hesabın var mı? giriş yap

  • the observable universe is far too small to contain an ordinary digital representation of graham's number, assuming that each digit occupies at least one planck volume.

    yani diyor ki, her bir sayı 4x10 üzeri -105 metreküp hacme sahip olsaydı şu anda bildiğimiz evren bu sayıyı ifade etmeye yetmezdi. düşünün artık nasıl bir sayı, kaç basamak olduğunu bırakın, a üzeri b üzeri c üzeri d gibi basamaklı sitemler bile bu sayıyı ifade etmekte yetersiz.

    (bkz: oha)

  • hasbelkadar bir iş sahibi olan ve her insan gibi işine sahip çıkan bir çalışanın mektubudur.
    çalışanların haklarından bihaber dallamalarca eleştirlebilmektedir.
    beğenmediğin amerikada nba oyuncuları greve gitti.
    git son ütücü ol mu dedin.
    insanda ar olur, insanda haya olur.

    he bebeğim o bıraksın işi, giy eteği git sen çalış.

  • gördüğü her kuralı don lastiğine çevirmek isteyen yurdum insanı için sözde kazıktır.

    plan yapmak, hazırlıklı olmak, ciddi davranmak filan hak getire.

  • çünkü bakkal açar gibi üniversite açtığımızdan her yer mezun dolu. 1 ustaya 100 üniversite mezunu düşüyor. diplomalı çalışanın her yerde alternatifi var ama ustanın yok.

  • christopher j. scarver, 1969 doğumlu amerikalı katil/mahkum. 94 senesinde hapiste ünlü seri katil jeffrey dahmer ve jesse anderson adlı bir başka mahkum ile tuvaletleri temizlerken, görevlilerin bu üçünü yalnız bıraktığı bir anda süpürge sopasıyla iki arkadaşa da girişmiştir. hücresine erken döndüğünü gören gardiyanlardan biri ne ayaksın diye sorunca da "tanrı bunu yapmamı istedi. akşam haberlerinde görürsünüz. jeffrey dahmer ve jesse anderson ölmüştür." diyerek ortama gazı vermiştir. dahmer olay yerinde, anderson ise 2 gün sonra hastanede hayatını kaybederken, scarver da bu olay üzerine zaten ömür boyu olan hapis cezasına çifte müebbet eklemiştir. kendisine daha önceden şizofreni teşhisi konulmuş. ara ara da hz. isa ile konuştuğunu iddia etmiş. şu anda wisconsin'de akıl hastanesi/hapishane tarzı bir tesiste ikamet etmektedir.