hesabın var mı? giriş yap

  • "ingilizce metinleri içimden okurken adeta bbc spikeri gibiyim, ama dışımdan okuyunca tam bir mençistır köylüsü."

  • dünyanın muhtemelen en güvenli yerlerinden biri olan yozgatın gerçek değerinin bilenler sonucu ortaya çıkmıştır.

    lan en son savaş hititler zamanında yapılmış o topraklarda. o da çorum sınırında yani yoksa o bile olmuyomuş sen neden bahsediyosun ?

    elin milyarderi , trilyoneri güvenli yer arıyor , 3.dünya savaşında etkilenmeyecek bir yer. tabiki gidip yozgattan alacak arsayı evi. kör nokta , nereye atom bombası atılırsa atılsın etkilenmez olm yozgat. kaç yıl yaşadım o cografyada . türkiyenin ve avrupanın büyük kısmını görmüş biri olarak söyleyebilirim ki dünya üzerindeki en akıllı yatırımı yapmıştır bu yabancılar.

    şimdi burda bazıları onlar kesin yozgatlıdır filan diyolar , külliyen yalan.

  • (bkz: volume pump)
    (bkz: pressure pump)
    hoh derken cigerdeki sicak havayi disari atiyoruz puf derken de daha cigere gitmemis solunum bosluklarindoa kalan + cigerdeki havayi yuksek basincla cikariyoruz. yuksek basinc ve hiz deriye temas edince sogukluk hissi yaratiyor.
    bakin dikkat edin hohlarken agzimiz olabildigince acik cunku hacmi pompaliyor cigerler yani icerideki isinmis havayi. puflarken durum farkli agzimizi olabildigince kucultup yanaklari sisirip basinc yaratiyoruz haliyle kucuk delikten siddetli ve hizli hava cikiyor. hizla hareket eden molekuller degdigi yerde sogumaya neden oluyor. aynen ruzgarli havada camasirin daha cabuk kurumasi gibi.

  • belli ki yaz ayları disney+ içeriğini açısından son derece dolu geçecek. mayıs ayının son günlerinde obi-wan kenobi başlayacak bildiğiniz üzere. onun bitmesini bile beklemeden marvel'dan ms. marvel platformda olacak. fragmanın yayınlanması ile birlikte hem moon knight sonrası hangi dizinin yayınlanacağı belli oldu, hem de tarih onaylanmış oldu.

    fragmana geçmeden önce biraz ms. marvel'ın çizgi roman geçmişine bakmamız gerekiyor. gerçek ismi kamala khan olan karakter ilk kez 2013 yılında yayınlanan captain marvel (vol.7) sayı 17'de okuyucu karşısına çıkıyor. ardından 2014 yılının ocak ayında yayınlanan all-new marvel now! point one #1.now'de bir kez daha görünüyor. asıl macerası ise aynı yıl yayınlanmaya başlanan solo ms. marvel serisi ile oluyor.

    marvel 2010'lu yıllarda çok sayıda yeni karakter yarattı. karakterler farklı farklı azınlıkların temsiliydi. kamala khan, sam alexander, riri williams, robbie reyes vb. hepsi aslında kendi alanlarında başarılı oldu. yalnız kamala khan bu yeni yaratılan karakterler içerisinde belki de en başarılı olanıydı. g.willow wilson'ın yazdığı seri kamala'yı net şekilde diğerlerinden ayırdı. karakter peter parker'dan sonraki en peter parker karakterdi. devasa marvel evreni içerisindeki sokaktaki karakterdi. kahraman olmak isteyen iyi niyetli çocuktu.

    ms. marvel ile ilgili konuşmalarda ya da tanıtımlarda karakterin müslüman olması her zaman ön plana çıkartılan bir unsur oldu. çizgi romanın içeriğinde de islami unsurlar bolca var. karakterin müslüman ailesi, arkadaş çevresi, cami'ye gidip gelmesi, cami hocası hep kendisine hikayede yer karakterler ve konseptler. dizide bunları aynen kullanacak gibi görünüyor.

    karakter çizgi romanlarda ınhuman aslında. gücü ise şekil değiştirme. ama güçlerini bedeninin şeklini değiştirerek esneme olarak kullanıyor. genelde bu kısım reed richards ile karıştırılıyor. reed'in gücü direktman esneme. kamala ise gücünü o şekilde kullanıyor. dizide ise bunlar değiştirilmiş görünüyor. öncelikle karakter ınhuman olmayacak gibi. ailesinden kalan bir bilezikle güçlerini alacağa benziyor. güçleri de değiştirilmiş. biraz green lantern benzeri bir durum var. yarattığı kristalize şeyle güçlerini esneme gibi kullanacak belli ki. origin ve güç seti olarak yapılan değişiklikler elbette fanlar arasında tartışılacaktır. şahsen değişiklikler çok hoşuma gitmedi ama açık fikirli olmak lazım. bakalım.

