hesabın var mı? giriş yap

  • umalım da düzgün ve dirayetli bir diplomasi süreci ile yönetelim.

    bir anlık gaz ile hesapsız çıkışlar sonucu s-400 mevzusuna dönmesin. sonra navtex ilan edip de bozcaadayı verip kapatmayalım konuyu.

    edit: 50 tane mesaj geldi, yok onlar ismet zamanındaydı, yok siz chp'liler ne korkaksıznız, yok türke kefen biçenin ölümü pek olur.

    ulan s-400'ü nasıl aldık? uçak düşünce herkes sıraya girdi, birbirleri ile kavga ettiler "emiri ben verdim" diye. sonra rusya höyt çekince fetö yaptı, pelikancılar yaptı, ben uyuyordum haberim yoktu e tamam ver bi kullanamayacağımıuz s-400 barışalım diye ben mi satın aldım?

    ver papazı al papazı diye, `bu fakir bu görevde olduğu müddetçe o teröristi alamazsın` diyip de papazı ben mi verdim abd'ye?

    ırak'ta askerlerin başına çuval geçirildiğinde tek parti mi iktidardaydı?

    en yakın örnek eşek adası olayı. selfie çekince arkada aydın il sınırı tabelası görünüyor amk onu da mı ben verdim yunanistan'a?

    ne kadar çemçük ağızlı var konuştukça konuşuyor ya.

  • eğer peygamber efendimiz(s.a.v.) dünyaya geldiği gün bir zengin "bugünden itibaren her gün için fakirlere 2 milyon türk lirası sadaka vereceğim" deseydi ve bugüne kadar yaşasaydı, bugün itibariyle toplam tasadduk ettiği para 128 milyar dolar olurdu.

    tanım: bir örneklem etkinliği

    yıllar sonra gelen edit: bugünkü kurla günlük 3,5 milyon türk lirası sadaka vermesi gerekiyor.
    edit2: bugünkü kurla yaklaşık 4,8 milyon tl ediyor.

    edit3: yetişemiyorum saldım artık

  • dumura uğratan bir eylemdir. belki de canı sıkkındır, biraz hava almak istemiş olabilir. sevgilisiyle tartışmış da olabilir. bilemedim. böyle bir olayla karşılaşan kişi, olayı fizik ve mantık kuralları çerçevesi içerisinde değerlendirmeden ata seslenip komşuluk ilişkileri adına balkonda gece muhabbeti yapabilir.

    http://i.imgur.com/sxjhm.jpg

  • sınır ihlali yapmak. kendi sınırına girilmesine izin vermek ya da karşı tarafın sınırını zorlamak. her iki şekliyle de hata

  • kimi zaman, yatağa bağımlı hastalarınızı sırtında dördüncü kattan ambulansa taşıyan insanlar hakkında,sadece halılarıniza ayakkabı ile bastılar diye yaygara yapmanız düpedüz terbiyesizliktir.

    kaldı ki farz edelim galoş taktı, yere sağlam basamadığı için hastanızla birlikte düşme ihtimalini düşündünüz mü hiç?

    yahu bir kere de bilgi sahibi olun, sonra fikir sahibi olun.

    edit:düzeltme.

  • birol güven'in pollyannavari öğüdüdür. şunu demiş:

    ''üniversite bitince iş bulacağınızı düşünmeyin. bulamayabilirisiniz.

    iş meselesini öğrencilik yıllarında çözün. öyle bir öğrencilik yılları geçirin ki mezun olunca işiniz hazır olsun.

    eğer fırsat gelirse okulu bırakıp işe girin. okulu nasıl olsa bir gün bitirirsiniz.''

    link

    birol sanırım türkiye gerçeklerinden habersiz. çocuklar duymasını 20 yıldır ülkeye kakalayabilen bir vatandaş olarak plazasında çayını yudumlarken ülkenin içinde bulunduğu durumu pek çözemiyor.

    yanına gidip iş talep ettiğinizde sizi kovacak adamlar gençlere kanaat önderi rolüne soyunuyor ya, çıldırmamak elde değil.

  • balığa sıkmışlar limonu
    balık demiş ki;
    "sık bakalım sık bakalıım limon suyu sık bakalııım" sonra gülüşmüşler falan.

  • "bir kisi bir yere bakiyorsa orada ilgilendigi bir sey vardir. bir kisi bir seye ozellikle bakmiyorsa orada ilgilendigi bir sey kesinlikle vardir."

    tarzinda bir cumlesi vardir freud amcamizin. cok severim. guvenirim ve kendimde test yapip onaylamisligim da vardir...

    simdi hal boyle olunca digerleri de boyledir diyebiliyorum kendimce. kendi kendime. su an olmasa da benim de vaktiyle platonik takildigim birisi vardi.

    karsilasiriz: kafasini one egip yere bakar.
    yan yana yurumek zorunda kaliriz: tam aksi istikamete bakar.
    ayni ortamda bulunuruz: telefonuyla ilgilenir.

    falan filan. n.s.a. bu kiz beni siklemiyor, belli. boyle dusunuruz. ama isin icine freud girince "hatun bana hasta. acilsa da kurtulsa garibim" falan diye dusunup sanki ben ona degil de o bana platonikmis triplerine giriyorum. ortada yanlis bir sey var ama cozemedim.

