakşehir --> batdal var, avcı zaten galatasaraylı, kesin yatar
    karabük --> furkan özçal var, emre güngör var, eski takımları kesin yatarlar
    balıkesir --> sercan yıldırım var, kesin yatar
    bursa --> serdar aziz gs'ye gitmek için kesin yatar
    kayseri erciyes --> necati var, kesin yatar
    eskişehir --> skibbe var, eski takımı, kesin yatar

    burada 3 büyükler hariç tüm takımlar için şikeci tayfa tarafından uydurulan bahaneleri derlemeye çalıştım. bunlara şimdi de "başkanı galatasaray'ın şampiyon olmasını isteyen takım" dedikleri gençleri de ekleyebilirsiniz. bu takımlar arasında sadece bir tanesi yok dikkat ettiyseniz. (bkz: sivasspor). onlara laf söylememişler. ama mecnun otyakmaz, korcan çelikay, ibrahim akın gibi şikeden dolayı içerde yatmış adamlar da bu takımda.

    tesadüf mü? değil.