hesabın var mı? giriş yap

  • osmaniye'de hortumda uçan şemsiyeyi tutmaya çalışanca, şemsiye ile birlikte bir süre uçan adamdır.
    çok sürrealist bir video çok.

    böyle buyursunlar

    edit: ''baktım giderek yükseliyorum, kendimi aşağı attım'' diyerek süreci daha sürrealist açıklamış.

    sağlık durumunu soranlar, ''zamanında kendini boşluğa bıraktığı için bir sorun yokmuş.''

  • 2018 yılı içerisinde ocak ayında gerçekleşen olay. birilerinden bir yerlerden talimat geliyor. personel alınacak diye. kimseden habersiz sessiz sedasız personel alım yönetmeliği bölge müdürlüklerine gönderiliyor. başvurudaki tek kriter 18 yaşını doldurmuş olmak ve 30u geçmemiş olmak. kpss aranmıyor, dil aranmıyor. bölüm eğitim aranmıyor hiçbir kriter yok nerdeyse. dediğim gibi tek kriter yaş. başvurular ise sadece ptt şubelerinden dilekçe yoluyla yapılıyor. başka hiçbir türlü başvuru kabul edilmiyor. işe alım ile ilgili yönetmeliğin linkini paylaşacağım sizinle.
    bu 2000 personel alımı acil istihdam olarak nitelendirilmiştir. personel alım bilgisi o kadar gizli ve el altından yürütülüyor ki kulaktan kulağa ancak internet sitelerine 31 ocak tarihinde düşüyor ama nasıl başvuracağın konusunda hiçbir bilgi yok. ve işin komik tarafı son başvuru tarihi 31 ocak. bu işe alınacak 2000 kişi kim neden bu kadar gizli saklı personel alımı yapıldı merak konusu umarım benden başka cesareti olan birileri bu konuyu dile getirir de o 2000 kişi ifşa olup açığa çıkar.
    yönetmelik

    google personel alım arama sonuçları.
    başı cemaatlerden yeterince ağrımış bir millet olarak bugün ptt'de olan şey yarın diğer kurumlarda olur sonra niye işsizim diye ağlamasın kimse.

    düzenleme: bazı arkadaşlar yalan yanlış bilgi verdiğimi söylemeye çalışıyor 2017/2 personel alımlarında kpss şartı ile mülakatı dahi geçip alımı gerçekleşmeyen insanlar tanıyorum hatta onlardan 2 tanesi ocak ayı içerisinde tekrar başvuruda bulundu ve başvuruları geçersiz sayıldı. biraz araştırmaktan üşenmeyin duyum ile hareket edecek yaşta kimse olduğunu düşünmüyorum burada.

  • “19 tane suç kaydının olması bir insanı kötü yapmaz” demiş ablamız. kafaya bak. belki de doğal seçilime izin vermen gerekiyordu kadir.

  • öncelikle güncel listeyi buyrun; https://www.footballseeding.com/…y-ranking/2023-24/

    geçen hafta 2.750 olan puanımızı, adana demirspor mağlup olsa da 3.500'e çıkardık. 4'te 3 yaptık. kötü değil.

    14-norveç (molde, brann, bodo glimt) 3/4 - 26.000
    molde de, galatasaray da buraya gelene kadar zor takımlarla eşleşmediler ama galatasaray molde'yi rahat eler ve molde avrupa ligi gruplarına kalır.

    brann arouca'yı eledi. rakip az alkmaar. onlar da santa clara'yı gol yemeden elediler. az alkmaar, brann'ı evine yollar.

    bodo glimt'in rakibi rumen temsilci sepsi oldu. bodo glimt güle oynaya gruplara kalır.
    rosenborg 90+2'de çok şapşik bir gol yedi ve evine döndü.

    çok muhtemelen gruplara 2 takımla kalacaklar ve bodo glimt uçup kaçabilen bir takım. molde'nin avrupa liginden konferansa düşmemesi lazım. bu sene için bir tehlike oluşturmazlar.

