hesabın var mı? giriş yap

  • sinema tarihinin en hüzünlü sahnelerinden birine sahip olan harika bir film. pür dikkat tek kelime etmeden izlenip sonu yüzünden izlenilen arkadaşlarla birlikte uzun süre hararetli tartışmalara sokuyorsa o film olmuş demektir. artık scorsese leo uyumu xavi-iniesta yı aratmıyor maşallah.

    --- spoiler ---

    bahsettiğim sahne tabiki de eve gelen leonun çocuklarının cesedini gölde bulması ve arkadan sinsi sinsi gelen çocuklarını boğan eşinin "hadi onları kurutalım" demesi. ananın amını kurut?! allahın belası manyak ya yaşattığı travmaya bak hatunun.

    --- spoiler ---

  • cenazesine hangi ülkelerden hangi düzeyde katılımın olduğuna bakınca somut olarak görülen durumdur.

    ziyaret ettiği ülkelerde 'burada istenmiyorsunuz' diye gazete manşetlerine çıkan, bütün otellerin 'yerimiz yok' diyerek rezervasyon yapmayı reddettiği, diplomatik rezalet çıkmasın diye evsahibi hükümet ricasıyla zar zor bir otelde yer ayarlanabilen birinin arkasından 'belki çaldığı kemiklerden bize de atar' diye koşuşturan zavallıların anlayamayacağı bir mertebedir.

  • hawking ve mlodinov'un iş birliğiyle yayımlanmış bilim kitabı. dünyada nasıl yaşıyoruz ve ne şekilde var olduk? özgür irade ne derece mümkündür? dünyada bizim gibi kaç evren var? bir tetris sistemi gibi yap-boz parçacıklarından oluşan evren düzeni acaba mümkün mü? gibi gibi bir çok soruya kendilerince yanıt vermeye çalışmışlardır. özellikle m teorisi bütün bir kalıba uyan ve bütün evrenleri kapsayan tek teori olabilir. einstein'ın bulgularını desteklerken, yine einstein'ın söylemiş olduğu söze de atıf da bulunarak ortada bir belirsizlik ilkesi yaratmışlardır. (bkz: tanrı zar atmaz)

    dünyanın, yıldızların ve evrenin oluşması için ille de bir yaratıcıya gerek yokmuş. tanrıyı biz kendi kafamızda yaratıyormuşuz. belirli fizik yasaları çercevesinde bir yaratıcı olmadan evrenin oluşması bilimsel koşullarca pekala uygunmuş... kafa yorup değerlendirmek isteyenler için tavsiye edilir. içinde gerçekten önemli bilgiler de mevcut.

  • düşman işgalinde bile herifler o hastaneyi 300 metre sağ tarafa yapar pistlere dokunmazdı. hem havaalanımız hem de hastanemiz olurdu.

  • 1995 yılında çıkan cartel'in cartel adlı şarkısında geçen 25 yaşında 100 binlik araba sözünde bahsedilen 100 bin'in döviz cinsi marktır.

    euro geçişinden sonra mark bir süre euro ile birlikte kullanılmış sonrasında 2002 yılında 1.95 alman markı=1 euro olarak sabitlenmiştir.

    1 euro = 10.24 tl
    1 mark = 10.24 / 1.95 = 5,25
    100.000 mark = 525.000 tl

    sonuç: 26 senedir konu aynı.

  • şanslı piçin tekidir. bu konu hakkında daha fazla konuşmak istemiyorum. ne ağlaması lan? ühü.