hesabın var mı? giriş yap

  • alex: palmeiras, cruzeiro, parma, fenerbahçe

    # brezilya kupası (1998)
    # copa libertadores (1999)
    # uefa şampiyonlar ligi çeyrek finali (2008)

    * turkcell süper lig : (2005, 2007, 2011)

    hagi: steau bükreş, real madrid, brescia, barcelona, galatasaray

    # avrupa süper kupa (1986, 2000)
    # uefa kupası (2000)
    # uefa şampiyonlar ligi finali (1989)
    # uefa şampiyonlar ligi yarı finali (1988)
    # uefa şampiyonlar ligi çeyrek finali (1991, 1995, 2001)
    # fifa kulüpler dünya kupası finali (1986)
    # uefa kupası yarı finali (1992, 1996)

    * türkiye süper ligi şampiyonluğu (1997, 1998, 1999, 2000)

    valla bence çok şey ifade ediyor.

  • ağustos 2020'de evlenecek biri olarak uykularımı kaçıran maliyettir. öncelikle bu işler tamemen ne istediğinizle alakalı değişebiliyor. hadi gelin başlayalım neler gerekiyor.

    gelinlik+damatlık 5000 tl ( burada çok fazla seçenek mevcut, biz mütevazi olsun istedik)
    kına gecesi+düğün 20000 tl ( 5000 kına düğün(300 kişilk) + 15000 yemekli alkollü düğün (130 kişilik))
    beyaz eşya + tv (12000 +3000 tl) toplamda 15000 tl
    ev kiralama+kapora vs (5000 tl)
    mutfak ve çeyiz masrafları ( kayınvalidem önceden bir takım hazırlıklar yapmış allahtan ortalama 10000 tl)
    mobilya ( salon+yemek odası+ yatak odası+ mutfak masası vs 35000 tl) mobilya konusunda çeşit, kalite vs çok farklı yerlere çıkabiliyor. gezip tozduktan sonra bütçemizi en zorladığımızda ortaya çıkan mebla bu civarda ama beğendiklerimizi toplamda 70.000 tl civarıydı)
    perde ve halılar (7000 tl)
    geline takılacak takılar ( açıkçası kız tarafını büyük beklenti içerisine sokmadım, malum masraflar çıldırmış durumda 5000 tl civarı bir takı takılacak 2 tam 1 yarım olarak planlıyorum.)

    toplamda yuvarlak hesap yaptığımızda 102000 tl civarı bir masraf oluşuyor. buna ekstra olarak 5000 tl kadar balayı, üstüne fotoğraf 1500, artı 1500 ekstra masrafları koyduk mu 110.000 tl gibi mebla çıkıyor. inanın hayat içinden çıkılmaz bir hal almış durumda. neye elinizi atsanız ateş pahası. diyorum ya mobilyaları istediğimiz gibi alsak bir 20-30k daha harcamamız gerekecek.

    elimizde olanlara gelirsek 10k nakitim var. beyaz eşyaları almıştık allahtan (15k ona saysak), 10k kadar masrafı kayınvalidem yapmıştı mutfak ve çeyizlik işler için, hadi bir 10k kadarda yatak odası vs için verecekmiş adetler öyleymiş toplamda 45k param var diyebiliriz. gelelim şimdi işin çıkamadığımız tarafına daha min 50k paraya ihtiyacım var bakalım bu parayı borç yapmadan nasıl bulacağım bu sürede. tanrı önce sağlık sonrada iş versin. umarım çözülür tüm problemler. evleneceklere tavsiyem bir daha düşünsünler.

