hesabın var mı? giriş yap

  • - ehe ehe baba adımızı da yazalım mı (öğrencilerin sınav kağıdına ad soyaddan baska bilumum sey yazmalarını talep eden hocaya sorulan sımarık soru)
    - biliyosan yaz tabi. (hocanın cevabı)
    gercek bir öyküdür

  • video'nun içeriğinin öneminden ziyade,
    önemli olan içişleri bakanının suç örgütü lideri, kırmızı bültenle aranıyor, hiçbir bağlanımız yok dediği adamın tüm iktidar cenahı ile irtibat halinde olması

    ama sorsan kemal kılıçdaroğlu abisi
    merak akşener ablası falan

  • en iyi tom hanks filmlerinden şüphesiz bir tanesi değildir. ancak inanılmaz filmleri bulunan aktörün ortalamasının altında olması, bu filmin kötü olduğu anlamına gelmez.

    charlie wilson's war kendini kolay izlettiren, philip seymour hoffman'ın harika oyunculuğuyla güldüren ve tom hanks'i izlemekten keyif veren bir yapım. ama 80'lerde geçen filmin, kostüm ve saç olarak o dönemi yansıtmadığı kesin. üstelik bayan bir amerikan propagandasına sahip. sonunda amerika'ya yapılan eleştiri, o kadar propagandadan sonra insanı şaşırtıyor bile.

    kısacası charlie wilson's war prodüksiyon açısından sıkıntıları olan, ama konusuyla beraber oyuncuları ve komedi unsurlarıyla iyi denilebilecek bir film. hele tom hanks'i seviyorsanız, mutlaka izleyin derim.

  • şaka gibi ama değil

    13 mayıs 2014 soma maden ocağı patlaması faciasından sonra işletmelerde iyileştirme yapılması için mecliste çalışmalar yapılmıştı.

    yapılması gereken iyileştirmeler işverene fazladan külfet olduğu için bu parayı devlet bizim vergilerimizle ödeyecek. işverenin cebinden para çıkmayacak.

    yani şu demek oluyor. devlet para ödemezse işveren o iyileştirmeyi yapmaz. kazalar, ölümler devam eder

    chp'nin emekli ikramiyesi için kaynak nerede diye soranlara gelsin. işte devletin kaynaklarını böyle harcamazsanız herşey hallolur.

    kaynak

    benim vergimden bunlara giden her kuruş haram olsun.

  • bazı kişilerin finlandiya'da yaşama şansı varken türkiye'ye döndüklerine ilişkin bir haber okuyacağım düşüncesi ile geldim.

  • evrenin genislemesi yuzunden galaksilerin birbirinden uzaklasiyor oldugu dogru. fakat, bir de ayrica galaksi gruplari var, andromeda ile biz yerel grupun en buyuk iki galaksisiyiz (ayni kumede oldugumuzdan yakiniz da), o yuzden kutlecekim bu carpismaya (ya da ic ice gecmeye) izin verecek seviyede. yani o yuzden cok fazla sasirilacak bir durum yoktur.

    ortalik kariscak, duzen bozulacak, duzgun spiral galaksiler suradaki gibi sekillere girecek...

  • - canan dedi ki: "uyu, rüyanda beni göreceksin!"
    sevincimden uyuyamadım...

    (eskilerden bir mesel)