hesabın var mı? giriş yap

  • bebeklerin kati gıdalara geçerken hangi besinleri ne miktarda yiyecegi konusundaki kontrolün doktorlarin verdigi listelerde ya da ailede değil bebegin kendisinde olmasi gerektigini savunan gorus.
    alisildik ek gidaya gecis surecinden farki sudur: bebeklere ek gidaya geciste verilen meyve/sebze pureleri bebekleri once yutup sonra cignemeye yoneltir, eger pure vermeden ufak kati besinler vererek bebegin kendisinin yemesi saglanirsa, sanilanin aksine bebek bogazina kacirip bogulmaz. havuc, salatalik, mango vs kucuk parcalar halinde, ya da belki rendelenmis halde verilerek baslanabilir. yetiskinlerin yedigi yemekleri tuzsuz olarak pisirmek bebege vermek icin yeterlidir,bebege haslanmis sebze puresi vermeye gerek yoktur.
    bebek bunlari mama sandalyesinin tepsisinde kendi yiyecegi ve dokecegi sacacagi icin mutlaka ortalik batacak, ama cocugunuz yemek yemeyi boyllike ogrenecek, der bu gorus.

  • -hımm gövdeli bir tadı var.
    -tam ağzınıza layık.
    -meşe mi bu?
    -evet efendim hem de budaklısından.
    -fazla ıslatmışsınız sanıyorum.

  • benim bu, ilkokuldan beri hep sessiz çocuk dediler benim için. halbuki ben sessiz değildim sadece anlatacak çok şeyim yoktu. 30 yaşındayım hala sessizim, birçok şeyi hala anlatılacak kadar özel bulmam. insanlar neden her şeylerini anlatır ki?

    çok konuşan insanlar mı onları hiç anlayamadım bak...

  • bugun hurriyet te yayinlanmis prototip resimleri cadillac bls e aittir. benziyor felan degil bildigimiz bls lerin uzerindeki cadillac armalari siyah bantla kapatilmis, sagina soluna siyah batlar cekilmis. hatta yeni bls olmadigindan araclarin icindeki yipranmayi dikkatli bakarsaniz farkedersiniz. sahteciligin de kalitesi iyice dustu ya...

  • türk hükümdâr mete han'ın bizzat kendi icadı olan savaş aleti.
    ucuna açılan delikler, temren mili, yün iplik vs. sayesinde fırlatıldıktan sonra ıslık sesi çıkardığı söylenir.

    çavuş oku tabiri de kullanılır ki bunun sebebi bir dönem sadece rütbeli askerlerin kullandığı bir ok olmasıdır.

    vilhelm thomsen'ın orhon yazıtları ile ilgili bildirisinde de adı geçen oklardır.
    türkler ve moğollar dışında hiçbir milletin bilmediği bir savaş aletidir.

    1986 tarihli türk kültürü araştırmaları'ndan:

    mete han, bir gün emrindeki askerlerin gözü önünde en sevdiği atına bu oku yöneltir ve yaydan bırakır. kimi asker aynısını yaparken kimisi tereddüt eder. bunun üzerine mete, itaat etmeyen askerlerini idam eder.
    başka bir gün bu sefer babasının en sevdiği atına bu oku fırlatır. bu sefer tüm askerleri ona uyar ve atı vururlar.
    üçüncü seferde ise mete han, kendisini çinli karısının dolduruşlarına gelip de öldürmek isteyen babası ile avda iken oku babasına yöneltir ve bırakır. bunun üzerine bütün askerleri de aynı şeyi yapar ve mete, hükümdâr olur.

    daha sonraki savaşlarında bu ıslıklı oku her zaman kullanacaktır türkler. hem öldürme hem de hedef bildirme konusunda muazzam işlev görür. zaten düşmanlar ve düşman atları da bu ıslık sesini duyunca afallar.

    savaş meydanında hücum ederken hayatınızda ilk defa tepenizde binlerce ıslık çalan ok ve bu okların çıkardığı müthiş sesi düşünün. atlar, binicilerini üzerlerinden atıp kaçıyorlarmış.

    türk dünyası araştırmaları vakfı'nın yayımladığı uygur devletleri ve tarihi adlı bir makalede de çinlilerin bu oku gökte uçan korkunç canavar kuşlara benzettikleri ve gece baskınlarında bu sesi işittiklerinde hemen savaş pozisyonuna geçtikleri lâkin kimsenin gelip gitmediği, türklerin bu şekilde psikolojik olarak çinlileri inanılmaz şekilde yıprattıkları söylenir.

    müthiş...

