hesabın var mı? giriş yap

  • üzülerek yazıyorum ki ödemenin alındığı hesap muhtemelen kiralık hesap. dolandırıcılar ava çıkmadan önce facebook'ta vs banka hesabını kullandırtacak keriz arıyor. bu kerizler aylık belli bir meblağ karşılığında banka hesaplarını dolandırıcılara kiralıyor. dolandırıcı ise hesaba telefon numarası olarak kendilerinin kullandığı numarayı yazıyor. tabi bu telefon numarasıda suriyelilerin falan üstüne açılıyor.

    sonuç olarak savcılık hesabını kiraya vereni sorguluyor ve dolandırılan tutarı ödemesini istiyor. ancak hesabı kiraya verenler genelde açlıktan nefesi kokan batık tipler olduğu için hiç bir şey yapılamıyor.

  • balkan türklerini, arap bedevilerle karşılaştıran zihniyetine sokayım. açacağın başlığa da ayrıca sokayım.

  • maniyerizm bir geçiş uslubudur.(rönesans barok arası) rönesansın kalıplarından sıyrılma söz konusudur.mesela rönesansta önemli olan oran maselesi bu uslup sanatçıları tarafından umursanmaz.yenilik arayışı vardır. derin perspektifler kullanılır. uslup kurallardan kurtulur ve bireyselleşir. rönesans ile maniyerizm arasındaki farkı leonardo ve tintoretto nun son akşam yemeği eserlerini karşılaştırırsak görüveririz hemen. bu uslup da rönesans gibi floransa da ortaya çıkmıştır ilk olarak.

  • kemal kılıçdaroğlu cümlesi. keşke diyoruz tabii de öyle olmuyor işte.

    "o yoksul insanların vergileri ile kendine 1000 odalı saray yapıyorsun. o sarayı chp iktidarında odtü’ye tahsis edeceğiz. bu iktidar bitmiştir. lüks içinde yaşıyorlar. gırtlaklarına kadar dolara boğulmuş durumdalar. benim derdim onlar değil. bu ülkedeki işsiz insan. her evde tencere kaynayacak. "

    link

  • + neden şaktar?
    - çünkü okunduğu gibi yazılması lazım.
    + neden mönşengıladbah değil.
    - çünkü latin o.
    + peki neden latin olan okunduğu gibi yazılmamalı ya da sadece başka alfabelerden dönüşenler böyle yazılmalı?
    - çünkü biz de latin alfabesi kullanıyoruz.

  • -soğuk havalarda ısınmak için bir mumun etrafında otururum. hava daha da soğursa mumu yakıyorum.

  • ilk olarak iki varlığın yaratımlarına bakalım.
    balrogları iluvatar yaratmışken , ejderhaları ise iluvatarın yarattığı melkor yaratmıştır. bu bile yeterli açıklama aslında.

    eru iluvatar elfleri , insanları ve ardayı yaratmadan çok önce ainuru kendi düşüncelerinden yarattı.
    en güçlü ainurlara valar denildi ve vaların güçte birbirlerine denk olan liderleri manwe ve melkordu. erunun aklında bu ikili kardeştiler.
    ainurun güçte daha zayıf olanlarına maia denildi. valara yardımcı olarak onların halkı oldular.
    balroglar ilk savaş sırasında melkor tarafından baştan çıkartılarak onun tarafına geçen ve çağlar boyunca karanlık lordun en sadık ve en ölümcül hizmetkarları olan ateş mailarıdır.
    balroglar maiar olarak yaradılışın başında eru iluvatar tarafından yaratılmışlardır.
    ölümlü varlıkların hayal güçleri ötesinde büyü yapabilirler. ölümsüzlerdir. elementleri olan ateş üzerinde mutlak kontrolleri vardır.
    alev kılıçları, alev kırbaşları ve zırh kuşanırlar savaşta.

