hesabın var mı? giriş yap

  • sevgilisiyle 792 saat konuşan erkekle çıkmaktadır. arkadaş, şu cinsiyetçiliğinizden gına geldi.

  • yeşil cin olarak da bilinen, standart olarak %70 alkol içeren içki. standart absinthe, adından da anlaşılacağı gibi yeşildir ve ağır bir nane tadı vardır. anadoluda da yetişen pelin otundan yapılmaktadır. içindeki pelin otu halüsinatif bir etkiye sahip olduğu söylenir ki absinthe'i özel kılan da budur zaten. farklı alkol oranına ve tada sahip, farklı versiyonlarını da bulablilirsiniz elbet. ispanyol ve italyan absinthe'leri içerdikleri anason nedeniyle rakı meraklılarının daha çok ilgisini çekecektir. siyah renkte ve daha yüksek alkol oranına (%80-90) sahip olanları da vardır.

    oscar wilde, pablo picasso, budalaire, ernest hemingway, henri de toulouse-lautrec, edouard manet, edgar degas, albert maignan, guy de maupassant, arthur rimbaud, august strindberg ve vincent van gogh gibi sanatçılar bazı eserlerini absinthe etkisi altında vermiştir. hatta bazıları direkt olarak absinthe konulu eserler vermiştir.

    absinthe konulu tabloların bazıları:
    + pablo picasso - absinthe drinker
    + vincent van gogh - still life with absinthe
    + albert maignan - the green muse
    + edgar degas - l'absinthe
    + viktor oliva - absinthe drinker
    + edouard manet- the absinthe drinker

    aslen isviçre (bazılarına göre fransa) kökenli bir içki olsa da çek cumhuriyeti en büyük ve en iyi absinthe üreticisi konumundadır bugün. pek çok farklı versiyon ve içim ritüeli arasından en yaygını da bohemian stilidir ki bu da çek kökenlidir. bohemian ritüelinde: bardak ve delikli, tatlı kaşığından biraz büyükçe, bir kaşıktan oluşan absinthe seti alınır. kaşık bardağın üzerine konur ve kaşığın üzerine bir küp şeker konduktan sonra şekerin üzerine doğru dökülerek absinthe bardağa doldurulur. ikinci olarak kaşıktaki absinthe'li şeker yakılır (eriyip bardağın içine damlayana kadar yakın.). sonra da şekerin üzerine yavaşça soğuk su dökülür, ki şeker bilindiği gibi alkolün etkisini arttırır. şekerin su ile eriyip absinthe'e karışmasıyla absinthe'niz beyaz bir renk alır şayet anasonluysa. rakı gibi yani, tabi elinizdeki içki rakının neredeyse 2 katı alkole sahiptir. manyaksanız ve sulu absinthe'nin tadını beğenmiyor, hafif buluyorsanız bu işi su katmadan da yapabilirsiniz ama şişe üzerindeki "sek içmeyin" uyarısını da hatırlatmak lazım.

    sonuç olarak: absinthe, 2 bira ile kafayı bulanlar ve aşıklar için pek faydalı bir içki değildir. zaten yüksek alkol oranı nedeniyle alkol komasına girme riskiniz vardır. yani neymiş: alkol sağlığa zararlıdır. tabi bünyesi kaldırmayan ve ağzıyla içmeyenler için. uyarmadı demeyin...

    http://www.absinthe.com/
    http://hillsabsinth.com/

    düzeltme: halüsinatif hiçbir etkisi yoktur. şehir efsanesi olarak yayılmış bir inanç. absinthe bağlanan halüsinasyonların aslında alkolizmin semptomu olarak ortaya çıktığı ortaya konmuştur.

  • yıllar önce muhalif denilen insanlar "yanlış yapıyorsunuz, betonla ekonomi dönmez, üretim lazim" dediğinde, "ekonomi çok iyi, 3. havalimanını almanlar kıskanıyor, dünya lideri, super güç olduk" diye böğüren ve muhalefet eden herkesi fetöcü, pkklı ilan edenlerin bu başlıkta duyar kasmaya hakkı yoktur. kaldı ki kimsenin ülke batıyor diye sevindiği de yoktur. işler iyiyken, küp dolarken aynı gemideydik de şimdi biz muhalifler filikalara mı doluştuk. beraber batıyoruz.

    tanım: yüzsüzlük barındıran ifade.

  • şemsiyeyi evde bırakarak yağmur yağdırabildiğim gibi şemsiyeyi yanıma alarak yağan yağmuru da durdurabiliyorum..

  • geçen internetten süt söyleyeceğim, bir uygulamada kampanya var. pınar da baya indirime girmiş kampanya ile 4 süt neredeyse bedavaya geliyor. neyse lan dedim pınar söylemem şimdi o kadar pınar boykot diyoruz beleş de olsa almam diyerek vazgeçtim.

    muhalefet şu anda halkın en az yüzde 50'si. yüzde 50'nin dirayetli şekilde boykot yaptığını düşünsenize. bu ülke birlik olamadığı için bizi kıtır kıtır yiyorlar zaten. birlik olup bir boykotu çaksak o firma sahibi ayağımıza kapanıp, yalvarırım abi bırakın şu işi der.

    edit: boykot sebebi şu şekildeydi. pınarın yönetim kurulu başkanı, (not: bu kişi pınar yönetim kuruluna üye ama pınarın sahibi firmanın yönetim kurulu başkanıymış) karşıyaka başkanlık sistemine evet demediği için karşıyaka basketbol takımının sponsorluğunu çekebileceğini söylemişti.

    bu adamlar bize ekmek vermek istemiyor yani kendi siyasi görüşlerinden değilsek. biz de onlara para kazandırmamalıyız.

  • insanlar eğlenmeye hasret. insanlar gülmeye hasret. bu ülkede güzel şeyler de oluyor.

    doya doya eğlenin ağrılı kardeşlerimiz.

    debe editi: şu gencecik yaşımızda gezip eğlenmek varken sinir ve stresle boğuşuyoruz.

  • bedensel engelli olmamın, doktorlar tarafından tek nedeni olarak görülen çernobil’i anlatan dizi...
    izlerken sinirleniyorum, geriliyorum ve yer yer gözlerim doluyor... hayatımı mahveden çernobil’i tüm detaylarıyla biliyordum ama böylesi bir canlandırma beni derinden sarstı. insanoğlunun aç gözlülüğünün açıkça görüldüğü bir olay. kesinlikle bir kaza değil...
    ne söylesem boş...