hesabın var mı? giriş yap

  • insanlar birbirlerinden iyice uzaklaştılar artık ben mesela eski hayatım nasıldı hatırlamıyorum resmen. sadece ilişki açısından değil yukarıda birinin dediği gibi random bir şekilde yeni insanlar tanıma heyecanı yok artık öcü gibi sokaktaki işlerimizi halledip evlere kaçıyoruz, sokağa çıkmak bir kafa dağıtma eylemi değil artık sadece iş halletme eylemine dönüştü. bu şekilde bu psikolojiyle eski halimize nasıl döncez hiç bimiyorum.

  • hayatınızı değiştirir.

    gün gelir canınızdan çok sevdiğiniz insanlara kan bulmanız gerekir.
    eşten dosttan bile önce, ekşi sözlük yetişir.
    ya bu ameliyat ben çaylakken olsaydı ne yapardım der, ürperirsiniz. sonra da artık benim ailem on binlerce kişilik dersiniz.
    gözlerim dolu dolu sözlük, iyi ki varsınız, her biriniz..

  • an itibariyle kronolojik sırayı tekrar bitirdim, disney+ sağolsun güzel bir şekilde listelenmiş.

    bu kronolojik sıra ile izlediğiniz zaman yorulmadan, tüm hikayeye hâkim bir şekilde seriyi tamamlayabilirsiniz. uzun animasyonlar hariç, dizileri de eksiksiz izleyiniz bağlantılı.

    1 - star wars bölüm ı – gizli tehlike (1999)
    2 - star wars bölüm ıı – klonların saldırısı (2002)
    3 - klon savaşları (2008)
    4 - star wars bölüm ııı – sith’in intikamı (2005)
    5 - the bad batch (2021)
    6 - obi-wan kenobi (2022)
    7 - asiler (2014)
    8 - han solo bir star wars hikayesi (2018)
    9 - rogue one bir star wars hikayesi (2016)
    10 - star wars bölüm ıv – yeni bir umut (1977)
    11 - star wars bölüm v – imparator (1980)
    12 - star wars bölüm vı – jedi’ın dönüşü (1983)
    13 - the mandalorian (2019)
    14 - the book of boba fett (2021)
    15 - resistance (2018)
    16 - star wars bölüm vıı – güç uyanıyor (2015)
    17 - star wars bölüm vııı – son jedi (2017)
    18 - star wars bölüm ıx – skywalker’ın yükselişi (2019)

    edit: seri hikayeye bağlı gittiği için 2016 yapımı bir filmden sonra 1977 yapımı bir filmi izlemek çekim teknikleri açısından garipsenecektir fakat hikayeye sadık kalarak izleyen birisi bunu görmezden gelebilir.

    edit2: bu şekilde izlemeniz kesinlikle şart demiyoruz, hikayeye göre izleme sırası genel kabul görmüş şekilde budur. çıktığı tarihe göre izlemek isteyen yıllara göre izleyebilir tercih konusudur.

    şöyle de bir gerçek var çoğu film planlandığı için değil insanlar tarafından belirli karakterler sevildiği, iyi sattığı için çekilmiştir zaman kaymalarının esas sebebi budur.

  • 11.000 tl maaş alan biri nasıl kadıköy veya çevresinde oturabilsin? galiba patron olunca böyle oluyor, çalışan kesimin maddi sıkıntılarını göremiyor, anlayamıyor, fark edemiyor oluyorsunuz. ayrıca neden kadıköy? günümüzde artık ulaşım kolay, avrupa kıtasından bile gelmek max 1.5-2 saat.
    neyse daha da yazardım da başlık bariz bir şekilde troll başlık olduğunu belli ediyor :)

  • uzun zamandır ağır bir mobbinge maruz kalıyorum, bir süredir de istifa etmeyi düşünüyordum, nihayet son gün yaşanan seviyesiz saçma sapan kavga sonucu yeter artık diyerek yaptım.

    çok büyük bir rahatlama hissettim, tıpkı yeniden nefes almak gibiydi, meğerse yavaş yavaş tükeniyormuşum, hâlâ üstümde bir gerilim var sanki yüksek gerilim hattına tutulmuş gibi. şimdi bu stres ve gerilimden arınıyorum, her günü bir öncekinden daha çekilmez yapan, sizi canından bezdiren bir yerde vakit kaybetmeye gerek yok.

    edit: hede düzeltmesi.

  • rezalet gibi rezalettir.

    montaj servisi ve montaj elemanları kesinlikle kusurlu.

    nedenlerini yazarsam.

    1- duvarlar gaz beton denen tuğla ise ona uygun dübel ve vida kullanılmalı idi.
    gaz beton dübeli
    2- dolap ağır olduğu için kalın vida ve pul kullanılmalı idi. hatta dolap askısı ve vida gizleyici şart oğlu şart.
    dolap askı aparatı
    3- olduki duvar alçıpan diyelim o zaman montaja uygun değildir raporu tutmaları gerekirdi ve montajı kesinlikle yapmamaları gerekiyordu.

    bu konuda kesinlikle haklısınız. gerekirse tüketici hakem heyeti ve mahkemelerine gidip hakkınızı arayınız.

    not : elektrik teknisyeniyim ve çok montaj yaptım ama böylesini ilk kez gördüm. pes diyorum...

    alt edit : (bkz: #95799866) arkadaşım galiba sen okuduğunu anlama konusunda biraz sıkıntılı birisin. alçıpan duvara bu tarz mobilya ürünü a-s-ı-l-m-a-z. dolabın ağırlığı ile alçıpan yırtılmaya ve en sonunda da düşme ile sonuçlanan sürece girer.
    ayrıca tv dediğin şey öyle 40-50 kilo gelen bir ürün değil. kelebek alçıpan dübeli ve ona uygun uzun vida, pul kombinasyonu ile her türlü tv monte edebilirsiniz. (+7-8 kilodan sonrası benim gözümde sorun teşkil eder. kesinlikle duvarda ki karkas profilini bulup en azından iki vidayı sağlama almak lazım)

    hadi sana kolay gelsin.

  • bütün turnuvalar gibi bu turnuvaya da kötü başladık. ama kötü devam edeceğiz diye bir şey yok. ayrıca arda ispanyol futbolunu iyi biliyor. daha iyi konsantre olup takıma liderlik edeceğini düşünüyorum.zaten ispanyollarda çek cumhuriyeti maçında formsuz olduklarını gösterdiler. tahminim 7-8 tane yeriz.