hesabın var mı? giriş yap

  • - muz(opsiyonel), armut, süt ve tarçınlısı tam bir serin yaz akşamı içeceği. az şekerli ve hafif.

    - muz, nutella ve süt katarak, üstüne bolca fındık serperek yaptığınızsa tam bir kış içeceği. yoğun ve tatlı.

    - yumuşak bir geçiş tadı için şeftali, süt ve vanilin tavsiyemdir.

    - liçi, armut, taze nane yaprağı, yemiş familyasından taze yemiş(dut, frenk üzümü, vs olabilir) ve buz ile yaparsanız mükemmel bir plaj kokteyli çıkar karşınıza.

    - elma, karpuz ve maracuja yani tutku meyvesi kombinasyonuyla süper bir entel içeceği elde edersiniz. özellikle yoga sonrası elektrolit dengesini sağlamak için tavsiye edilir.(son cümleyi uydurdum).

    - portakal**, ananas, ıspanak, armut, üzüm ve kırmızı paprika ile cihangir elitleri arasına karışabilirsiniz. c vitamini ile cildiniz her daim taze kalır.

    - yaban mersini, elma ve taze nane yaprağından olanı ise kadıköylülere armağan ediyorum. farklı ve tazeleyici.

    - yıldız anasonu, elma, buz ve ahududulu olan ise rakıya aşık ancak sevip de kavuşamayanlara gelsin. karaciğer yetmezliği ve safra kesesi hastalarında yıldız anason sindirim uyarıcısı amacıyla kullanılır.

    - çilek, elma, fesleğen ve kırmızı karabiber tanelisi baharın deli havasında grip olana ıhlamur niyetine verilebilir.

    - zencefil, elma, kivi, kereviz sapı, roka(ya da kuzukulağı) ile vitamin bombası yaratıp, kışın turp gibi gezebilirsiniz.

    - elma, havuç, kişniş, nar ile bolca a vitamini ve anti-oksidan alıp, her daim genç ve güzel kalabilirsiniz.

    .....

    görüldüğü gibi süt olmayan tariflerde genelde elma var. elmalar tatlı, sulu ve sevimli meyvelerdir. kendilerini içecek içinde görgüsüz gibi tadı ve kokusuyla belli etmez ama tamamen de gizlenmezler. kendileriyle barışık olmak önemli.
    hangi meyveden ne kadar kullanacağınız size kalmış bir şey; ancak, ben bir porsiyonda en az 3 elma olması kanaatindeyim.

    süt yerine badem sütü kullanılırsa da olur, daha aromatik ama daha hafif bir tat katar.
    bazen süt yanında yoğurt da kullandım. fena olmuyor ama tarif verebilecek kadar güvenmiyorum.

    elmayı değil ama nedense armudu soymayı seviyorum(ağız tadı) ancak özellikle güçlü bir sıkıcınız yoksa meyveleri soymanız daha hoş olur. kabuklar bazısını küçücük de kalsalar rahatsız edebiliyor. kimisi de tanecikli seviyor. tercih sizin. zamanla zevkleriniz oturacaktır zaten.
    hemen her tarif içine bourbon vanilin koyabilirsiniz.
    gene yaz dönemi koyacağınız bir top vanilyalı dondurma çok güzel tatlar yaratıyor. hatta kışın bile koymanızı tavsiye ediyorum :)

    yukarıdaki tarifleri, kendi kafama göre değiştirerek ya da sil baştan kendim uydurarak hazırladım. emeğe saygı lütfen. bu yolda ne meyveler, ne sebzeler heba oldu.

    edit: yıldız anasonu nasıl kullanıyorum? yıldız anason dediğimiz şey çubuk tarçın gibi sert bir baharat. dolayısıyla onu smoothie blenderında kırmak yerine, en son aşamada küçük bir parçasını doğrudan bardağa atarak kullanıyorum. içilmiyor, yutulmuyor. sadece bardakta kalıyor ve tat veriyor.

  • wells fargo'nun çektiği arjantin, venezuela gibi bitik ülkeleri bile büyük farkla geçip cehennemin dibini boyladığımızın resmi

    wells fargo, em*'lerin dış borçlarını incelemiş. 8'de 8 kırmızı yaparak batan ekonomilerin bile önünde sudden stop uyarısı almışız. "yerlilerin dth* hacmi" bir kıstas olsaydı arjantin'i ve venezuela'yı kesin geçerdik ama ayıp etmişler

    (bkz: 128 milyar dolar nerede)