hesabın var mı? giriş yap

  • bu matematik çok çılgın bi şey lan. tamam 2014 olarak ikisiyle de aramızda 16 sene var ama yani ne bileyim. 2030 lan i-k-i-b-i-n-o-t-u-z dile kolay. şunun şurasında kaç sene geçti 98 dünya kupasından. nasıl eşit olabilirler. yaşlanıyor muyuz ne? söyleyin algımla oynamasınlar.

  • hırsızlığı tespit eden memur bu ülkede görevden alınıyor, suçlu çıkarılıyor. hırsızlar korunuyor, işini yapmaya çalışanlar barındırılmıyor.

    (bkz: yeni türkiye)

  • bu bir tarikat, bu bir örgüt hatta bir stk'dır.

    bu tarikatın mensubu olabilmeniz için ön şart evliliktir, ardından beyaz yakalı bir plaza çalışanı olmak zorundasınız.

    mensupları arasında hiyerarşik dizilim vardır;

    - sadece robot süpürge sahipleri elit üye

    - robot süpürge + herhangi bir dyson ürünü gold üye

    - robot süpürge + dyson + airfryer ultimate üye

    şayet tüm bunlara ek olarak saat 07.30'da şirket servisinde uyukluyorken ayağınızda alexander mcqueen varsa, tarikat nışanınız var demektir.

  • elinin hamile kalacağından korktuğu için liseli genci son derece haklı bulduğum hareket.

  • “eğer bu devlet hepimizinse… bu devletin yeniden inşa edilmesinin yeri milletin oylarıyla seçilmiş parlamento olmalıdır. üç-dört kişinin kimseyle konuşmadan, kimseye danışmadan devleti yeniden yapılandırması kabul edilemez.
    ...
    bir sabah kalkıp ‘bundan böyle şu şekilde olacak’ denilerek bu iş olmaz. oturup birlikte tartışmalıyız. parlamento devre dışı bırakılamaz.”

    kemal kılıçdaroğlu

  • kuzey yarimkuredeyseniz bulundugunuz enlemi anlamaniza yardimci olacak yildizdir. atalarimizca bu ozelliginin cok onceden kesfedilmis olmasindan dolayidir ki parlak ve albenili yildizlardan biri olmamasina ragmen kuzey yarimkure gok atlasinda cok onemli bir yeri vardir. kuzey kutbunda gokyuzune baktıgınızda bu yildizin ufuktan 90 derece aci yapacak sekilde tam tepede bulundugunu gorursunuz. ekvatorda ise kutup yildizini ufuk cizgisine yakin bir yerlerde aramak dogru olur. eger bir gun kuzey yarimkurede issiz bir adaya duserseniz bulundugunuz enlemi asagi yukari belirlemek artik cok kolay: kutup yildizini kucuk ayinin sapinin ucunda* tam olarak belirlediginizde ki bunu simdiden biraz calismaniz lazim, elinizi yumruk yapip ufuktan itibaren kutup yildizinin kac yumruk yukarida oldugunu sayin. bir yumruk yaklasik 10 dereceye karsilik geldiginden, ornegin 4 yumruk mu saydiniz, bu yaklasik 40 derece kuzey paralelleri civarinda bulundugunuzu gosterir.

  • star wars filmlerine, ve bilinen hikayeye cok guzel gondermelerle bezenmis animasyon serisi. araya klasik star wars repliklerini sikistirmalarindan ote, minik detaylara olan dikkatleri hayranlik vericidir.

    --- spoiler ---
    13. bolumunde ciddi sekilde yaralanan `anakin skywalker' solunum cihazina baglanir. ve cok net bir sekilde darth vaderin o unlu soluk alma sesini duyariz gene...
    --- spoiler ---

    ayrica star wars evrenini daha da acar bize. sadece jedilerin ve sithlerin ve bunlarin yandaslarinin evreni olmaktan cikar, daha bir renklenir, daha bir hoslasir.

    --- spoiler ---
    13. bolumde jedi'lara haddini bildiren, sithlerden pek de farklari olmadigini, tek bir tarafin savasin suclusu filan olmadigini, savasin 2 tarafin isi oldugunu, tum baris su bu sozlerine ragmen onlarin da sonucta olum ve yikim getirdiklerini soyleyen ve jedilari pek de guvenilir bulmayan utopik, tamamen bariscil bir koye rastlamak harikaydi.

    gerci sanirim bir sonraki bolume o zavallilar da "dogru yolu" bulup, jedici olacak hatta jedilar onderliginde kendilerini korumaya girisecek ama iste bir umut. oyle olmalarina gerek kalmadan anakin'cigim droidlerin hepsini temizleyip bunlari kurtaracak ve sonra da, bunlar tarafindan "gidin koyumuzden, mahvettiniz hayatimizi, demistik biz her yere bela getiriyorsunuz siz de" nidalari ile kovulacaklar...
    --- spoiler ---