  • hakkında tek bir tespit yapabileceğim harika dizi:

    sscb'yi gorbaçov yerine rte yönetiyor olsaydı ukrayna ve belarus haritadan silinmişti.

    bu kadar net söylüyorum. düşünün dizideki yöneticilerin cehaleti muazzam ama adamlarda ona rağmen liyakat sahibi insan ortama girince susup saygı gösterme davranışı mevcut. ya bizde?

  • bilindik pazaryeri platformları dışında kredi kartıyla alışveriş yaptığınız sitelerde dikkat etmeniz gereken şeylerden bahsetmek istiyorum.

    öncelikle son zamanlarda "yaprak site dolandırıcılığı" yani bilindik sitelerin birebir aynısı yapılarak dolandırma olayları çok arttı. bilgisayar/telefon bilgisi yalnızca temel düzeyde olan kullanıcılar bu tarz şeyleri bilmiyor ve google'da "villa kirala, otel rezervasyonu, x otel oda kirala" gibi anahtar kelimeleri kullanarak bu "yaprak sitelere" yani orijinalinin birebir aynısı şekilde yapılmış sitelere denk geliyorlar ve dolandırılıyorlar.

    bir tanıdığımın da başına gelmişti, termal otelden rezervasyon yaptığını zannederek kredi kartıyla ödeme yapıyor, fakat ortada otel falan yok, ödediği para direkt dolandırıcıya gitmiş olmuştu. internet sektörüyle ilgili çalıştığım için benden yardımcı olmamı rica etti ve biraz uğraştığımda dolandıran kişiyi tanıdığımı fark ettim ve araya birilerini sokarak parasını geri almıştık tanıdığın. * peki bu tarz işlemlerde hem kart güvenliğini sağlayıp, hem de sitenin orijinal olduğundan nasıl emin olabilirsiniz ? kısacası nasıl dolandırılmazsınız ? işinize yarayacak bazı bilgiler vereyim;

    1-)bilindik ilan platformlarındaki(sahibinden, letgo vs) üzerinden mesaj olarak gönderilen linklere tıklayarak kesinlikle ödeme yapmayın, karşınıza o sitelerin birebir aynısı çıksa bile emin olun ki bir yaprak site yani kopya site ile karşı karşıyasınız, yaptığınız ödeme platforma değil direkt olarak dolandırıcıya geçmiş olacak.

    2-) öncelikle google'ın algoritmasının şu an bet siteleri tarafından inanılmaz bir şekilde manipüle edildiğinin farkında olun. normal bir şey aradığınızda bile ".fr, .it, .be" gibi domainler çıkıyor ve bunlar sizi bet sitelerine yönlendiriyor, ya da yaprak siteye yönlendiriyor ve dolandırılmanızı sağlıyor, girdiğiniz domainin doğru domain olduğundan tamamen emin olmalısınız, domain whois üzerinden girdiğiniz sitenin adını ve uzantısını girerek o domainin hangi yılda kayıt edildiğini, kim tarafından kayıt edildiğini vs sorgulayabilirsiniz, fakat bu kesin bir doğrulama yöntemi değildir yani yıllardır açık olan yenilemesi geçtiği için düşmüş bir domaini dolandırıcı yenileyerek üzerine almış olabiliyor.

    3-)google'da arattığınız anahtar kelimelerde girdiğiniz sitedeki fonksiyonların aktif olup olmadığını mutlaka kontrol edin, ne demek mi istiyorum ? yaprak sitelerde(kopya sitelerde) genellikle yalnızca ödeme kısmıyla ilgili fonksiyonlar çalışır vaziyette olur, yani "iletişim" vb sayfalara girdiğinizde oradaki fonksiyonların hiçbiri çalışmaz, sayfadaki butonların birçoğu pasif durumda olur ve tıkladığınızda herhangi bir işlev gerçekleşmez.

    4-)bir anahtar kelime arattığınızda(x otel rezervasyonu, x otel oda kiralama gibi düşünebilirsiniz anahtar kelimeyi) aynı isimle kaç tane site bulunduğuna dikkat edin. örneğin "ihearditallbefore otel rezervasyonu" yazdınız ve bununla ilgili farklı domain isimleriyle 3-4 tane site çıktı, buradan şunu anlamalısınız ki dolandırılmaya bir nefes kadar yakınsınız, hiçbir şekilde doğru/orijinal siteyi bulmakla uğraşmayın ve bilindik platformlardan/mobil uygulamalardan rezervasyon yapmayı deneyin, diğer türlü %99 ihtimalle dolandırılırsınız.

    5-)bir siteye girdiğinizde yukarıda yeşil kilit işaretinin olmasının yani "bu site güvenli/ssl sertifikası mevcut" yazmasının hiçbir önemi yoktur. yani aklınızda "he demek ki orijinal ve güvenilir bir site" fikri canlanmasın, çünkü ssl sertifikaları bedavaya alınabilen bir şey ve dolandırıcılar da güven sağlayabilmek adına zaten ilk olarak bu gibi işlemleri hallediyor.

    6-)sanal kart kullanmanız gerçekten çok önemli, yani "nasıl olsa şifre gelmeden kartımdan para çekemezler" diye düşünmeyin, evet tr içi işlemlerde şifresiz işlem yapılması çok zor, fakat yurtdışı sistemlerini kullanarak kartınızdan çok ciddi miktarlarda para çekebilirler ve bunu tamamen şifresiz yapabilirler, o yüzden internet üzerindeki tüm işlemleriniz için sanal kart oluşturun ve sanal kartınızda yalnızca işlem yapacağınız tutar kadar para bulunsun, limitinizin hepsini tanımlamayın.

    birilerinin işine yaraması dileğiyle.