hesabın var mı? giriş yap

  • şu debe'ye giren entryisi önce gg gerekçesiyle silindi. sonra bu entryi aynı başlığa tekrardan yazınca, çaylak yapıldı.

    sözlüğe akp'li, dinci kayyum mu atandı? yoksa gg'lik hiçbir şeyi olmayan entryi kim, ne diye siler?

  • olmasi gereken cocugun ailesinin mahcup olup ödemeyi teklif etmesiydi. tv sahibi de olur mu öyle sey deyip reddetse de ailenin israrci olup ödemesi gerekirdi. prosedür böyle isler. eger cocugun ailesinden hicbir reaksiyon gelmedi ise ayıp etmiş ve bu yüzden tv sahibinin bunu istemesi bence normal.

  • kurye apartmana girince asansörün şalterini indiriyorum. 17 kat merdivenle çıkmak biraz kasıyor tabi.
    şaka şaka o kadar hain değilim!
    kurye asansöre bindikten sonra kesiyorum elektriği. sfsdgdsg

  • sırma saçlı süleyman 18 yaşındaki suçsuz üniversitelileri şafak baskını ile evinden aldırırken bu yamyamlar sokaklarda mafyacılık oynuyor.

    memleketin geldiği nokta bu işte..

  • nasıl lan. nasıl olur da bu zamana kadar izlememiş olurum bu kadar güzel, anlamlı bir filmi. harika. tek kelimeyle harika. sean penn sen nasıl bir oyuncusun ki, tüm film boyunca, aktarılabilecek bütün duyguları biz izleyicilere bu kadar iyi bir şekilde aktarabildin. gerçekten bu kadar yıldır izlememiş olduğum için kendimden utandım.

    bir film. ama sadece film değil, o kadar güzel şeylerden bahsediliyor ki bu güzel yapıtta; o yüzdendir ki sadece bir film demek haksızlık olur. bana göre, muhteşem bir film. izleyiniz. hala daha izlemeyen varsa da, vaktini gönül rahatlığıyla bu filmi izlemeye ayırabilir.

    --- spoiler ---

    olsun baba, ben şanslıyım. diğerlerinin babaları parka gelmiyor.
    --- spoiler ---

    der. noktayı koyarım.

  • kendini ifade etme sorunu * * *olan bireylerin sıkıntı ve bunaltılarını*vücut organlarına yöneltmeleri ve belirgin hastalık belirtileri göstermeleridir.

    temaruzdan farklıdır. kişi bilerek, isteyerek veya dikkat çekmek için hastalanmaz, kendince gerçekten hastalanır. konversiyonla ortaya çıkan hastalığın tüm belirtilerini bilinçsiz olarak* gösterir. kişi hastalığından rahatsızdır, ondan kurtulmak ister, bu nedenle doktor doktor dolaşır.

    ağırlıklı olarak bastırılmış ve tepki veremeyen kişilerde görülmesinden ötürü en sık ataerkil toplumlarda yaşayan kadınlarda görülür.

    öylesine bire bir konversiyon vakaları vardır ki, şaşırırsınız. gecenin saat üçünde tamamen beyin kanaması bulgularıyla bir hasta gelir. tüm nörolojik muayenesi beynin bir bölgesindeki kanamayı işaret eder. alelacele tomografi çektirirsiniz, kanama görmeyi beklediğiniz yer tertemizdir. biraz aileyi deşince gerçek neden çıkar ortaya. o akşam çok iyidir, derken aynı evde yaşayan kayınvalidesi ile tartışmıştır. sapasağlamken iki saat sonra yere yığılmıştır, karga tulumba acile getirilmiştir.

    en iyi tedavisi telkindir. hastanın konversiyon hastası olduğunu anladıktan sonra hastanın yanında en yüksek perdeden "müthiş yeni çıkmış bir ilaç olan hede'den verelim, bir saatte kendine gelir." diye bağırılır. sonra bilinçsiz yatan hastaya damar yolu açılıp buradan serum fizyolojik* verilir. sadist olan doktorlar kalçadan bir de c vitamini yaparlar*. felç tablosundaki hasta 15 dk sonra gözlerini açar, ve yürüyerek evine gider.

    toplumumuzda çok sık görülmesinden ötürü hemen her doktor biraz problemli görülen kadın hastalara konversiyon tanısı koyma eğilimindedir ne yazık ki. bu nedenle gerçek vakaların bir kısmı da konversiyon zannedilerek bir iğne yapılıp evlerine gönderilir ve ertesi gün üçüncü sayfa haberlerine konu olurlar *.