  • üçüncü bölümümüzle devam ediyoruz.

    tarihi eser korumasındaki doğan apartmanı'ndan almış olduğu üç daireden biri olan 3 numaralı dairede, benimle çalışmaya başlamadan önce, mutfak ile orta salon arasında kapı açmak maksadı ile, yıkılması kesinlikle yasak olan taşıyıcı duvarı yıktırmış olan kişi.

    aynı kişi, daha sonra, manzarasına geliyor diye, imar izni olan iki katlı bir yapıyı, uğur dündar'ı sıkıştırarak, skandal olarak televizyondan kampanya başlatmak suretiyle yıktırmaya çalışmıştır. uğur dündar bunu yemeyince, söz konusu yapının sahipleriyle, arkalarından hiçbir iş çevirmemiş gibi oturup konuşmuş, "ne güzel olmuş burası" demiştir.

    eski sevgilisi olan mankenleri, oyuncuları ve birkaç kişiyi daha model olarak kullanıp hazırladığı fotoğraf sergisinin açılışından önce bütün fotoğrafları benimle birlikte teftiş ederken şöyle demiştir:
    "işte şimdi gelecek bakacak herkes, vay be diyecek, adam bu karıların hepsini s*kmiş... işte bunu dedirtmek için yapıyorum bu sergiyi!"

    biraz da eğlenelim...

    gelin, audi marka olan arabasını alırken neden özellikle a8l modelini seçtiğini kendisinden dinleyelim:

    "abi, şimdi a6 alacak halimiz yok. koskoca okan bayülgen'iz. a8 almam lazım. e ama arada dünya kadar bilmemkaç euro fiyat farkı olmasına rağmen, dışarıdan bakınca a6 mı a8 mi olduğu anlaşılmıyor. tek fark, arkadaki yazı. bu audi, yazı karakterini öyle bir seçmiş ki, 6 ile 8 birbirine benziyor. sonra beni gören taksici bilmemneci diyecek ki bu kesin a6, zaten türkiye'de a8 bir avuç var. yok ya! ben o kadar fiyat farkı verecem, a8 alacam, ama beni a6'ya biniyor sanacaklar! eee, ben de baktım ki sadece a8'lerde olan bir l modeli var, "long" manasında, onu aldık ki yandaki "l"yi görünce anlarlar a6 olmadığını. elçilik arabası gibi araba tabi long olduğu için, köşeleri möşeleri dönemiyoruz, ama o kadar para verip a6'ya biniyor dedirtmem." (argodan arındırılmıştır)

    türkiye'nin serge gainsbourg'u desinler sana istiyordun, onun da sonu pek hoş olmamıştı, hatırlatırım.

    devam edeceğiz...

  • kendimizden biliyorum, çocuk ve torun sevgisi ihtiyacını gidermek amacıyladır. bizimki torun gibi.

    gençler kötü ekonomik koşullar, eğitimin yerle bir olması, adaletin, liyakatın olmaması dolayısıyla geleceklerini karanlık görmeleri vs nedenlerle ile aile kurup çocuk sahibi olamadıklarından, bu çocukların anası babası olan belli bir yaşın üstü de torun, yeğen çocuğu vs olmadığı için sevgi ihtiyaçlarını petlerle gideriyorlar.

    kayınvalidemin 5 torunu var, 4’ü yurt dışına yerleşti. son giden 40’ından sonra çoluk çocuğu ile gitti. kızlarını bu ülkede büyütmeyi riskli buldu. burada kalan en büyük torun da yaşı büyük olmasaydı muhtemelen giderdi.

    neden köpek değil de kedi derseniz. bir kere bedava edinileniliyor, birine emanet etmek daha kolay. özellikle arabası olmayanlar, kiracılar, öğrenciler, düşük gelirliler ve benim gibi tembeller için bakımı çok daha kolay. bir de seviyoruz tabi minnoşları.

  • gelmis gecmis en underrated gitaristlerden biridir. bunun sebebi de utangac kisiligidir bence. ha muzigini bu kadar guzel yapan sey de bu asosyal, icine kapanik halleridir buyuk ihtimalle. hemen her sarkisinda o odasinda tek basina oturup hayal kuran bir yandan da elinde gitariyla takilan cocuksu adami gorur gibi olursunuz.

  • zaman zaman tebessüm ettiren entrylerdir.

    başlık : geçen gün arkadaşla ülkü ocağına gittikk

    baklava almışlardı. oooo hangi dağda kürt öldü dedim alkış kıyamet koptu ocak başkanı yaptılar