    13-sırbistan (kızılyıldız, cukaricki, backa topola, partizan) 4/5 - 27.375

    kızılyıldız şampiyonlar ligi gruplarında. 4.olup evlerine giderler.
    cukaricki avrupa ligi play off maçında olimpiakos ile oynayacak. konferans ligi gruplarına kalırlar.

    backa topola, braga tarafından yerle yeksan edildiği için avrupa ligi gruplarına kaldı. çok ballı bir kura çekemezlerse sonuncu olup evlerine dönerler.

    partizan, azerbaycan temsilcisi sabah ile oynuyor ve 2-0 önde. elemeyi geçenin rakibi danimarkalı nordsjaelland. sabah için zor, partizan için ortada bir eşleşme. (penaltılarda yendi partizan)

    bu sene kızılyıldız'ın da follofoş edilip evine dönmesiyle bizi zorlayamazlar. uçup kaçan bir takımları yok.

    12-isviçre (young boys, lugano, servette) 3/5 - 28.675

    young boys'un şampiyonlar ligi play off rakibi maccabi haifa. kağıt üstünde young boys eler gibi duruyor. umarım elerler ve gruplarda follofoş olup eve dönerler.

    lugano'nun avrupa ligi play off rakibi belçikalı union sg. union kendi liginde anderlecht, liege vs. kim gelirse çakıp gönderiyor. lugano'yu da geçerler herhalde.

    servette de şampiyonlar ligi 3.elemeden elenerek avrupa ligi gruplarına kaldı. kuraya bağlı olarak iş yapabilir veya sonuncu olup evlerine dönebilirler.

    luzern ve basel elendi. konferans liginde takımları yok. bu sene 15.sıraya doğru bir yolculuğa çıkar isviçre. işleri zor.

    11-avusturya (salzburg, lask, sturm graz, rapid wien) 4/5 - 29.500

    salzburg şampiyonlar ligi gruplarında. muhtemelen 3.torbadan girecekler. kötü kura çekmesi dileğiyle.

    lask, avrupa ligi play off turunda çerez çekti. rakip zrinjski mostar. bosna ekibi. gruplara rahat kalırlar.

    sturm graz psv'ye elendi ve avrupa ligi gruplarına kaldı. muhtemelen son torbadan girecekler ve kötü bir kura çekmeleri lazım.

    rapid wien debrecen'e deplasmanda 5 tane sallayıp evlerine yolladı. konferans ligi play off rakibi de fiorentina :d evlerine dönerler.

    austria wien, konferans liginden elendi. sağ olsun legia varşova 90+10'da falan attı.

    avusturya bizi zorlayabilir ancak tek olumlu durum rapid'in de elenecek olmasıyla, en azından şimdilik konferans liginde takımları kalmaması. 3 takımın kuraları çok önemli.

    10- can türkiye ( galatasaray, fenerbahçe, beşiktaş, adana demirspor) 4/4 - 30.100

    galatasaray molde'yi eler ve gruplara kalır. güzel bir kurayla temsilcimize başarılar diliyorum.

    fenerbahçe twente'yi eler ve gruplara kalır. güzel bir kurayla temsilcimize başarılar diliyorum.

    beşiktaş'ın işi biraz zor olsa da dinamo kiev'i geçeceklerini düşünüyorum. gruplara kalırlar.

    adana demirspor, biraz da rotasyon etkisiyle çok kötü gözüktü osijek deplasmanında. play off turunda rakip genk. olimpiakos'a karşı kötü oynadılar ama sağlam rakip. pek umudum yok ama umarım genk'i eleyip gruplara kalırlar. müthiş bir iş olur.

