hesabın var mı? giriş yap

  • 1281,5 gez'e (845.79 metre) ok atarak hala kırılamadığı gibi yanına yaklaşılamamış bir rekora imza atmış kemankeş. bu rekordan sonra cihan pehlivanı ünvanı almış. milletin yerden 2 cm ancak ayırabildiği yükleri "bu ney lan?" rahatlığıyla göğsüne kadar kaldırıp kaldırıp yere attığı rivayet ediliyor. ki bundan sonra kemankeş yapılır kendisi. hatta başında muhafızlar bekler ki kemankeşliğine zeval verecek şekilde yatmasın. işte kolunun üstüne filan. iran'dan "hadi bu yayı kurun da görelim" artizliğiyle gönderilen yayı önce kurmuş, sonra "kırmıştır".

    bu da nişan taşı

    sene 957 (milâdî 1550)
    sâhib-ül menzil fî-l meydân
    ellezî ismuhu tozkoparan

    http://www.mimarlikmuzesi.org/…san-tasi-_10088.html

    edit: hacamat diye bi yazar uyardı. 845.79 cm yazmışız, metre olacakmış. "ya bi git işine ne ayrıntıya takılıyosun. eliyle mi atıyo oku." diye azarladım. çok ters davrandım. öyle böyle değil.

    edit: "iran'dan gönderilen yayı deli hüseyin paşa kırmıştır."@killanan adam ikaz etmiş. ikazı dikkate alır, düzeltir, özür dilerim :)

  • bu insanlara sırf ırkı türk diye "gurur duydum, işte türk" demek biraz akıl tutulması gelmiyor mu arkadaşlar size de? bu insanların türkiye ile tek bağlantısı sadece burada doğmaları. bu insanlar alman eğitimi ve kültüründe yetişmiş insanlar. "almanyaya giden türk time'a kapak oluyor da türkiyedeki türk neden time'a kapak olamıyor?" diye düşünmek yerine neden almanyada yaşayan iki başarılı insanın kredisini kendimize çıkarıyoruz anlamış değilim.

    edit: özlem türeci hocamızın almanya'da doğduğunu yeşillendirenler oldu. sağolsunlar. elde var sadece uğur şahin hocamız ki o da yanlış hatırlamıyorsam 3 yaşında iken ailesi almanya'ya göçmüş. sıfıra sıfır elde var sıfır.

  • (bkz: lord eddard stark)

    ıhlamur marmara, batı karadeniz, orta toroslar ve kuzey anadolu'da yayılış gösterir. özellikle kuzey ve batı bölgelerimizdeki ormanlarda rastlanan sık dallı, geniş tepeli ağaçlardır.

    boyları 20-30 m'ye kadar ulaşabilir. büyüklüğü 5-10 cm arasında değişen yaprakları genellikle yürek şeklinde ve çarpık, kenarları dişli ve uzun saplıdır. sarkık çiçek demetleri sarımsı bir renge ve karakteristik bir kokuya sahiptir. çok geç açan bu çiçekler (haziran-temmuz) kurutularak çay gibi içilir.