  • cok eslilik erkeğin doğasında olduğu kadar kadinin da dogasinda olan bir gercektir ancak sadakat denen kavram karslikli sunulan bir esi benzeri olmayan bir fedakarlık. erkek milleti olarak yetistirilirken bize nakseylenen kodlar her seyi kendimize hak gormeye sebep zaten.
    aga biri de cikip demiyor ki ;
    oğlunun sunnet düğününde oglum artik erkek oldu vur davula davula diye halay ceken anne ne zaman ki; kizi regl oldugunda da halay ceker iste o zaman değişir bu duzen.
    (bkz: oğlunun sünnet düğününde halay başı olan anne)

  • eğer bir gün kaplan saldırısına maruz kalırsanız hayatınızı kurtarabilecek taktikler. adım adım anlatmak gerekirse:
    1)kesinlikle sırtınızı kaplana dönmeyin. kaplanlar, avlarına arkadan yaklaşmaya alışık olduklarından bu onları daha da cesaretlendirir.

    2)karşınızdaki kaplan muhtemelen daha önce hiçbir insanı avlamaya çalışmadığından yani karşısındaki şeyin gücünü tahmin edemediğinden size karşı ilk başlarda temkinli olacaktır. kaplanın bu bilgisizliğinden faydalanabilmek için de kesinlikle gözlerinizi kaplanın gözlerinden kaçırmayın. kükremelerine aynı şekilde çığlık atarak karşılık verin. yani önce kaplanın özgüvenine saldırın. o yeryüzünün en güçlü yırtıcısı ise siz de yeryüzünün en zeki türüsünüz. özgüveninizi kaybetmeyin.

    3)çığlık atarken elinizi kolunuzu fazla sallamayın çünkü kaplan eğer dövüşün başladığı hissine kapılırsa saldırıya geçer. buradaki ilk amacımız dövüşmeden kurtulmaya çalışmak.

    4)bütün bunlara rağmen artık savaş kaçınılmaz hale gelmiş ise kaplanın ilk hamlesi muhtemelen arka ayakları üzerine havaya kalkarak şu şekilde saldırmak olacaktır. işte o an artık herşey sizin zamanlamanıza kalmış. önce hafif aşağıya doğru yaylanıp ardından şöyle bir aparkat çıkartabilirseniz muhtemelen sizin türünüze yabancı olan kaplan bir adım geriye atacaktır. bu durumda siz de bir adım geriye gidin ve 2. hamleyi yapmayın. olduğunuz yerde kalarak kaplanın gözlerinin içine bakıp hafiften garip sesler çıkartın. bu kaplana "dövüşmek istemiyorum ama senden de korkmuyorum" mesajı verecekitir. bütün yırtıcılar, çok zor ve kaçınılmaz şartlar hariç kendilerini riske atmayı sevmezler. çünkü yaralanmak demek avcılık yeteneklerinin zarar görmesi anlamına gelir ki bu da açlıktan ölmelerine bile sebep olabilir. işte bu yüzden sizin bu tavırlarınız, zaten ne ile karşılaştığını çözememiş kaplanın aklını daha da karıştıracaktır. ve muhtemelen sizi avlamak yerine geyik, yaban domuzu vs. gibi alışık olduğu tatların peşinden koşmak için arkasını dönüp gidecektir.

  • daryl okuyla her zombi öldürüşünde, okunu zombinin kafasında unutup gidecek diye gerim gerim gerildiğim dizi.

    çok dert ettim bu konuyu.

  • + özgeçmişinizde son iki yıldır nerede çalıştığınız belirtilmemiş?
    - çok gizli bir projede çalıştığım için onu yazamadım oraya tabi.
    +ne kadar gizli?
    -çook!
    +kamuyla ilgili bir iş mi?
    -kamu vaaaar, özel sektör vaaar, amerika vaar.

    yemediler.