hesabın var mı? giriş yap

  • (bkz: five point palm exploding heart technique)

    mecburen iki defa sokak kavgasına karıştım. birincide 10 kişiye 3 kişiydik. delikanlılık yaptım bir araba dayak yedim. tam 3 gün yataktan kalkamadım. ikincide daha tecrübeliydim. ceketimi kafama çekip cenin pozisyonunda yere yattım. yine bir araba dayak yedim ama en azından yüzüm sağlamdı. eğer benzer bir olay 3. kez başıma gelirse bu kadar tecrübeden sonra ayaklarım kıçıma vura vura kaçarım. en etkili savaş sanatı hızlı koşmaktır.

  • ahmet çakar: fatih terim'in konuşmasında bir kaç tane paradoks var. mesela diyor ki "siyasetçiler futbola karışmamalıdır"
    rok: hahahahahahaha bunu dedi mi gerçekten? bunu diyen fatih terim mi? yahu bu aynı benim "ekranlarda bağırmamalıyız, hep sakin olmalıyız" demem gibi bir şey hahahaha

  • bu tür arkadaşlara her lüks mağazada rastlamak mümkündür. çok cüzi paralara çalışmalarına rağmen sanki babasının dükkanında gibi gelen müşterilere alaycı, müstehzi, hatta küstah tutumları vardır.

  • yüksek ötv ve kdv yüzünden gerçekleşen durumu sorgulayan bir amerikalının sorusudur. türkiye'nin yüksek ötv uygulamasının iki amacı vardır:

    1. cari açığı azaltmak
    türkiye ne yazık ki katma değeri düşük üretim yapan bir ülke. buna rağmen ürettiğinden fazla tüketim yapıyor. bu fark borçlanma ile sağlansa da uzun vadede bunu sağlamak kolay değil. büyük motorlu araçlara veya lüks araçlara ötv uygulamanın aşağıdaki etkileri olur:
    i. lüks araç ithalatını azaltır
    ii. lüks araçların pahalı yedek parça ithalatını azaltır
    iii. bu araçların yakıt tüketimi fazladır. petrol veya işlenmiş akaryakıt ithalatını azaltır.

    2. devlete gelir
    devlet daha adil olan beyana dayalı dolaysız vergileri (gelir vergisi, kurumlar vergisi) toplayamadığı için tüketimi zorunlu olan ürünler üzerine ağır vergi koyarak bütçesini tamamlıyor. mahallenizdeki kuyumcunun vergi tabelasında belirttiği rakam alt gelirli bir ofis çalışanından daha azdır. işte o kuyumcudan vergiyi, kuyumcunun mercedesi üzerinden alabiliyor.

    cari açık olmasa da petrol üretimi olmayan gelişmiş avrupa ülkelerinde bile ufak tefek arabaların dolaşmasının sebebi ilk maddeyle alakalıdır. ikinci madde ise sosyal devletle de alakası olmayan bir clio'nun 200 bin lira üzerinde olmasını sağlayan bir acımasızlıktır. en azından yakıt tüketimi verimli ve yedek parça maliyeti az olan araçlarda ötv'nin düşürülmesinin doğru olduğunu düşünüyorum.

  • linç etmek için sıraya girenler sayesinde 3 ay hapis cezası almışlardır. hapse girmeyecekler, çünkü önceden sabikalari yok ama kariyerinin başında gencecik insanları sırf hoşunuza gitmeyen bir şey yaptılar diye çarşaf çarşaf hedef gösterip işsiz bıraktınız ve sicillerini lekelediniz.
    çok saygısızca ama olmaz bu kadar falan diyen orta yolcular, en çok da sizin eseriniz bu, gücünü sizden alan bir kitle var, gurur duyun.

  • büyüdüğünde büyük ihtimalle dünya üzerinde 2 tür müzik olduğunu sanacaktır:

    1- hareketli çalışmalar
    2- duygusal çalışmalar

  • ekşiciler ülke kursa ne olur

    1. hindistan gibi 5.000 tanrıları falan olur bence. hangi rock grubunu aratsam tanrı diyolar amk
    (fakir bide gurursuz ?, 09.04.2014 11:48)

    2. nutellanın haklarını almaları lazım bir de yoksa ülke ekonomisi batar

    bir de yıkılmayan sandalye

    bir de evi olsun ister

    bir de içmeyen kocası