hesabın var mı? giriş yap

  • yurtdisini yurticini biraktim, "sehit olmak en buyuk sereftir" ne demek yahu. sanki ispanya ic savasindayiz, franco'nun taa 70 sene once cahil cuheyla koyluleri fasist saflarina cekmek icin kullandigi sloganlarla yasiyoruz, viva la muerte.

    hala 1920lerde 1930larda yasayan, olmadik savaslar cikarip hayatina anlam bulmaya calisan, dunya gorusu hicbir egitim, ogrenim gerektirmedigi icin kolayca ve herkesce "tuketilebilen" bu sig eksene tikilip kalmislarla, bunlari istismar eden burokrasi saltanatinin komedisi. yurtdisini filan gecelim, vatan icin olmek hakkinda konusalim. kotu birsey mi bu? degil. ama zaten, meziyetlerin ilkinin, sereflerin en buyugunun bu oldugu bir anlayista ve sistemde yasadigimiz icin baska birsekilde degerlenemiyor insan hayati.

    neden en buyuk seref nobel odulu kazanmak, durust olup sevdigi isi yapmak, uluslararasi une kavusmus bir sanatci, bir edebiyatci, bir sanayici olmak degil? neden en buyuk seref, ayakta durabilmesi icin illa ugrunda birilerinin olmesinin gerekmedigi, artik tamamen ici bosaltilmis bir politik arac olan kuvayi milliye edebiyatina gerek duymadan da ilerleyebilen bir ulke yaratmak degil?

    ne demis ailemizin koyu katolik ayyas yonetmeni mel gibson: every man dies, but not every man really lives. en boktan sistemde dahi herkes vatani icin olerek serefe ulasabilir. ama insanlara yasarken seref kazandiracak bir duzen kurmak zordur. herkesin insan gibi yasayabildigi bir sistemde, burokrasi saltanati da ucuz edebiyatlarla milleti koyun gibi gudemez. allah korusun. viva le muerte, yasasin 30larin fasist sloganlari.

  • baba- kacla gidiyorsun?
    murdurungulu- 47
    b-cek arabayi saga!
    m- aa ama n'iye?
    b- cek dedim!
    araba saga cekilir. babaya bakilir.
    b-<caps>ulan bilgisayar mi bu? 47 diye hiz olur mu? ya 50 ile gidiyorsundur ya 40'la !</caps> hadi devam et...
    bir sure sonra
    b- kacla gidiyorsun?
    m- 64...*

  • iki sevgili olan arkadaştan, kız olan evliliki anlatmaktadır, oglan arkadas bulmaya calismakta, soyle bir diyalog gecmistir.

    kız : biz simdi napıyoruz?
    ogl : cikiyoruz
    k : ilerde ne yapıcaz?
    e : cikicaz
    k : daha ilerde ne yapıcaz?
    e : cikmaya devam edicez...
    k : ama daha da ilerde diyorum.
    e : bana o sözü söyletemezsin..

  • başlık: sevgilime şaka yaptım ayrıldı yardım

    1. beyler sevgilimin kollarında benim bacaklarımdaki kadar kıl var amk. geçen gün bana sarılıyodu bende sarılma kılların batıyo dedim kalktı gitti masadan. nasıl barışırım lan bi yardım edin amk

    2. muz al panpa

    efsane olur bu.

  • ötv dilimi değişince bayi daha fazla mı kar edecek? saçmalık bence bu. bir firma elinde belli bir ürün varsa. kar marjı belliyse ve fırsatı varsa hemen hepsini elinden çıkarıp karını maximize eder. ötv dilimi değişince bu araçlara bu kadar talep de olmayacak. dolardan euro'dan elde edeceği 5-10 bin lira inan bayinin sikinde değil. özellikle honda'nın. çünkü ekimden itibaren artık honda ithal bir araç olucak. yeni kasasını sürekli olarak dışardan ithal edeceğiz. bayiler o yüzden biran evvel dolar kuru yükselmeden ithalatını yapmak için piyasadan para toplamaya çalışıyor. şu aşamada araç stoklayarak değil yeni kasayı olabildiğince fazla ölçüde ithal ederek para kazanabilirler.

    bu araçlar muhtemelen yurtdışına export edilecek araçlar. gümrüksel sebeplerle burda bekliyorlar. bayide araç bulamamanızın sebebi çok basit. arz talep dengesi. ötv dilimi sebebiyle belli araçların belli paketlerine inanılmaz bir talep var. sırf bu başlıkta bu araçtan 50 tane bekleyen yazar vardır. tüm türkiye'yi düşün.

    bu arada ikinci bir tavsiye, 2021 model eski kasa bir honda almak yerine 2021 model yeni kasa bir civic almanız çok daha mantıklı olur. eminim onun da türkiye'ye özel donanımları azaltılmış ve uygun ötv dilimine giren paketleri olacaktır. o olmasa bile honda türkiye'ye özel kampanya yapacaktır. yeni kasalar çıktığında gerçekten çok uygun kampanyalar olabiliyor.

  • olay 60 li yıllarda bir trende geçmektedir.
    o dönemde bütün ulaşım trenle sağlandığından trenlerde her zaman milletvekilleri için boş bir koltuk bulundurulurmuş, ayakta bekleyenler olsa bile kimse koltuğa oturtulmaz, oturanlar kavga dövüş kaldırılırmış.
    şef tren* bir gün bilet kontrolü için gezerken yırtık pırtık kıyafetleriyle bir köylünün koltuğa oturduğunu görür.

    - kalk ordan orası millet vekilleri için
    - ben milletiyn keyndisiyim, ben burdayken vekilim oturamaz bu koltua!
    - !?!

    bu cevapla afallayan şef tren ısrar etmez ve koşarak olay yerinden uzaklaşır