hesabın var mı? giriş yap

  • fenerbahçe spor kulübünden yapılan açıklama:

    "başkanımız sayın aziz yıldırım, 27 mayıs 2015 çarşamba günü (yarın), hafta sonu yapılacak olan genel kurul ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyecektir.

    basın toplantısı, fenerbahçe şükrü saracoğlu stadı’nda bulunan 1907 tribünü’nde saat 14:00’te başlayacaktır.

    basın mensuplarına duyururuz.

    fenerbahçe spor kulübü"

    http://www.fenerbahce.org/…etay.asp?contentid=45110

    --- spoiler ---

    -konuşursam yer yerinden oynar.
    -galatasaray şöyle yaptı.
    -biz şu haldeydik.
    -ben bir yıl hapis yattım.
    -fenerbahçenin başarısını istemeyen var.
    -silahlı saldırı oldu bu takım ne yapsın? (sahaya çıkmayacağız diyince sözünün arkasında durabilen bir yönetim olsun mesela)
    -otobüse meşale attılar.

    vsvsvs bir sürü hikaye duyacağımız açıklama.

    --- spoiler ---

    not: fener

  • "umarim hic mutlu olmazsin, tekrar aski hic bulamazsin, cocuklarin falan da olmaz" (ıstanbul, 2010)

    ne zaman yine biriyle mutlu olur gibi olsam bu sozu hatirliyorum. sonra isler boka sarinca yine bu sozu hatirliyorum. sen ne pis bir ahmissin

  • pazartesi diziler tekrar başlar, sonra eğlence mekanları açılır, sonra geliri deprem zedelere bağışlanmak üzere konserler yapılır.

    ligin adı şehit hatay-maraş-adıyaman olur, sonra futbol maçlarının geliri deprem zedelere bağışlanır.

    1-2 aya tüm enkazlar kaldırılır. seçim mitingleriyle yeni binaların parkların açılışı yapılır.

    depremin suçlusu yine muhalefet ilan edilir.

    bu afet için futbol ailesinin yardımları, desteği ve gücü çok ön plana çıktı. futbol sadece futbol değildir görmüş olduk. ama bugün bunu konuşmanın zamanı değil bence.

    her şeyin normale dönmesi ve iyileşmek için hayatın rutinleri bir şekilde başlamalı ama bence enkaz altında tek bir beden kalmadıktan sonra ancak…

  • bir ormanın ücra köşesindeki çadırda bile elinden cep telefonunu bırakamayıp ekşi sözlük’te malumatfuruşluk yapayım diye çadır başında tespit kanırtmaya kasan sosyal medya müptezellerine kulak vermeyin.

  • sümerler birayı çok severmiş. bira tanrısı bile atamışlar hatta. (bkz: ninkasi)

    öyleki yazılı en eski tabletlerde bile bira tarifine rastlanılırmış. bu tabletlerin birinde ninkasi'ye ilahi yazan o dönemin şairlerinden biri, şiirinde bira tarifine bile yer verir. bu tarifte sümer bira yapımı şiirsel terimlerle adım adım anlatılır. ilahinin ikinci bölümünde ise biranın yapıldığı ve sunulduğu kaplar övülüp, şarkılarda kutlama sözlerinden bahsedilir.

    "sensin pişmiş püreyi kamıştan büyük yaygılara yayan,
    serinlik üstesinden gelir,
    ninkasi, sensin pişmiş püreyi kamıştan büyük yaygılara yayan,
    serinlik üstesinden gelir"

    görsel

    ilahideki talimatlar o kadar açık ve kesinmiş ki amerikalı anchor bira şirketi’nden fritz maytag bunları uygulayıp oldukça başarılı bir sonuca ulaşmış. maytag yaptığı birayı amerikan mikro biracılar derneği’nde, 4 bin yıl önce sümerlilerin yaptığı gibi kamışlarla büyük testilerden içilmek üzere sunar. antik sümer birası; en eski tarifle yapılan bira.

    görsel

    chicago üniversitesi sümerloji profesörü miguel civil, bu biranın modern biralara benzer şekilde %3.5 alkol oranına sahip olduğunu belirtip, biranın “sert elma şarabına benzer, acı olmayan sek bir tadı vardı” diye ekliyor.

    sümer birası “hemen tüketilmek için yapıldığı” ve saklanamadığı için şişelenip satılamamış. ama yine de tablet çevirisinin “zor terminoloji ve şiirsel metaforlar arasında bile” tarifi anlayabilen uzman bir bira yapımcısının elinde gerçekten başarılı sonuçlar doğurduğu görülmüştür.

  • bir arkeolog olarak, nefes kesici bir haber olduğunu söyleyebilirim.

    başlık sahibi süsere de seviyeyi yukarı taşıma çabalarından ötürü teşekkür eder, saygılarımı sunarım. gına gelmişti zeynep bastık’ın eli ayağı vb başlıklardan.