hesabın var mı? giriş yap

  • video: yunanlilarin turkleri kitledigi dogfight videosu. (sag ust ko$ede skor tablosu olan)

    tabi haliyle video'nun alti yunanlilar turkler arasinda binbir tane kufurle$meyle dolu. ama bir tanesi var ki:

    "don't forget malazgirt 1071, istanbul 1453, fenerbahce 1907!"

  • bir yanım " herşeyi boşver , yan gel yat " derken diğer yanım " hay ağzını öpeyim ne güzel dedin öyle " diyor.

    debe editi : teşekkürler ekşi sözlük ahalisi , teşekkürler türkiye , teşekkürler uzak diyarların insanları .. bali bir iyiliğim dokunsun .. ama önce uyuyayım :)

  • "hayatta iki şey sınırsızdır. birincisi evren, ikincisi de islamcının aşağılık duygusu. birincisinden emin değilim."

    albert anştayn.

  • yapilmasi gereken is haricinde herseyle ugrasma durumu. mesela odev/tez/proje hazirlama zamanlarinda sozlukte asiri vakit gecirilmesi.

  • evleniyorum diye paylaşım yapmış instagram hesabından. ben de "kimle evleniyosun kız :)" yazdım. engellenmişim eheheh.

  • marvel evreni'ndeki büyük uzaylı ırklarından bir tanesi. binlerce yıl önce skrull denen ırka mensup bireyler, kree ırkının yaşadığı gezegen olan hala'ya geldiler. tabi o zamanlar skrulllar pis savaşçı bir ırk değil, kendilerine ticaret yolları oluşturmaya çalışan, barış dolu bir ırktı. bunlar hala'ya gelince burada iki büyük ırk olduğunu gördüler, kree ve cotati. hangisine yardım edelim gelişsinler derken, bi' karar vardılar, iki ırktan çeşitli sayıda üye alıp, bunları ay'a getirdiler burada ellerine teknolojik donanım verip hadi bakalım beğeneceğimiz bi' şey yapın diyip gittiler. kree ırkı burada görkemli bir şehir yaptı, cotati ise güzel bi' bahçe yaptı. skrull'lar geri döndükten sonra yarışmayı cotati ırkının kazandığını söylediler, kree ırkı bunu çekemedi, skrull'lara ve cotati'lere saldırdı öldürdü, gemilerini alıp kendi gezegenlerine döndüler. burada geminin teknolojisini çözüp teknolojik atılımlar yaptılar, sömürgeci olup diğer gezegenlere yayıldılar. işte skrull'larla kree ırkının rekabeti buradan doğdu. birbirleriyle amansız bir savaşa girdiler. barışçıl skrull'lar bu yüzden savaşçı bir hale geldi.

    bu yüzyıllar süren savaş süresinde skrull'lar cosmic cube denen silahı geliştirdiler. kree ırkı da biz de bi' silah yapalım dedi, organik bi' süper bilgisayar olan supreme intelligence'ı yarattı. savaş sırasında dünyanın yakınlarına gelen kree ırkı buradaki insan türünün genetik potansiyelini farketti. (bkz: celestials)
    buradan insanları alıp üzerinde deneyler yaptılar, sonucunda inhumans denilen tür ortaya çıktı. kree ırkı dünyadan gitmeden, yer altına gömülü nöbetçi robotlar bıraktılar. çoooook uzun yıllar sonra, insanlık geliştikten falan sonra, bu robotlardan bi' tanesi fantastic four'la savaştı yenildi, robottan haber alan kree topluluğu hemen ronan the accuser adındaki cengaver savaşçıyı dünyaya yolladı. işte modern marvel karakterleriyle kree ırkının ilk karşılaşması bu şekilde oldu.

    sonraları kree-skrull war dünyaya da bulaştı. avengers falan çok uğraştı bu iki ırkla ama sonuçta savaş bitti.

    kree'ler mavi ve pembe tenli olmak üzere ikiye ayrılır, aynı insan gibi vücutları vardır. şu anda supreme intelligence tarafından yönetilmektedirler.

  • bu okulların bazı bölümleri çok fena isimden yer. mesela brown siyaset biliminde ya da yale mühendislikte çok yüksek dereceli olmasalar da (genelde bu iki bölümün rankingleri 45-50 arasıdır) kendilerinden daha kaliteli başka bölümlerle benzer aday profili -ve bolca para- ararlar. isimlerine çok takılmamak lazım, her bölümün kalitesi kendinedir genelde. mühendis iseniz mit, caltech, ohio state, carnegie mellon daha iyi okullardır, ayrıca batı yakasının pek çok okulu, mesela stanford, uc berkeley ve ucla bu okullarla her alanda yarışır, hatta bazılarına toz bile yuttururlar.