hesabın var mı? giriş yap

  • gece gece parmak ucunda akıl yürütmeler:

    arkadaşınız size verdiği sözleri yerine getirmezse ona olan güveniniz azalır. kendinize verdiğiniz sözleri yerine getirmezseniz kendinize olan güveniniz azalır. o zaman kendinize verdiğiniz sözleri yerine getirirseniz kendinize olan güveniniz artar. ya kendinize verdiğiniz sözleri tutun. ya da kendinize tutabileceğiniz sözler verin. ya da kendinize söz vermeyi bırakın.

  • özellikle pandemi başladığından beri dikkatimi çeken ve kullanımı giderek artan hadise.

    telefonu veya bilgisayarı açıyorum, yemek söyleyeceğim. fiyatlara bakıyorum, şu neymiş 24.99 yazıyor, açıyorum bir bakıyorum fiyatın yanında "kişi başı" yazıyor. ulan bu ne?

    meğer menünün yanında "2 kişilik" yazıyormuş. verdiğin bir tane sıradan, bir tane de dandik hamburger. birkaç patates, taş çatlasın 1 litre kola.

    ilk çıkan ikili menüler nedense kişi başı fiyatla çıkmıyordu? ya sen kimsin benim alacağım menüye kişi başı fiyat yazıyorsun. (bkz: sen kimsin ya)

    bunu denetleyecek bir kurum yok mu ? bunun yasak olması lazım değil mi yani?

    6lı tabak çanak setine de 300 lira yerine kişi başı 50 yazsınlar. ne bileyim araba firmaları da arabalar 5 koltuklu olduğu için 500.000 liraysa kişi başı 100.000 diye satsın. böyle bir şey olabilir mi ya?

    bu hadsizliğe biri dur demeli. kimse benim yiyeceğim menüyü ikiye bölemez.

  • herkes yapılışını kendince yorumlayabilir ama bir barmen olarak diyorum ki mojito şu şekilde hazırlanmalıdır. orjinal reçetesi de budur.

    -mojito bardağına yarım lime'ı 4 çeyrek şeklinde atıp üzerine 2 bar kaşığı esmer şeker ekleyip tokmakla ezeriz.

    -bir tutam naneyi (7-8 adet) elimizde bir kaç kez vurduktan sonra bardağın ağzında gezdirerek içine atarız ve hafif bir şekilde ezeriz. vurmamızın sebebi aromasını salması, hafif ezmemizin nedeni ise acılaşmaması.

    -mojito bardağı ölçüsünde içine 2 oz yani 6 cl beyaz rom koymanız gerekmektedir. ekledikten sonra bar kaşığı ile karıştırırız.

    - üzerini kesinlikle kırık buz ile tamamlarız. tamamladıktan sonra bar kaşığı ile hafifçe tekrar karıştırırız ve soda ekleriz. soda ekledikten sonra mojito karıştırılmaz.

    genelde mojito yaparken yapılan hata soda koyduktan sonra mojito'yu karıştırmaktır. bunu yaptığınızda mojito'nuz acı olur. tatlı olan kısmı altta kalmalıdır. mojito'nun görüntüsü altı kahverengi, yeşil üstü ise şeffaf olmalıdır.