hesabın var mı? giriş yap

  • taş. bildiğimiz ufak çakıl taşı, bir değeri de yok lan, 15 -16 yaşlarında yolda okuldan tekmeleye tekmeleye eve kadar getirdim, sonra da sahiplendim.

  • az once genc bir arkadasimiz yazmis:

    "hiçbir korku filmi insana babanin 36 cevapsiz çagrisi kadar korku veremez"

  • olması gerekendir. benim paramla bana hakaret edip beni yok sayacak bir sistemin benle alakası olamaz. kendileri çalsın oynasın, namaz kılmayı bilen herkes namaz kıldırabilir.

    edit: imla

  • yeni bir ulaşım yolu demeye ramak kala...

    elon musk, hyperloop için sözlü onay aldığını belirtmiş. sözlü onaydan tam olarak ne kastettiği belli değil. yani henüz kesinleşen bir şey yok. ancak bu projeyi uçuk kaçık bulan herkese dört yılda bir çok şeyi ispatlamayı başardı. yani yeni bir ulaşım yolunun hayatımıza girmesi -artık- çok mümkün görünüyor.

    musk, hyperloop ile normalde havayoluyla bir buçuk saat, kara yoluyla üç buçuk saat süren washington dc - new york yolculuğunu yarım saate düşürmeyi planlıyor.

  • genel bilgi vermek gerekirse ( bu bilgiler canon olmayabilir çünkü disney satın almasıyla legends yapıldı) mandalor ırkı mandalor gezegeninden bir ırk olup yavin savaşından 4000 yıl kadar önce cumhuriyete savaş açmış bir ırktır. önce dış halkadaki gezegenleri istila ettiler sonrasında direkt cumhuriyeti hedef aldılar. cumhuriyet güçsüz bir durumdaydı ve jedilardan yardım istedi. jedi konseyi bu savaşa dahil olmama kararı aldı. fakat revan önderliğinde bir grup jedi konseye karşı gelerek savaşa dahil oldu cumhuriyet ordularının başına geçti. sonrasında bu savaşların sebebinin bilinmeyen bölgelerdeki sith imparatorluğu olduğu ortaya çıktı. revan mandalorluları büyük bir yenilgiye uğrattı. mandalor'u öldürdü ve onun ( mandalorlular'in liderine verilen isim) maskesini aldı sakladı. o maskenin kültürel bir değeri olduğu için o maske olmadan yeni mandalor seçilemediği için mandalorlular uzun süre lidersiz kaldı ve galaksiye dağılıp paralı asker oldular. revan bilinmeyen bölgelere sith imparatorluğunu bulmaya yolculuğa çıkmadan önce canderous ordo'ya maskenin yerini söyledi. mandalorluları toplamasını ve cumhuriyeti gelecek olan büyük savaşa hazırlamasını söyledi. sonrasında canderous ordo yeni mandalor oldu ve ırkını toplamaya başladı. bunlar kotor hikayesiydi. sonrasında the clone wars serisinde tekrar gördük mandalorluları. jedilari sevmeyen bir ırk olarak karşımıza çıktı. rebels dizisiyle imparatorluk döneminde imparatorluk kuklası bir rejimin oluştuğunu gördük. savaşın şanına önem veren bir ırk olup galaksiye ödül avcılığıyla nam salmıştır. jango fett, boba fett ve canderous ordo en bilinen ödül avcılarıdır bu ırkın. bu dizide yine bir ödül avcısını görüyoruz. daha geçmişine inilmedi ama bir bağlantı çıkacak mı merak ediyorum. dizi episode 6 sonrasını anlatıyor. ilk 2 bölümü sevdim. tek sorun kısa olması. güzel bir kültüre sahiptir bu ırk. ileriki bolumlerde daha çok geçmişe deginmeleri bu bağlantıyı genel izleyiciye vermeleri güzel olur.

  • başlıkta bahsi geçen durum kızlar soruyor basitliğine indirgenemeyecek kadar önemli. ergen kafalarından çıkın bi zahmet... konu miyokardit olunca konuşulabilir, başlık açılabilir ama regl olunca ooooo kizlarsoruyor.com

  • ateşli silahlarda namlu ağzında ulaşan ses, gaz ve ışığı engelleyen, namluya takılan aksesuarlara verilen genel isimdir.

    nasıl çalıştığına bakacak olursak; mermi patladığında, mermi ucundaki çekirdek oluşan basınçla dışarıya doğru itilir namludan çıkarken de arkasında bir ses ve gaz ve ışık bulutu oluşturur. işte ateşlemede oluşan bu ses, gaz ve ışık bulutu namluya takılan veaparat içerisinde bulunan odacıklara hapsedilir. sonuç olarak oluşan ses, gaz ve ışık bulutunun oluşmasını engellenir ve azaltır.tık

    maxim silah mucidi hiram stevens maxim'in oğlu ve amerikalı mucit hiram percy maxim, otomobillere ve motorlara tutkuyla bağlı bir mucitti . hatta gazla çalışan bir bisikletin patentini aldı ve hartford, connecticut'ta inşa edilen ilk otomobilin tasarımına yardım etti. tutkuyla bağlı olduğu bu makineler çok fazla ses üretiyordu. bundan dolayı ilk olarak araba ve motorlarda oluşan sesin azaltmasına yarayan egzoz sistemleri için susturucu cihazlar geliştirmeye başladı.

    fakat maxim'in ailesinin ateşli silahlar üzerine bir geçmişi ve tecrübesi bulunuyordu ve babası hiram stevens maxim, maxim gun adlı taşınabilir, tam otomatik bir makineli tüfek icat etmişti, amcası hudson maxim ise, ilk dumansız barutu icat etmişti. bundan dolayıdır ki maxim'de 1902 yılında, bir zamanlar arabalar için tasarladığı susturuculardan yararlanarak benzer teknoloji tasarladı ve piyasada bulunan ilk ateşli silah susturucusunu üretti. 1909 tarihinde de birlikte maxim silencer'ı kurdu ve tescilli boru şeklindeki cihazın patentini aldı.1

    tasarladığı bu susturucu yukarıda da görüldüğü üzere ilk olarak avcılar için malzemeleri kataloglarında ilan edildi. fakat bir müddet sonra otomatik tüfekler, tek atışlık tüfekler, tek atışlık hedef tabancaları ve hatta büyük kalibreli winchester ve remington tüfekler için yapıldı. bunun üzerine bir çok patent daha alındı 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10

    tabii ki bu işlerin biraz daha gelişmesi için en iyi şey savaş ortamının çıkmasıdır. 2. dünya savaşı başladığında gelişimi durmuş olan susturucular tekradan gün yüzüne çıktı. özel operasyonların da etkisiyle askeri alana nüfuz etmeye başladı. welrod, special operations executive tarafından üretilen welrod mkııtık, james bond filmlerindeki teçhizatları andıran bu silah 1940'ta işgal altındaki avrupa'daki direniş hareketlerine ve gizli operasyonlara yardımcı olmak için tasarlanmıştır. etkileri hiç azımsanmayacak bu eklentiler modern orduların ve özel kuvvetlerin envanterinde bulunmaktadır. (bkz: silah/@zagalar)

    kaynak:1,2,3,4

  • o kediyi o kafesten çıkardı, diğer elinde sopa vardı büyük olasılıkla sopayla kafasına vurarak öldürecek. ulan biz de türkiye'de kediyi tekmeleyenleri linç ediyoruz. biz baya baya iyi bir milletiz lan!