hesabın var mı? giriş yap

  • sen kalkıp adı uludere olan yere, sanki orası farklı bir ülkenin toprağıymış gibi roboski de, kabul edilsin. sonra sen kalk orası farklı bir ülkenin toprağıymış gibi "tc askeri buradan geçemez de", onun da kabul edilmesini bekle.

    ya kalkıp oradaki askere saldırmayacaksın, ya da saldırınca ve asker karşılık verince ağlamayacaksın.

  • reis sarayda kahvaltı yapmaktadır, först leydimiz ise esra erol izlemektedir, reis ise ntv spor'da mehmet demirkol'u izlemek ister. hanımı kıramaz, bir şey demez, sonra sülo'yu çağırır der ki "şu evlilik programlarını kaldırın"

    olay bundan ibarettir.

  • (bkz: öncelikle aramaya inandım)

    geçen radyoda rhcp çalınca, şarkı bittikten sonra dedim ki spotify'dan biraz rhcp dinleyeyim, zira uzun zamandır dinlememiştim. bir kaç şarkı üst üste (tesadüfen) kaliforniya lafını duyunca, zaten bir albümlerinin adı "californication" olunca, ulan dedim, anthony neden bu kadar kaliforniya diyip duruyor, nedir bu kaliforniya sevdası?

    bu durumun arkasında sakin'in ilk albümünün isminin hayat olmasının sebebi gibi bir hikaye var mı diye düşündürtmedi değil. bilenler bilir, sakin'in ilk albümündeki bütün şarkı sözlerinde hayat vardır, albümün adı buradan gelmiştir. yok ulan tabi öyle değil ama 3 şarkısı haricinde bütün sözlerde hayat geçer. neyse konumuza dönelim.

    merak edip öğle aramda gizli işsiz olarak araştırmaya başladım. önce a-z lyrics adlı web sitesinde california diye aratıp rhcp olanları listeledim.

    (bkz: dani california)
    (bkz: californication)
    (bkz: parallel universe)
    (bkz: around the world) - bunda alabama'yı da anıyor reyiz.
    (bkz: the getaway)
    (bkz: sick love)
    (bkz: readymade)
    (bkz: tear)
    (bkz: emit remmus)

    böyle bir sonuç bekliyordum açıkçası, ancak nedense beni tatmin etmemişti. daha fazlasını bulurum ümidiyle rhcp'nin bütün sözlerini araştırmaya başladım. ama a-z lyrics, manyak gibi şarkı sözlerini tek tek açıp aramamdan rahatsız olmuş olacak ki ip'mi blokladı. bu işte bir iş vardı. iyice kıllanmıştım.

    merakım gittikçe artıyordu, dolayısıyla google'da farklı şekilde aramaya başladım. ve araştırmalarım sonucunda, hikayenin ne olduğunu ortaya çıkaramasam da, herkesin bu durumun farkında olduğunu hatta mtv'nin olayı iyice dalgaya vurduğunu buldum:

    http://www.mtv.com/…nia,songs%20(give%20or%20take).

    işin reddit boyutunun da var olduğunu öğrendim. hayır arkadaşlar, bu reddit'te görüp buraya taşıdığım bir şey değil. emeğe saygı lütfen.

    https://www.reddit.com/…s_california_has_been_said/

    reddit'te de benim kafada bir eleman aynı şekilde aramış taramış ve 23 defa geçtiğini bulmuş. ek olarak, bu kaliforniya referansları mevzusu grup için bayağı bayağı bilinen bir dalga malzemesiymiş. öğrenince ufkumu iki katına çıkarmadı tabi, ama beni epey şaşırttı.

    burada da benim yaptığım araştırmayı çoktan yapmış bir arkadaşın linkini bulabilirsiniz;

    https://www.quora.com/…n-them-and-can-you-list-them

    daha bombası, aşağıdaki linkte de rhcp'nin referans verdiği bütün yer adlarının yer aldığı grafiği bulabilirsiniz:

    https://adiabat.wordpress.com/…d-hot-chili-peppers/

    son olarak da bu kadar rhcp'den bahsetmişken, performanslarını koymamak olmazdı:
    https://www.youtube.com/watch?v=z0axjuy1_gy

  • modern, aydın görüşlü genç bir kadınım. uzun yıllardır spor yapıyorum. bir dönem sadece kadınların gittiği spor salonuna gittim. normal spor salonundan daha rahat hissettiğimi söylemem gerekir. ben hunharca spor yapıp kendimden geçerken tek amacı spor salonuna gelip birilerini ayarlamak olan ve devamlı etrafı dikizleyen erkeklerin olmaması güzel bir his. kadın kadınasın, kimse kimseye bakmıyor, biri yanına gelip konuşmaya çalışmıyor. sadece sporunu yapıp gidiyorsun. bir de bu açıdan bakmak gerek.

    edit: sizin fikirlerinizi merak etmiyorum. boş boş mesajlar atmayın arkadaşlar :)

  • otobüs ve uçak yolculuklarında "yiyecek servisini kaçırıcam" diye uyuyamıyorum, bir top kek uğruna yolculuk sonrası eşekten düşmüşe dönüyorum. *

  • namaz bir kenara, hayatinda oruc tutmamis arkadasima "yeryuzu iftari"na saygidan oruc tutturmus adamdir. gerisi yobaz akp'lilerin fasa fisosu.

  • üzerine vazife olanı yapmıştır.

    ne desin adam, izleyin o da lazım mı desin?
    yani şimdi kendimizi kandırmayalım gençlikte hepimiz izledik mi desin?
    izlemiyorum diyene inanmam hepiniz izliyorsunuz mu desin?
    izlemesek daha iyi de işte izliyoruz abi mi desin, ne desin?