    9-iskoçya (celtic, glasgow, aberdeen, hearts, hibernian) 5/5 - 31.450

    celtic şampiyonlar ligi gruplarında. sonuncu olup evlerine dönmeleri beklenir bir durum.

    glasgow'un şampiyonlar ligi play off rakibi psv. bana kalırsa elenmeyip şampiyonlar ligine kalsalar daha hoş olur ama psv kağıt üstünde favori.

    aberdeen'in avrupa ligi play off rakibi isveçli hacken. aberdeen hacken'ı top diye oynar. gruplara kalırlar.

    hearts, konferans ligi 3.ön elemede rosenborg'a 3 atıp evine yolladı. sürpriz bir sonuç sayılır. play off rakibi paok. onlar da hajduk split'i 3'leyip evlerine yolladılar. normal şartlarıda paok'un, hearts'ı elemesi lazım. umarım elerler.

    hibernian'ın konferans ligi play off rakibi aston villa :d.d.d.d. geçmiş olsun.

    muhtemelen konferans liginde ilk aşamada takımları kalmayacak. şampiyonlar ligi ve avupa ligi kuralarına görmeden bir şey söylemek zor ama geçilemeyecek gibi değiller. aramızda 5 galibiyet var.

    8-belçika (antwerp, union sg, gent, genk, club brugge) 5/5 - 35.900

    antwerp'in şampiyonlar ligi play off rakibi aek-dinamo zagreb galibi. henüz belli değil. ikisini de yenebilecek güçte.

    union sg avrupa ligi play off turunda isviçre ekibi lugano ile eşleşecek demiştik.

    gent en azından bugün pogon'a yenildi ve ülke puanına katkı veremedi ama konferans ligi play off rakipleri apoel. çantada keklik değil ama gent ağır basıyor. gruplara kalırlar.

    genk'in konferans ligi play off rakibi temsilcimiz adana demirspor demiştik. ne yapıp edip elememiz lazım ama çok zor.

    club brugge'un konferans ligi play off rakibi ispanyol osasuna. tur ortada. iki takım da gruplara kalabilir.

    en az 2 takımları gruplarda kesin olacak olsalar da 3 konferans takımının 3'ünün de rakipleri kolay değil. bu sene değil ama ileri seneler için en az 2'sinin elenmesi lazım. adana demirspor'un maçı çok önemli. elememiz lazım.

    ***kazak ekibi tobol, önce honka, sonra basel ve bugün de derry city'i eleyerek rüyaya devam ediyor. konferans ligi play off rakipleri viktoria plzen. işleri zor ama gruplara kalmalarını isterim. helal olsun.

    debe için: yazarlığımın henüz taptaze dönemlerinde debe'ye girmişim. şaşırdım.

  • -kopeklerini evlendireceklerini soyleyen komsunun evlilik davetiyesi verip dugune davet etmesi. (oha) neyse peki oyle olsun bakalim diye gunu geldiginde yola cikip gidildiginde, dugune uygun olmayan kiyafetle (!) gelindigi bildirilerek kapidan giremezsin diye geri cevrilmek istenmesi. arkadasla birbirimize donup "ne diyo la bu, bu nedir la" bakisi atmamiz. neyse dugun(!) sahipleriyle baglantiya gecip bir sekilde iceri girmemiz. ve evet tipik amerikan dugunu gibi millet masalarinda icki icerken kopek sahiplerinin evlilik yeminlerini kopekleri adina etmeleri, kopeklerin cok sekil giydirilmesi ve milletin harbi harbi evleniyorlar diye mutluluk goz yasi dokmesi bunlar olurken benim dayanamayip hayvan gibi gulmem ve pis bakislarin hedefi olmam. "sorry, they are so sweet" diye yalandan kivirmam.

    -arabayi park ederken arkadan arabaya tak tak diye vurulmasi. polisin park cizgisini az gectim diye ( 1-2inch disarda) ceza yazmaya kalkmasi. benim "baba napiyon yapma, isa askina lutfen, kurban olam" serzenislerime aldirmamasi benim de caresiz beklerken cakallik yapip "iyi de sen arabama vurdun ben daha park etmedim" demem uzerine bir sure dusundukten sonra "hmm aslinda haklisin ama bak bi daha yapma" diyip cezadan yirtmak, benden sonra gelen kurbani tam olarak arabadan cikmasini beklemesi ve o ciktiktan sonra parkin disarda mi diye kontrol edip disarda olduguna karar verip kadinin yakarislarina aldirmadan ceza yazmasi. (benim bokuma kadina patladi)

  • ancak akp iktidarında gerçek olabilirdi, oldu da. zira olmayan yerli üretim uçağı seçim öncesinde yine göklere çıkarmayı başarmış olan tek parti akp idi. baktılar bu eyyamları halk çok beğeniyor, 24 km ray ile yurdu demir ağlarla döşediklerini iddia ettiler, ilki çok beğenilince, olmayan uçağı gökyüzüne çıkaranlar bu sefer olmayan rayları yeraltına indirdiler. oysa bakıyorsun karşılarına aldıkları, rakip gördükleri 1920'lerin iktidarı yılda ortalama 180 km ray döşemiş.

