hesabın var mı? giriş yap

  • kanuni'den sonra tahta kim oturacak diye tahminler yapanların olduğu dizi. "favorim selim" diyen olmuş bir de. yok yok cidden bir deneyin parçasıyız millet olarak.

  • guneydogu fransa'nin averyon eyaleti'nin combalou daglarindaki roquefort koyunden kokenlenen roquefort peyniri, ozel bakim uygulanan larzac koyunlarinin sutlerinden uretilen ve bu yoredeki dogal kaya magaralarda olgunlastirilan mavi kuflu bir peynir cesididir. ilk yapilis tarihi kesin bilinmemekle birlikte, milattan sonra 1. yuzyilda tanindigi belirtilmektedir. fransiz yasalarina gore bu peynirin yalnizca koklendigi bolgede (la france metropolitaine), korsika ve atlantik preneleri gibi onaylanmis bolgelerde uretimine izin verilmektedir.

    soz konusu onayli yorelerin uretimdeki payi dusuktur. ancak, nerede yapilirsa yapilsin peynirlerin "appellation d'origine" damgasini tasiyabilmesi icin roquefort yakinlarindaki kirecli bir platonun cokmesiyle olusmus kaya magaralarda olgunlastirilmalari zorunludur. bu magaralarda kilometrelerce uzunlukta bosluklar ve kanallar vardir. magaralardaki bosluklar, dikey olarak olusmus hava kanallari araciligiyla platonun ust kismindaki hava ile baglantilidir. bu hava kanallari bir nevi filtre islevi gorerek, ortam sicakligini ve bagil nem oranini ozel kuflerin en uygun sekilde cogalip gelismelerini saglayacak seviyede tutar.

  • gallup'un araştırmalarına göre amerikan ulusal bilim akademi üyelerinin %7 si, ingiltere kraliyet bilim akademisi üyelerinin ise %3.3 ü bir tanrının varlığına inandığını belirtmiştir.

    fbıın 1997 de yaptığı bir araştırmada ise fedaral amerikan hapishanelerindeki suçlularda tanrının varlığına ınanların oranı %99.79 dur.

    (bkz: bu ne yaman celişki anne)

  • bugün hem rte'den hem de davutoğlu'ndan duyduğum laf obegi.

    bir yol mühendisi olarak tek sorum var.

    neden o guzergahlari direkt otoyol olarak projelendirip bir kerede yapıp cikmadiniz?

    dur ben cevap vereyim.
    rant.