hesabın var mı? giriş yap

  • dünya artık eski dünya değil. kış uykusu'nu sinemada izlediğimde salonda 3 kişiydik. hem de gösteriminin 2. günü cumartesi günü. bir hafta sonra kalktı sinemadan zaten. türkiye'nin ortalama üstü diye nitelendirilen tiplerinin yaşadığı bir semtte yaşıyorum. sinemalarda gösterime girmeden önce avrupa'nın en prestijli sinema ödülünü kazanmış bu filme toplam 3 kişi geldi. tarihe not düşülsün bu. bir arkadaşım bu filme gitmek için 3 kişilik sinema bileti almış. sonunda tek başına izlemiş yine filmi.

    neyse sonra ne oldu, ferhan şensoy'un tiyatrolarına da yüzeysel tipler gitmeye başladı. bir insanın başına gelebilecek en büyük felaket bu olsa gerek. kime neyi anlatıyorsun ki? daha adamlar kendi vasatlıklarının farkında değiller, gelmişler bir gösteri peşinden ferhan şensoy'un bütün kariyerini sakız gibi çiğniyorlar. bu kadar basit mi yahu?

  • yıllar önce ağzına kadar dolu bir iett otobüsünde arkalardan şoföre bir ses yükselir.

    - zaten akraba olduk, daha fazla alma da miras bölünmesin.

  • her haltı eleştirin iyi de bunu neden eleştiriyoruz anlamadım. bu gördüğünüz net fiyat. askerlik yapanlar ya da ailesinde asker olanlar bilirler. tsk uzun yıllardır askeri kantin ve sosyal tesislerinde böyle fiyatlara satar ürünleri. sebebi aldığı ürüne kar koymamasıdır. yani şu gördüğünüz yemek halkın cebinden falan çıkmadı. tbmm işletmesi ham ürünü aldığı fiyat üzerine pişirme ve sosyal tesis ücretini ekleyerek satış yaptı. ne işletme kar etti ne de halk ödedi. alınan mal işlendi ve net fiyat alındı.

    dışarıda bu yemek 120 liradan aşağı değil diyorsunuz ya. ona göre hesap yapın işte. 28 liraya mal edilen şu menüden size nasıl bir kazık atıyorlar. sitemi meclise değil dışarıda halkın 5 kuruş parasına göz koymuş aç gözlü işletmecilere yapın.

  • zamanın birinde temel avrupa'ya gider.
    bir gün bir bara girip barmenden üç bira ister ve hepsini içer.
    üç-beş defa böyle yapinca barmen merak eder ve sorar:
    "pardon, niye hep üç tane bira içiyorsunuz?
    temel cevap verir:
    "ben, dursun ve hamdi, bizler üçüzüz. hepimiz dünyanin farkli yerlerindeyiz.
    hepimiz de bara girdigimizde birbirimizin yerine bira içeriz, öteki iki birayi o yüzden içiyorum" der.
    yine günlerden bir gün temel aynı bara gelir fakat bu kez iki bira ister.
    temel biralari içtikten sonra tam kalkacakken barmen sorar:
    "başınız sağolsun efendim, kardesinizin biri öldü heralde?" deyince, temel cevap verir:
    "hayir ben içkiyi biraktim!"

  • arkadaş bir tek benim başıma mı geliyor bilmiyorum ama internetten hangi sıkıntımı araştırırsam araştırayım muhakkak bir şekilde kansere bağlanıyor.

    örneğin kolumda kırmızı iki üç nokta görüyorum araştırıyorum:
    ... kırmızı lekeler gibi birçok belirti cilt kanserinin habercisi olabilir.

    arkadaşım "ağzımda aft çıktı" diyor beraber bakıyoruz:
    ... aft görünümlü yaralar ağız kanserinden iyi ayırt edilmediği takdirde tedavi için çok geç kalınmış olabilir.

    iş yerinde belim çok ağrıyor, bel ağrısına bakıyorum:
    ... uzmanlar bel ağrısının kanser habercisi olduğunu söyledi

    herkes felaket tellalı olmuş çıkmış...

  • sözlük ne için var diye sorulduğunda "işte bunun için var" diye gönül rahatlığıyla diyebileceğimiz başlıklardan biri. işiniz gücünüz varsa açın kızımızın videosunu arka planda zaten burdaki maksatta kızımızı mutlu etmek değil mi ? her gün 2-3 videosunu açsanız bir iki yorum yapıp takip etseniz sude'den mutlusu olmaz. belki iyileşmesine bir nebze de olsa katkımız olur.