    kamala khan ile ilgili bahsetmemiz gereken en önemli şeylerden biri onunda büyük bir kahraman hayranı olması. genel anlamda dünyasında yaşadığı bütün karakterlerin fanı. dizide bunu da güzel şekilde yansıtmışlar. sevdiği karakterlerden birine karşı da özellikle bir hayranlığı var. o da captain marvel. carol, kamala'nın en büyük idolü. en çok örnek aldığı karakter. fragmanda zaten onun cosplay kostümünü giyiyor belli bir süre. ki asıl kostümüne geçene kadar onu bu kostüm ile izleyeceğiz. carol'un dizide görünme ihtimalinin de çok çok yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

    dizi genel itibariyle eğlenceli, hoş bir diziye benziyor. coming-of-age tarzı bu tip bir hikaye izlemek güzel olacaktır. çizgi romandaki havada yakalanmış ve mcu'ya güzel uyarlanmış gibi görünüyor. kamala'nın diziden sonraki adresi ise ikinci captain marvel filmi olan the marvels olacak. marvel karaktere güveniyor. şimdiden karakterin sinema filmlerinden birinde çok önemli bir rol alacak olması bunun göstergesi.

  • tanım: çok delikanlı bir kardeşimiz olan insan.
    3 yıllık ilişki boyunca neredeyse 2.5 yıl beraber yaşadığımız bi sevgilim vardı abi. 2.5 yıl boyunca geceleri bilfiil sarılarak uyurduk. tabi ciddi şekilde alışkanlık olmuştu o yüzden rahatsız olmuyodum. öyle uyanmasın diye kıpırdamadığım falan olmuyodu hiç. kaldı ki uyurken kımıl kımılımdir, hiç rahat durmam.baktım kaşıkta kolum ağrımaya başladı hop alıyorum göğüse, göğüse yatış sarmadı tak ben giriyorum onun kolları arasına. bi kere sarılmadan uyumadık yani. "sevince oluyo"'ya bağlamak istemezdim ama öyle galiba. neyse hafız sonuç olarak 2.5 yıllık alışkanlığımin yerinde artık yastıklar var.

  • mel gibson'ın oynadığı fidye (diye hatırlıyorum cine 5 in digiturk gibi oldugu zamanlardan e tabii küçüğüm hatırlayamadım) diye bi filmdi. adamın çocuğunu kaçırıp zibilyon şaklabanlıklar yaptırıyorlardı. ulan ne korkmuştum beni de ya kaçırırlarsa diye. sonra babam olm biz fakiriz seni kaçırmazlar demişti de ilk defa o zamanlar fakir olmamıza sevinmiştim.

  • herif bilmem kaç milyona verilen ihaleyi neredeyse onda birine ihale etti.

    belediye arazilerininin toki ye devredildiğini öğrendik.

    şahsa tahsis edilen 4x4 araçlar var mesela.

    ....

    daha nasıl bir yolsuzluk lazım sana

    edit: internethaber’i kaynak gösterip mesaj atanlar var. güldürmeyin kendinize.

  • hayatimda gordugum halka seklinde bagaj bandi olmayan tek havalimani. bavullar kosu bandi gibi duz bir bagaj bandi uzerinde gelip sonunda bir duvara carpip oraya yigiliyorlar. fantastik.

  • ağrı dağı'nın 1840 yılında patlamış olması.

    çok yeni lan. yani "sönmüş yanardağ" diyoruz ama daha 1840'da patlamış olum dağ. yani jeolojik zaman gözü ile baktığımızda dün patlamış. hatta ne dünü bir kaç saat önce patlamış. hatta ne saati, bir kaç dakika önce...

    ve ülkede yakın zamanda patlamış daha bir sürü volkan var. ve ne millet ne de devlet olarak, volkan felaketlerinde ne yapılır, nasıl ekipler ve ekipmanlar gerekir ne biliyoruz ne de hazırız. allah göstermesin bu yanardağlar bir aktifleşirler, sığır gibi ölür gideriz. pompei'deki gibi eli s.kinde taş olur kalırız aq.