hesabın var mı? giriş yap

  • o arabaya binmesi yeterince korkutucudur zaten, umarım bunun farkına varıp daha çok korkmaz.

    edit: ya ne emeği bsg sevgili dingil ekşici.

  • kadınların ancak çok küçük bir kısmı "aman kariyer yapayım, sabahlar olmasın" tribinde olabilir. geri kalan büyük çoğunluğu ise ekonomik durum nedeniyle o çocuklara daha iyi bir gelecek hazırlayabilmek adına her saatini "çocuğum bakıcı ile ne yapıyor?" düşünceleriyle çalışarak geçirir.

  • 99 yazindan beri almanya'da yasiyorum. oglum burda dogdu. önümüzdeki ay ilkokula baslayacak. evet, okul agustosta basliyor.
    dün kreste son günüydü. özel falan degil, standart, devlete bagli bir kurum.
    iki koca klasörle eve geldi cocuk. 4 sene boyunca yaptigi bütün resim, karalama, yazi vs ne varsa güzelce dosyalayip vermisler.
    bir de 54 sayfalik rapor. cocugun fiziksel gelisiminden tut, dilbilgisi, kelime hazinesi, diger insanlarla iliskiskisi, matematiksel zekasi, müzige, spora, dansa ilgisi ve yetenegi, rasyonel düsünebilme yetenegi vs vs, daha aklima gelmeyen bir ton sey. bunlari 4 yil boyunca incelemis, raporlamis, yildan yila degisimi gözlemlemis, gereken yönlendirmeleri yapmislar.
    yuh dedim. kres falan yoktu bizim cocuklugumuzda, olsa bile lükstü, evin karsisindaki arsada büyüdük. ama ilkokul ögretmenime sorsalardi, herhalde 54 sayfayi birak, hakkimizda anlatacak 54 kelime bulamazdi.
    nasil bulsun anasini satiyim, 60 kisilik, bir sirada 4 kisinin oturdugu sinifta kadincagiz neyin gözlemini yapacak.
    seviyorum seni iftinur hocam:)

  • bu kadar rezillik ve kepazelikten sonra 2023 seçimlerinde ak partiye oy veren herkes vatan hainidir !

    edit: arkadaşlar epeyi mesaj kutumu yeşillendirmiş saçma sapan ayrım yapıyomuşum diye, ulan akp li siyasetçiler akp ye oy vermeyeni dinsiz imansız kafir vatansız ilan ederken bir bok yok da biz deyince mi sıkıntı ?

  • uzun zamandır ağır bir mobbinge maruz kalıyorum, bir süredir de istifa etmeyi düşünüyordum, nihayet son gün yaşanan seviyesiz saçma sapan kavga sonucu yeter artık diyerek yaptım.

    çok büyük bir rahatlama hissettim, tıpkı yeniden nefes almak gibiydi, meğerse yavaş yavaş tükeniyormuşum, hâlâ üstümde bir gerilim var sanki yüksek gerilim hattına tutulmuş gibi. şimdi bu stres ve gerilimden arınıyorum, her günü bir öncekinden daha çekilmez yapan, sizi canından bezdiren bir yerde vakit kaybetmeye gerek yok.

    edit: hede düzeltmesi.

  • güneş sisteminin dördüncü sıradaki gezegenidir. dünya'nın venüs ile beraber komşusudur. 6.779 km. bir çapa sahiptir. günberisi 1.38 au, günötesi ise 1.67 au birimdir. eksen yörüngesi 24 saat 39 dk., güneş yörüngesi ise 687 gün sürer. 25.2°'lik bir eksen sapması bulunur. çekim gücü dünya'nın % 38'i seviyesindedir.

    mars'ın güneş yörüngesinde genel olarak 50 milyon km.lik bir sapma bulunur. bu sebeple güneş'e ve mars yörüngesine kuş bakışı bakacak olursak, güneş yörüngenin tam ortasında yer almaz.

    kırmızı renkte görülmesiyle kızıl gezegen adı da verilir. kızıllığının sebebi yüzeyde demir oksit tozu bulunmasından kaynaklanmaktadır. her gezegenin olduğu gibi mars'ın da "en"leri vardır. olympos dağı, sistemin en yüksek noktasıdır ve yüksekliği yaklaşık 27 bin metredir. yine sistemin en büyük kanyonu da mars'ta ikamet eder. 4000x200 km. ebatlarında olan yarığın üçüncü boyutu ise 7 km.dir.

    gezegenin en düşük sıcaklığı -87°c, en yüksek sıcaklığı ise -5°c'dir. ayrıca dünya gibi bir manyetosfer katmanına sahip değildir. sonuç olarak gezegen, hayallerde yer alan kolonileşmeye henüz hazır görünmemektedir.

    atmosferinde % 95.3 karbondioksit, % 2.7 nitrojen ve % 1.6 argon ihtiva eder.

    phobos ve deimos isimli iki adet uydusu bulunur. uyduların şekilleri uydu gezegenden daha çok, bir meteoru veya kuyruklu yıldızı andırmaktadır. bir "ay" şeklinde değildir.

    mars, 27 ağustos 2003 tarihinde 60.000 yılda bir meydana gelen bir olayla dünya'ya 56 milyon km. mesafeye kadar yaklaşmıştır. mars o gün sekiz köşeli yıldız görünümüyle izleyicilerini kendine hayran bırakmıştır. ben de o şanslı izleyicilerden biriydim.

  • yaşadığı şeyi meşrulastirmaya çalışan aşk kelebeklerine sesleniyorum burdan ben o kadindim çok masumdu bidibidi diyenlere sesleniyorum elimde olsa bunu gözlerinizin içine bakarak söylemeyi ne çok isterdim. hissettiğiniz yaşadığınız hiçbir şey o adamin evdeki çocuğu kadar masum değil. o kadin değil de o çocuk olmayi deneyin sizin babaniz sizinle geçireceği zamani size değilde başka bir kadina ayirsa babanizin sizinle gecirecegi vakitten çalsa! hiç mi akliniz ermiyor hiç mi dusunemiyorsunuz yaa hayatınızda duymadinizmi aşkı için herseyden vazgecen insan o adam sizi gerçekten sevse o adam adam gibi bi adam olsa karisini çocuğunu aldatarak size gelirmi ben başkasına aşık oldum bu evliligi sürdüremem senin çocuğumun gözüne baka baka baskasini düşünemem demezmi karisina ? adam gibi adam olsa çocuğunun riskini sizinle paylasirmi karisinin ütüledigi gömlekle size sarilirmi ? geçin bunlari biraz gerçekçi olun.

  • seçime kadar; ortamlarda otomobil üreteceğiz dersin kim bilecek.

    bu seçim petrol bulunmadı. altın, bor madenleri keşfedilmedi. onun yerine uçak ürettik, otomobil ürettik. hamdolsun yine yalanlarla dolanlarla bir kampanya yürüttük.

    debe editi: debe editi ile ilgili bir anket var. bunun için oyunuzu kullanın.
    #51859779