    şimdi birileri çıkıp diyecek ki "o zamanki raylarla bu zamankiler bir mi? her şey elektronik falan" o zaman ben de diyeceğim ki "be pezevenk, savaştan yeni çıkmış, parası olmayan, iş gücü olmayan, yorgun, bitkin, kafasını kaldırmaya çalışan türkiye cumhuriyeti ile bugünkü türkiye'yi kıyaslamasını biliyorsun ama!?"

  • bu oyle guzel oyle mukemmel bir kitaptir ki bunun filmini yapsan her daim tutar, siirini yazsan herkes okur, tiyatro oyunu yapsan salonlar dolar tasar, kebabini yapsan herkes afiyetle yer, tursusunu kursan her kokoreccide onune getirirler, yani demem o ki bu kitap oyle guzel yazilmistir ki bu hikaye oyle guzel anlatilmistir ki ne sekilde sunarsan sun mutlaka begenilir. kitabin ingilizce olan ve kolaylastirilmamis surumu de bin kusur sayfadir. penguen yayinlarindan bulunabilir. amazon.com da da var. haftasina da geliyor.

  • tehdit edilmesi suç kesinlikle. maraş dondurmacısı gibi gezen biriyle en fazla dalga geçilir. niye bu kadar ciddiye alıp, tehdit eder ki insan?

  • bu devirde ne uygulanabilir ne de mantıklı olan bir yasaktır (her yasak gibi) bilenler bilir milli eğitim bakanlığının bir tavrı var, bu tavır şu : biz kuralı koyalım okul uygulasın şeklinde. örnek vermek gerekirse mesela şu yasağı (düzenleme diyelim) getirdin. telefonlar toplanacak vs falan deniyor. okulda buna uygun fiziki şartlar var mı? sen milli eğitim olarak bunları sağlayabiliyor musun? güvenliğini nasıl sağlayacaksın? hadi ilkokulları geçtim liselere bakalım. 15-18 yaş arası bir grup insana telefonlarınızı evde bırak mı diyeceksin? kilitli dolabın var mı? sağladın mı? bunun için para aktardın mı? hayır. yapılmadı ve yapılmayacak. düzenlemeyi koydu geçti uygulamayı okula bıraktı.

    tıpkı ısınma, temizlik ve güvenlik konuları gibi. okullara ne yeterli miktarda kömür gönderiliyor ne de temizlik için eleman sağlanıyor. ancak tüm veliler okulların ısınmasını ve temiz olmasını güvenli olmasını istiyor. ee para ? ee hizmetli? bunlar yok. olmayınca il/ilçe milli eğitime şikayet ediliyor. milli eğitim de ya müdür fırçalıyor ya ceza veriyor. ama para ? hizmetli? asla onları vermiyor. kışın 20 ton kömür yakacak okula 5 ton kömür veriyor ve siz halledin hocam deniyor. para toplasa veli kızıyor şikayet ediyor ceza. yakmasa okul soğuk veya pis? veli şikayet ediyor ceza.

    belki biraz konu saptı ama türkiyede milli eğitim hep budur. eskiden bir grup idealist öğretmen kendini paralıyordu. şimdi o sayı azalınca eğitim çökmek üzere. eğitimi ticarete çevirmek isteyen hükümet politikaları bunu zaten destekliyor.

    işte öyle. uygulanamaz yasaktır.

  • kadın haklı amk. aldatma muhabbetini falan geçtim, yatakta gördüğün ve kadın sandığın şeyi bir çeviriyorsun, surat ifadesi :o

    yeminle kafa atarım!!111!!