hesabın var mı? giriş yap

  • olumlu konuşana sövülüyor bu süreçte ama artık olumlu şeylerden bahsedebiliriz.

    - önceki gün yoğun bakım sayısı 230 kişi arttı. dün 70 kişi arttı. bugün 35 kişi arttı.
    - vaka sayısının düşüşe geçmesi için çok erken henüz. ama artış net şekilde yavaşladı.
    - ölüm sayısı 6 gündür 60-80 sınırına çakıldı. entübe ve yoğun bakım sayısı bu kadar fazlayken üstelik.
    - 4 gündür 300'er tane hastayı taburcu ediyoruz.
    - test sayısı 21 binleri gördük. güney kore'yi örnek verirken 20 bin diyorduk. pozitif çıkma oranında da bir yükseliş yok.
    - bugünün sonuçları ortalama 6 gün öncenin aynası aslında. bugün virüsü kapan ortalama 6 gün sonra teste başvuruyor. yasaklarla beraber vurdumduymaz tayfa dahil çoğu insan dışarıda maskeli geziyor artık. giderek iyileşeceğini düşünüyorum bilançonun.
    - bu salgının birinci büyük riski sağlık sistemini devre dışı bırakması. yoğun bakım sayısındaki bu artış böyle sürdüğü sürece bizim yoğun bakım kapasitemizi zorlamaz bile.
    - cumadan sonra yurt genelinde hava sıcaklıklarında artış görülüyor. çin'in verilerine göre ortama 1 kişi 2.6 kişiye bulaştırıyor bu hastalığı. havanın ısınmasının 0.5 oranında bu bulaş riskini azaltacağı büyük ihtimal. salgın sürecinde yaz aylarını yaşayan ülkelerde hastalık görülse de sayı diğer ülkelere nazaran bayağı aşağıda kaldı. bu 2.6 kişiyi tedbirlerle 1'in altına çekersek havanın ısınmasıyla birlikte, bu iş biter.

    gevşemeye hazır bir millet olduğumuz için pek açık edilmiyor ama toplumsal anksiyeteyi artırmamak lazım. ispanya ve italya olmayacağız gevşemezsek. umreciler ve yurt dışından gelenler son hafta hariç karantina altına alınmadı. bu büyük hataları yapmamış olsaydık parmakla gösterilen bir örnek olacaktık. neyse bundan sonrası iyi olsun.

  • - kerimcan kanka naaptık biz....
    + ....
    - bak kerimcan çok içmiştik sarhoştuk. bunlar aramızda kalacak taaammmı.
    + taam.

    - aşkım ben geldiiiiimm.
    ğ hoşgeldin aşkııım nası geçti tatilinnnn.
    - sıkıcıydı yaaa.. sen yoktunnnn ki :(( ygg:fdg..
    ğ oooo aşkımmm bidahakine beraber giderizz..

  • şu vasıfsız elemanlar kadar şımartılan başka bir grup yok. işi bu olm, yapacak. fırtınada motosiklet güvensizse arabayla getirsin.

  • sağlık sınırlarını zorlayacak kadar çok uçtuktan sonra bel ve boyun fıtığı olan, iki kez kulakları kanayan ve sürekli iklim değiştirmekten cilt alerjisi geçiren hostesinin sağlık sorunları nedeniyle iş akdini fesheden bir firmaya karşı yapılan hak arama mücadelesi.
    bok gibi para kazananların canı olmadığını düşünenlere gelsin.

  • avrupa'daki butun ulkeleri ve komsularini ezbere bilen adam.

    bir gun olur da bunarsa, etrafindakilere sabir dilemek lazim. hayir, haksiz da degil ki. delirtecek adami ipneler senelerdir! buradan avrupa'ya sesleniyorum! olm vermeyin lan komsunuza oy! delikanli olun iki dakka! sokturtmayin iskandinavyaniza, balkaniniza!

    siz de duzgun sarki yapip yollayin lan! gectim odulunden, adamin ruh sagligi bozuldu. bulend abi bosver ya, sana yarisma mi yok a.k.

    komsu: ay turk kahveniz var mi, bende hic kalmamis da?
    bulend ozveren'in esi: var tabii komsu, buyur.
    komsu: ay tesekkur ederim, iyi gunler.
    bulend ozveren: 100 gr komsuya gitti...
    bulend ozvreren'in esi: bulend lutfen...

  • 58 yaşına geldiğinde hala ailesi rahat yaşasın diye çırpınmasıyla beni her gün kahredendir. böyle bir adamın oğlu olduğum için kendimden utanıyorum. yanlış anlaşılmasın babamdan falan değil kendimden utanıyorum. bir ona bakıyorum bir aynaya ve yazıklar olsun demeden edemiyorum kendime. çocuklaşıp bir mucize olsa da cebine çok para girse ve hayatının sonuna kadar rahat yaşasa diye düşünmediğim tek bir günü hatırlamıyorum. alsın annemi de gitsin bir yerde kafasını dinlesin. ne beni ne de başka kimseyi düşünmeden rahatça yaşasın istiyorum ama olmuyor. lanet olsun ki olmuyor. olmuyor çünkü emekliysen hayvan muamelesi gördüğün bir ülkede yaşıyorsun ve son nefesini verene kadar da sadece insan gibi yaşamak için çalışmak zorundasın.

    nefret ediyorum bu ülkeden.

  • bilim insanları galaksileri gözlemlerken bu etkinin fazlalığından ötürü aslında galaksilerin göründüğünden çok daha fazla kütle içermesi gerektiği sonucuna varmışlar, böylece karanlık maddenin varlığını farketmişlerdir. şayet kütleçekimsel merceklenme olmasaydı evrenin %28'ini oluşturan kütlenin %23'lük kısmını oluşturan karanlık maddenin varlığından haberdar bile olamayacaktık.