hesabın var mı? giriş yap

  • diplomatik bi' hamamböceği, ve şiddete karşı. konuşarak bazı şeylerin halledilebileceğini düşünüyor. öldü. evet.

  • kampanya katılımcıları sistemin sırma saçlı kel tarafından kapanması durumuna karşı aceleci davranarak faturaları ödemişler. gönullerine sağlık. verdiklerinden kat kat fazlasını kazanırlar umarım.

    sahi bir sırma saçlı vardı ne oldu ona?

  • dersinde 'belirlenmiş sınırların' dışına çıkmak imkansız gibidir. hiçbir dersinde çözülmemiş bir problemden bahsettiği görülmez. araştırılmayanı araştırmaya teşvik etmez.

    "bu neden böyle" sorusuna "çünkü öyle" cevabını verecek bir profil çizer.

  • dün akşam fenerbahçeyi 3-2 yendiğimiz maçtan sonra pederimi aradım. telefonda kutlaşalım diye. sonunda şeytanın bacağını kırdık bıbıcığım dedim. ne bacak kırması, hamuğa goyduk bıraktık dedi kısık sesiyle. mario dedim. gomez dedi. siyah dedim. beyaz dedi. nartallo dedim. mrklea dedi. kısa süren bir seansla kemoterapi uyguladık birbirimize. sonra kapattık telefonları. oturduğum yerde 3-5 saniye sessiz bir şekilde dururken mutfaktan hanım bağırdı ;

    - yalnız iyi koyduk haa.

    limited edition : debe listesine 10.sıradan girmişiz. ilginiz için teşekkürler.

  • metroda elinizi kolunuzu ısırmayacak köpek. videoyu izledim, köpekler hakkında zerre fikriniz yok belli ki.

    adam köpekle oynuyor. köpekler böyle oynar, hafif ısırıklarla. adam çığlık atıp kaçmıyor farkındaysanız. sakince köpeği ayırıyor ve oynamaya devam ediyor. köpeğin sonraki tüm hareketleri oyun hareketi. ve yüzde 99 bunu adam başlatmış. aynı şeyi ben de yapabilirdim, gel ulan kerata, oynayalım diye. ki böyle yapmışlığım ve coşan köpekler tarafından düşürülüp hunharca yalanmışlığım vardır. adam temasa geçip oynamak istemiş olmasa o hayvan hiçbir şey yapmayacaktı. sen de kalkıp hayvanı tekmelmez veya oyun istemezsen sana da dokunmaz.

    belediye insan için tehlikeli bir hayvanı sokağa bırakmaz. barınaklar çok dolu ve yaşanacak yerler değil. saldırgan olmayan bir hayvan barınağa alınamaz. evet hayaliniz bundan farklı ama üzgünüm burası türkiye. sokak hayvanları ile yaşayacaksınız. ben de mesela medeni insanlarla yaşamak istiyorum, yere tüküren, böğüren tipler hep toplansın istiyorum, olmuyor. daha iyisini isteyen avrupa'ya gitmekte özgür.

    bu ülkeyi yaşanabilir kılan tek şey aramızdaki bir avuç insanın hayvanlara olan merhameti. onu da alırsanız geriye babun sürüsü gibi bir şey olarak kalacağız. anladınız mı gerizekalı yavrularım?

    edit : sokakta hayvan olmasına en karşı insanlardan biriyim. yıllardır sokak kedisi bakar tedavi ettiririm. belim büküldü, psikolojim çöktü. ciddi ciddi kaçmayı hayal ediyorum. olması gereken bu değil. ama bunu tek bir suçsuz hayvanı hedef göstererek yapmayın lütfen ya. hayvanın oyun oynadığı videoya vahşice saldırmış gibi yorum yapıyorsunuz. etraftakiler neden ses çıkarmamış, çünkü büyük ihtimalle adam önce hayvanı sevdi, oynamaya başladı, onlar da bunu gördü. onların gördüğü hayvansever bir abinin sokak köpeği ile oynaması. bu hayvan aylardır kendi isteğiyle geziyor bu şekilde. ben de isterim gezdiği yer çiftlik olsun, onu seven sahipleri ile oynasın. ama durum bu. başını bir tane okşayan olmuş, azıcık sevgi bulmuş mutlu olmuş, bunu onu bitirmek için kullanmayın lütfen ya.