hesabın var mı? giriş yap

  • eğer adli tıp "poğaçalar her şeyin farkındaydı" diye rapor verirse adam kurtulabilir. daha önce yaptın bunu adli tıp yine yap.

  • çocukluk yıllarımda çoğu zaman yaptığım güzel eylem. annenin hazırladığı o hijyen dolu içi, kaba koyup pidecinin yolunu tutmak. pideciye ''abi ne kadar çıkarsa o kadar olsun diyip, pidenin içindeki kıyma oranını onun insiyatifine bırakmak. karşı masaya geçip, ustanın kıvrak hamur hareketlerini izleyip, biran önce pişmesi için sabırsızlanmak...

    herşey bittikten sonra ''eve gidince hemen poşetten çıkar, hamur olmasın'' öğüdünü aldıktan sonra koşar adımlarla eve gidip buz gibi ayran eşliğinde aile fertleri ile günün en güzel anını yaşamak.

    herşey çok güzel, herşey daha samimiydi belki o zamanlar.

    edit: şimdilerde de çoğu kişinin yapabildiği bir eylem olabilmekle beraber, yalnız yaşayan bir erkeğin yapması zordur.

  • böyle net olayları seviyorum.
    “napıyon la” yok
    “itiş kakış” yok
    “sen kimsin lan, asıl sen kimsin lan” yok
    “bak döverim seni vs” yok
    olayı görüp anında müdahale, süper işte.

  • ekmek denilen şey ulaşılması en basit karbonhidrat kaynaklarından biri olduğu ve çocukluğumuzdan beri ekmek üstüne kurulu yemek kültürü ile yetiştiğimiz için bir çok kişiye onsuz bir sofra olmayacak gibi geliyor. mamafih içinde bulunan (türüne göre azalıp artıyor) basit şeker yiyene en hızlı şekilde tokluk hissini verir ve masadan memnun kaldırır ama sağlıklı mı kaldırır burada soru işareti var.

    yaklaşık 3 senedir neredeyse kahvaltıda ağzıma ekmek sürmüyorum ve bu durumdan çok memnunum. hatta ekmek yediğim zamanlardan daha tok kalktığıma adım gibi eminim. bazı yazarlar "nasıl karnınız tok kalkıyorsunuz?" demiş.

    gel bu alternatif karbonhidratlardan birini dene ekmek yemek yerine ve söz veriyorum eğer tok kalkmazsan sana elimle salçalı ekmek hazırlıcam.

    fiyat sıralaması pahalıdan ucuza doğrudur.

    a) yarım kase kinoa su ile pişirilir, sıcakken üstüne yarım muz rendelenir, 1 çay kaşığı bal, 1 çay kaşığı nescafe ve üstüne bir tutam tarçın dökülür.
    b) yarım kase granola, 3 yemek kaşığı yarım yağlı yoğurt ve yanına yarım yeşil elma
    c) yarım kase yulaf ezmesi, 3 yemek kaşığı yarım yağlı yoğurt, yarım muz ve üstüne bir tutam tarçın (blenderdan geçirilir)
    d) 4 yemek kaşığı yarım yağlı yoğurt, yarım muz ve yarım yeşil elma, 1 çay kaşığı bal ve tarçın.

    not: bu seçenekler ekmeğin yerini alabilecek kompleks karbonhidrat önerileridir. protein ve yağ hesaplamasına girmedim.

    not 2: eğer yarım kase az gelirse bir kaseye çevrilebilir.

  • coğrafi keşiflerin ilk zamanlarında, yeni keşfedilen toprakların paylaşımı konusunda anlaşmazlığa düşen ispanya ve portekiz arasında, papalığın girişimiyle, imzalanmış bir antlaşmadır. papalık; portekiz'e brezilya'yı, geriye kalan yeni keşfedilmiş bölgeleri de ispanya'ya bırakmıştır.

  • kullanılan 80x120 euro palet 20 tl civarında, tekerlek takılmış, tahta araları sıklaştırılarak ve altı doldurularak modifiye edilmiş. zımpara ve cila da cabası. maliyeti 40-50 tl olmuştur. işçilik, lojistik, depolama hariç.

    10 lira maliyetli tişörtü 100 tl'ye satanlara göre bence fiyatı uygun. tarz duruyor.
    almam ama alana da avanak demem.

  • öncelikle yağ oranınızı düşürmeye çalışın. belli düzeyde kardiyovasküler egzersiz yapın, ancak fazla abartmayın, fazlasıda bir miktar testesteron azalışına sebebiyet verebiliyor. ikincisi kas kütlenizi arttırın. bunu nasıl yapıcaz derseniz ağırlık çalışmalarına başlayın. buna paralel olarak doğal yollardan ne işim görür derseniz hayvansal yağlar ve kuruyemişler işinize yarayacaktır. kırmızı et, kümes hayvanları ve deniz ürünleri işinizi görür. özellikle kalamar, karides, istiridye gibi yumuşakçalar libidoda artış sağlayacaktır. hadi biraz besin desteği olsun diyenler için çinko tüketebilirsiniz. yetmiyor daha fazlası diyenler için arjinin amino asidi damar genişlemesi, nitrik oksit artışı vs. gibi durumlar için birebirdir. bunlara rağmen sorun varsa, hormonal bir problem veya piskolojik bir sorunun olması muhtemeldir. doktora gitmenizi öneririm.

    edit: imla

  • videoda gerçekten anlaşılmıyor, velev ki aşağı bak demiyor olsun. videonun başında, polisin terbiyesizler dediği gerçeğini değiştiriyor mu? veya orantısız müdahalesini?

    edit: ben de yol tv'nin yaptığına doğru demedim zaten. slogan oradan çıkmış ama temel mesele o değil. yol tv'nin yaptığı yanlış ve bence de manipülasyon. ama polisin yaptığına sadece "rahatsız edici" demekle yetinip odak noktasını buraya kaydırmak doğru değil. bunun üzerine de gitmek gerekli, o ayrı mesele.