hesabın var mı? giriş yap

  • sizin gibi gerizekali cahillere bu isin psikolojik arkaplanini vererek zaman harcayamayacagim, zira eksi sozlukteki her 100 kisiden 99unun ekrana mal mal bakacagina bahse girerim. isiniz gucunuz yok mu be, hcibir seyi bilmediginiz gibi iki kelimeyi bir araya bile getiremiyorsunuz. ozellikle sen, seni izliyorum ne zamandir, resmen hiyar gibi yaziyorsun ya. hayvanogluhayvan. ote yandan hayatima da renk katmiyor degilsin ha, boyle sagin solun belli olmuyor, beklemedigim bir bkz veriyosun ya iste o guzel birsey aslinda. keratalar sizi, hepinizi cok seviyorum.

    [gorundugu gibi ovgu duzmecesini sona saklamak daha etkili, insani pozitif bir ruh haliyle birakiyor]

  • uğur bey ve özlem hanım misafirimiz olacaklar,
    sayın şahin ve sayın türeci misafirimiz olacaklar.

  • muhtesem b52 lar yapmanızı saglayan %72 alkol oranlı saglam ickidir. yuksek alkol oranlıları halusinasyona yol actıgı icin turkiye de yasaktır, 35likleri cok yuksek fiyata satılır. sıvı esrardır bu icki bir nevi. acaip kafa yapıo hatta kafanızı unutuyonuz. ben kimim neyin manyakmıyım filan oluyor insan. 0,1 litrelik cep absinth nleir var ki muhtesem. ama asıl guzel olanı icinde uzun bir dal pelin otu olan sisedir ki, en yuksek halusinasyonu o yapar.
    zaten prag da bazı yerlerde nirnava filan diye satıyorlar bu ickiyi. ama en cok cesidi ve ozellikle bitkili olanı sadece karlovy vary de vardır. benim aldıgım dükkandaki kadın bana bu kafa yapar bu kendınden gecırır bu halusinasyon gordurur filan diye anlatmıstı cesıtleri.

    nasıl icilir konusuna gelince;

    likor bardagına once 2cl kahluha (kahve likoru) ardından 2cl baileys i koyunuz, en ustue bir kasıgı hafif yan tutarak bardagın kenarına dogru yavasca absinth damlatınız ( 2 cl veya 1cl tercih sizin), ve bir cakmak yardımıyla bardagı atese veriniz. goruntu muhtesem ama sagı solu kası gozu yakmamaya dikkat ediniz. ayrıca bu karısımı shot olarak tüketmeniz , ve mutlaka bir pipet yardımı ile tuketmeniz tavsiye edilir , zira shot yapmazsanız pipet yanıp eriyecektir.

    2 alternatif ise sek absith. bunun icin ozel bi absinth kasınıgınız olması gerekıyor veya kucukbir suzgec de olabilir. absinth i shot bardagına koyduktan sonra( full doldurmayın sekere azıcık yer kalsın) bir iki kesme sekeri kasıgın uzerine koyuyoruz. ve eriyene kadar yakıyoruz( bir nevi yanacak karamel olup eriyecek ve deliklerden bardaga akacak) , eriyen sekerimiz absinth e karısında kasıkla bir karıstırıp shot olarak iciyoruz.
    not: bunu mümkün ise ertesi gün isinizin gücünüzün olmadığı bir zaman deneyin. bünyeyi epey bir zorluyor.

  • - çözdüğünüz problemlere örnek verebilir misiniz?

    - havuz problemi

    (başvuru formunu bir danışma şirketi hazırlamıştı, arkadaşı işe aldım)

  • çeşitli kişiler tarafından eleştirilmiştir.
    adam smith: rekabeti kısıtlamaya dayalı olduğunu söylemiştir. merkantilizm, ticarette tekelleşmeye ve franchisinge dayalıdır, ticaret hakkı bazı firmalara verilmiştir (mesela east india company gibi)
    ayrıca ülkelerin gerçek zenginliklerinin üretim elemanları olduğunu, merkantilistlerin zenginliği yanlış bir şekilde altın ve gümüşle bağdaştırdığını söylemiştir.
    david hume: merkantilist düşüncenin kendi içinde tutarsız olduğunu, sürekli fazla ihraca sahip olup altın ve gümüşün ülkeye girmesine devam etmenin imkansız olduğunu söylemiştir. çünkü bir ülkeye değerli metaller girince o ülkede para arzı (yani altın&gümüş) artmış oluyor ve bu da ülke içindeki fiyatların artmasına neden oluyor. fiyatların artmasıyla beraber sizin diğer ülkelere karşı rekabet avantajınız yok olmuş oluyor ve sonunda ithal ve ihracınız eşitlenene kadar ihracatınız azalıyor.*

  • san pellegrino, perrier vs gibi global rakiplerini denemiş, düzenli içmiş birisi olarak işin kimyasal içeriğine o’suna bu’suna girmeden söylüyorum onlardan katbekat daha lezzetlidir

  • "görüşülen kişi kapattı" filan diyordu sanki.. ara bozmak istermiş gibi gelirdi. "görüşülen kişi suratına kapattı.. valla bilmiyorum.. bana yapacak bu hareketi.."

  • bring bring (sevgilinin numarasi görünür)
    -seni seviyorum
    -güzel.. ben aysecanin babasiyim
    -olsun sizi de seviyorum... kelebekim ben...

  • düşünsene dünyaya mustafa olarak geliyorsun, adına kemal ekliyorlar, en son atatürk oluyorsun. ve 100 sene önce böyle bir coğrafyadan adeta bir gelişmiş avrupa ülkesi çıkarıyorsun. büyük adammışsın, çok büyük hem de.

  • benim para çekmek vs. için bankamatiğe doğru her yönelişimde yakaladığımdır. hiç şaşmadı. para çekmek için bankamatiğe doğru yürüyorum. bankamatik boş, etrafta da kimse yok. bankamatiğe 5 metre kala bir anda en az 2-3 kişilik sıra oluşuyor. bu kişiler bildiğin npc. ara ara kafamı uzatıp, "ne yapıyor lan bu adam bu kadar zamandır?" diyerek bakıyorum. allah belamı versin boş boş ekrana bakıyor.

  • ben bunların kafasını anlamıyorum. eğer bim, şok, a101 fiyat şişiriyorsa olması gereken fiyata ürün satan marketler hangileri?
    bu marketlerden ucuzu yok ki amk. en ucuz marketleri enflasyonun sebebi olarak görüyorlar.