hesabın var mı? giriş yap

  • çok kullanılan bir deyim olmakla birlikte ilginç hikayesi vardır. gelin şimdi hep beraber öğrenelim. bir evin yakınlarına incir ağacı dikmek o evi yıkmaktır, nasıl mı?

    incir ağacının kökleri çok sağlamdır ve önüne ne çıkarsa tahrip ettikten sonra evin temellerine ulaşıp büyük zarar vermektedir. öyle ki evin su borularını dahi delip geçer sonra da su neredeyse ona ulaşmaya devam eder. böylece bulunduğu yerleşim yerlerinde yıkım oluşturma ve tahribat ihtimali artar.

    “ocağına incir ağacı dikmek” cümlesi bundan dolayı deyim haline gelmiş ve dilimize yerleşmiştir.

    edit:imlâ

  • yıllardır özel gün ve haftalara mesafeli duruşumuz gün itibariyle değişime uğradı. 22 yıllık sevgilim ve dahi 16 yıllık kocam, bu sabah şaşırttı beni.

    canım benim, sabahın altısında kalkmış, kahvaltı için çayı demlemiş, masayı hazırlamış ve bize kaşarlı sucuklu tost yapmış. masada bir gül eksik. sabah karga bokunu yemeden nerden bulsun adam gülü değil mi ama? laf.

    neyse tost yapmış. yapmış ama; çıkarmış bir kangal sucuk, bir paket kaşar. doldurmuş içine doldurmuş malzemeyi elinin ayarını sevdiğim. basmış tereyağını. yarısını yakmış, yarısını söndürmüş. böyle yıvış yıvış mı desem, çiğ mi desem, yanık mı desem? mutfak desen savaş alanı gibi. bir tost için 20 ayrı mutfak eşyası yağa banıp çıkar mı? çıkmış anacım, çıkmııış. mutfağın ağzına sıçmış mı seninki, afedersin sıçmış bırakmış. yani bi kıçı kırık sucuklu kaşarlı tost için sabah sabah...

    öhöm. evet ne diyordum; bu sevgililer gününde kocam sürpriz yapmış sabahın körü, kedi canını onun. kedi canını da, sanırım 22 yıl çok uzun bir zaman.

    oha 10 yıl geçmiş editi : az önce aradı "turna balığı aldım üf süper, kızartırız akşama ha ne dersin?" diyor. sevgililer günü içinmiş. dev seviyorum ;)

  • "-stark diye bir ırk yoktur. starklar aslında lannisterdir ve kartal yuvasına kışın kar yağınca stark skurt sesleri çıktığı için oradaki insanlar kendisini stark zannederler... onlar aslında dağ lannisterlarıdır.." *

  • + neden şaktar?
    - çünkü okunduğu gibi yazılması lazım.
    + neden mönşengıladbah değil.
    - çünkü latin o.
    + peki neden latin olan okunduğu gibi yazılmamalı ya da sadece başka alfabelerden dönüşenler böyle yazılmalı?
    - çünkü biz de latin alfabesi kullanıyoruz.

  • tam olarak sözleri:

    gün doğarken her sabah
    bir kız geçer kapımdan
    köşeyi dönüp kaybolur
    başı önde yorgunca

    fabrikada tütün sarar
    sanki kendi içer gibi
    sararken de hayal kurar
    bütün insanlar gibi

    bir evi olsun ister
    bir de içmeyen kocası
    tanrı ne verirse geçinir gider
    yeter ki mutlu olsun yuvası

    dışarda bir yağmur başlar
    yüreğinde derin sızı
    gözlerinden yaşlar akar
    ağlar fabrika kızı

    oysa yatağında bile
    birgün uyku göremez
    ihtiyar anası gibi
    kadınlığını bilemez

    makineler diken gibi
    batar hergün kalbine

    gün batarken her akşam
    bir kız geçer kapımdan
    köşeyi dönüp kaybolur
    başı önde yorgunca

    fabrikada tütün sarar
    sanki kendi içer gibi
    sararken de hayal kurar
    bütün insanlar gibi

  • sonunda bir babayiğit çıkmış dedirtendir.

    ya ne olacaktı? gecenin körü iki bıçaklı tinerci abinin önünü kesmiş haraç kesiyor, gasp ediyor. o da çakmış kibriti, bakayım yanıyor mu diyor hahah. helal olsun.

  • bir porsiyonu ile bir buçuk porsiyonu arası fark olmayan(fiyatı hariç )garsonların bile bu ikisini karıştırılmaması için yoğurda işaret koydukları(ekmek kırıntısı), iskenderi bir zamanlar güzel şimdi ise plastiğimsi birşey olduğu zincir restaurant.