    son beleriand savaşının ardından gelen gondolinin düşüş zamanına kadar orta dünya da hiç bir balrog ölümlüler tarafından öldürülememiştir.
    iki ağacın gücüyle kudreti melkora denk hale gelen ungoliantı yaralayarak , acı içinde geri çekilip kaçmasını sağlayan güç balroglardır.
    noldorun en soyluları en kudretli zamanlarında balrogları öldürememiştir. iki noldor kralı iki büyük savaşta balrogların lordu tarafından öldürülmüştür.
    gondolin de ise ecthalion ve glorfindel gibi iki büyük lord tarafından iki balrog öldürülmüştür ki bu düelloların sonucunda ecthalion ile glorfindel de ölmüşlerdir. üstelik her iki savaşta da elflerin güçleri yetmemiş rakiplerini kuyu ve uçuruma düşürerek öldürebilmişlerdir.
    tarihte ki tek şok edici balrog ölümü gondolinin öfke çekiçleri isimli demirci klanının cinnet geçirip son adama kadar ölme pahasına balroglara saldırması ve onlarca balrogu öldürmeleri sonucu olmuştur.

    gazap savaşında ise kendilerine denk olan maia güçleri tarafından bir kaç tanesi dışında tüm balroglar öldürülmüştür.
    bu öyle bir savaştı ki koca bir kıta yok oldu. balrogları ve melkorun hizmetkarı diğer maiar güçlerini öldürebilmek için valar ve eonwe komutasında ki maiarın ortaya saldığı gücü hayal edin.
    bir kaç milyon orc ya da alnında silmaril olan bir yarım elf ve kartalların öldürebildikleri ejderhaları yenmek için böyle bir güç salınmaz ortaya.

    ejderhalar ise ilk çağın sonlarında , ilk savaştan , lambalardan , ağaçlardan , elflerin uyanışından , silmarillerden ve iki beleriand savaşından sonra melkor tarafından silmarillerin gücüyle yaratılmış olan inanılmaz güçlü varlıklardır. büyü yapabilir , ateş soluyabilirler ve en güçlüleri uçabilirler.
    gazap savaşında valar ordularının ilerleyişini durdurabilmiş olsalar bile ölümlü eller tarafından öldürülebilirler.
    entler , cüceler , ungoliant tohumları örümcekler ve melkorun diğer karanlık yaratımları olan orclar , troller gibi yaşayan canlı varlıklardır. iluvatar tarafından yaratılmamışlardır.
    uykuya , besine ihtiyaç duyarlar. üreyebilirler ve kuzey de yumurtadan çıktıktan sonra çağlarla ölçülen bir ömre başlarlar.

    ilk çağda bilinen en güçlü üyesi glaurung bir insan , gazap savaşında valar ordularını yavaşlatabilen ancalagon bir yarım elf ve üçüncü çağın en güçlüsü smaug yine bir insan tarafından öldürülmüşlerdir.
    rohan kralları olan eorl hanedanının atalarından biri glaurung soyundan gelen kanatsız bir ejderhayı öldürebilmiştir.
    tek gerçek balrog ölümünün olduğu gondolinin düşüşü sırasında bir insan olan tuor bir tanesini baltayla öldürmüştür.
    gondolinin düşüşü sırasında tüm orduyu kontrol ettikleri gibi ejderhaları da kontrol edenler balroglardır.

    bu uzun entry nin özeti şudur. balroglar ejderhalardan güçlü varlıklardır.
    ejderhalar emirleri balroglardan alırlar. eğer savaşmaları gerekirse ejderhanın balrog tarafından yok edilmesi oldukça kısa sürecektir. ejderha ya kaçar ya da balrog tarafından öldürülür.

  • atılan çay "yeşil çay"mış. şimdi rahatladım lan. bu elim olaydan haberdar olduğumdan beri na şuramda yumru gibi takılıp kaldıydı 16 yaşında çocuklar neden demlik demlik çay içiyor diye.
    benim o yaşlarımda demlik demlik çayı bir solcular kafelerinde, bir de ülkücüler ocaklarında içerdi. aslında çayın kralını ışık evlerinde şakirt bebeler içiyormuş da haberimiz yokmuş. neyse.
    (bkz: çay şakirdin mazotudur)

    aklıma sosyete kafelerinde ellerinde kara kara rize/kaçak karışık çay içen, küp şekeri hızlı erisin diye kaşık darbeleriyle parçalayan zengin bebeleri geliyordu. bu uyumsuz, bu eğreti görüntü bana tarifi imkansız acılar zerk ediyordu.
    sonunda akşam gazetesinin haberinde söz konusu çayın "sıcak yeşil çay" olduğunu öğrendim de kendime geldim. o olur bak. yeşil çaysa olur.