hesabın var mı? giriş yap

  • çift kaşarlı tostu gecenin köründe makineye atıp beklediğim esnada malum mesajı atınca diyetisyenim zannettim, sonra bir diyetisyenim olmadığını hatırladım.

  • istanbul: mor ve ötesi, madrigal, hey douglas.

    ankara: bengü, buray, koray avcı, sabahat akkiraz, onur akın.

    adana: cem adrian.

    antalya: edis.

    mersin: sertap erener, can bonomo, atiye.

    muğla: melek mosso.

    şöyle biraz baktım da chp'nin tüm büyükşehirleri alması sayesinde milli bayram kutlamalarında kalite baya artmış gözüküyor. diğer sanatçılara saygısızlık olmasın ama eskiden belediye konserleri mustafa ceceli, alişan, demet akalın ve 4-5 aynı ismin etrafında dönüp duruyordu.

    şimdi tam anlamıyla yeni neslin dinlediği sevdiği isimler sahne alacak. bunların yanında bir sürü cumhuriyet tarihini anlatan etkinlikler var.

    özlemişiz böyle coşkulu kutlamaları.

  • kalktım allah, indir beni
    nur içine uçur beni
    can bedenden çıkmadıkça
    imanla ulaştır beni

    taktım kemerimi, oturdum koltuğuma
    hostesler şahit olsun dinime imanıma

    yedi melek sağıma, yedi melek soluma
    bismillah diyerek, süzülürüm fezada
    duamı ederek, indim havalimanına
    hostesler şahit olsun dinime imanıma

  • parola yöneticisi uygulamaları kullanılarak aşılabilecek basit bir sorundur. (bkz: lastpass) gibi.

    sadece bu uygulamaya girerken kullanılan uzun bir şifre belirliyorsunuz. güvenlik için karmaşık olmasına (harf, sayı, diyez, ünlem, uçan at işareti vb.) gerek yok, uzun olsun yeter. 14-16 karakter iyidir. üstünü yapabilirseniz daha da iyidir de size kalmış artık. yazın saçma bi cümle gitsin. örnek şifre: teyzemkahvedeokeyoynarkensandalyedendustu
    gibi. uzun karmaşık olmayan, kısa karmaşık şifreden iyidir.

    neyse bunu tanımladık mı? uygulama sana istediğin kadar siteye sınırsız şifre üretme seçeneği sunuyor. şahsen ben hiçbir sitedeki hiçbir şifremi ezbere bilmiyorum. 2 dokunuşla bu uygulama benim yerime dolduruyor.

    ha diyeceksiniz ki “ulan gundi, bu uygulama telefondan giderse ne bok yiyecez?”. onun da çözümü var. bunun browserlara kurulan eklentisi de mevcut. oradan da gene tek şifre girerek her siteye şifrenizi otomatik doldurtursunuz.

    bitti gitti. ha şu var, “uygulama çöktü ne yapacaz?” o zaman sıçtın işte karşim. fakat bunlar ciddi para kazanan, işi tamamen bu olan uygulamalar. şahsen 2-3 yıldır kullanıyorum bir kere bile çökmedi. ha çökmez diye bir şey yok, o da bu rahatlığın riski işte.

  • fıkralara konu olan olay. fıkralara konu ama bize değil. bir türk genci olarak fıkrada bile olsa bir kızla aynı evde yaşayamamanın verdiği buruklukla fıkrayı arz ediyorum:

    "mehmet ile handan öğrenci olup, aynı evi paylaşmaktadırlar. bir gün handan ve mehmet, mehmet'in annesini yemeğe davet ederler. mehmet'in annesi akşam yemeği süresince handan'ı uzun uzun süzer
    ve aslında handan'ın çok alımlı ve güzel bir kız olduğunu, acaba aralarında ev arkadaşlığından daha ileri bir boyutta bir ilişkinin mevcut olup olmadığını merak eder. annesinin aklını okumuşcasına mehmet annesine der ki;
    "ne düşündüğünü biliyorum ama emin ol ki sadece ev arkadaşıyız, ötesi yok."

    akşam yemeğinden sonra mehmet'in annesi evine döner. aradan bir iki gün sonra handan der ki:
    - "mehmet, annen bize yemeğe geldiğinden beri gümüş çorba kasesini bulamıyorum."

    mehmet yanıtlar:
    - "annemin almış olabileceğini tahmin etmiyorum ama ben yine de kendisine bir mektup yazayım" der.
    oturur ve yazar: "anneciğim, gümüş çorba kasesini sen aldın demiyorum ama almadın da demiyorum. fakat konu şu ki; sen bize yemeğe geldiğinden beri gümüş çorba kasesi kayıp. sevgilerle, oğlun ahmet."

    bir hafta sonra ahmet'in annesinden mektup gelir: "sevgili oğlum; candan'la yatıyorsun demiyorum ama yatmıyorsun da demiyorum. konu şu ki; candan kendi yatağında yatıyor olsaydı, gümüş çorba kasesini çoktan bulmuş olurdu. sevgilerle, annen."

  • babamın hentbolu bırakmasıyla eşdeğer olay.

    şömineyi kale yapmışlardı az önce yeğenimle.