hesabın var mı? giriş yap

  • insanların yayılmasından sorumlu olduklarını düşündükleri kedi ve köpekleri topluca katletmeleri ile esas taşıyıcı olan farelerin hiç bir düşmanı kalmaması ve bu sayede daha büyük bi hızla üreyen ve heryerde cirit atan hastalıklı farelerin daha çok insana bulaştırmayı başardığı, avrupanın nerdeyse kökünü kurutan hastalık... londra şehri bu illetten anca şehrin yarısını - belki daha da fazlasını - yok eden büyük londra yangını sayesinde kurtulabilmiştir

  • ttb diyor ki 87 bin vaka var bugün. fahrettin ise yine 3bin küsür vaka var diyerek yüzü hiç kızarmadan konuştu.
    sağlık bakanı dediğiniz adam, istanbul'da 164 kişi ölmüş iken ülke genelinde 92 kişi öldü dedi daha geçen gün.
    istanbul'da bir hastanede sedye sırasını gördük bugün paylaşılan bir videoda.
    hastaneler önündeki sadece test için bekleyen insanların kuyruğunu da gördük.
    başka ülkede olsa idi bu hadiseler, şu an yeni sağlık bakanı kim olacak diye tahminler yapıyordu halk.
    bizim ülkemizde ise yüzleri hiç kızarmadan halkı suçluyorlar hala.

    bütün dünya karantinaya girdi, bizim vasıfsızlar okulları açmanın yollarını arıyor.
    eğitim aşklarından da değil; özel okullara para pompalamak için.
    darbe olunca tankın altına yat dediğiniz millete, salgın gelince evinde yat diyemediniz.
    ölümleri ve vakaları gizliyorsunuz. bırakın muhalifleri, sizden olanlar bile bundan emin.
    sebebi ne peki? ekonomi sekmesin diye. musluktan akan para kesilmesin diye.
    sırf para için bu halkı ölüme terk ediyorsunuz.
    çünkü ölümler sizin umurunuzda değil. insanlar annesiz kalmış, babasız kalmış umurunuzda değil.
    çünkü sizler vicdan sahibi insanlar değilsiniz. makam ve para gözünüzü kör etmiş.
    sırf ekonomi tekeri dönsün diye, insanları bile bile feda ediyorsunuz.
    her fırsatta müslümanlıktan dem duran, herkesi dinsizlikle suçlayanlar allahtan korkmadan kuldan utanmadan bu millete yalanlar söylüyorsunuz.

    sizler her gün test yaptırıyorsunuz. ama halk yaptıramıyor.
    halkın test yaptırabilmesi için semptom göstermesi gerekiyor.
    yaptırsa bile sonucunu kafanıza göre açıklıyorsunuz.
    ölüm nedenini bile gizliyorsunuz. yalan söylüyorsunuz bu millete.
    tayyipten korktuğunuz kadar allahtan korksanız, bu ülkeyi bu hale getirmezdiniz.
    ama sizin yerinizde olsam tayyipten değil, halktan korkardım.

    sen milletsin. asil olan sensin. onlar ise vekaleten orada.
    düşünsene, birine vekalet veriyorsun noterden.
    vekaleti veren, vekaleti verdiği kişiden korkuyor. bu çok saçma gelmiyor mu size de?
    asalet sahibi olan benim. sen sadece vekilsin. ve o vekaleti istediğim an azledebilirim.
    ama korkuyorum. işte bu akıl tutulmasıdır.
    korkmayın. susmayın. bir kişi konuşursa, atarlar içeri. bin kişi konuşursa yola gelirler.
    burası kuzey kore değil. o ıslak rüyalarınızdan uyanın.
    bu halkın tepesi atarsa, kaçacak ülke ararsınız.
    halkına ihanet eden, bedelini öder. kendini halktan üstün ve güçlü gören, sarhoş olur.
    ve her sarhoşluğun bir ayma vakti vardır.
    kendinize gelin efendiler.

    en merak ettiğin şey ne deseler, sizi işaret ederim. hepinizi.
    bunların sonu nasıl olacak derim.
    bakma merak ediyorum dediğime, sonunuzu çok iyi biliyorum.

  • haftalarca kan dökülmüş, insanlar ölmüş. hazretin derdi binalar. baktığı her yerde inşaat görüyor.
    zaten işid de terör örgütü değil toki'nin taşeron şirketi.

  • parçalanmasaydı an itibarıyla dünyanın en önemli deniz müzesi olacaktı. örnekle, uss missouri muazzam bir 2. dünya savaşı makinası olmasına rağmen tek özelliği 2. dünya savaşını bitiren imzanın bu gemide atılması. ama yavuz zırhlısı, ya da gerçek adıyla "sms goeben", 1. dünya savaşı'nı bizzat bir kan gölüne döndüren başlıca etkendir. ve dünyada şu an sadece 1 adet 1. dünya savaşı zırhlısı vardır, o da hayatında hiç aksiyon görmemiş amerikan uss texas.

    gerçekten muhteşem önemli bir müze olurmuş, insan her düşündüğünde içi cız ediyor.

    bilmeyenler için, o sıralar osmanlı imparatorluğu ingiltere'ye 2 adet dreadnought tipi savaş gemisi siparişi vermiş: isimleri de "osman-ı evvel"(1. osman) ve "reşadiye". 1. dünya savaşı da patlayıp ingiltere almanya ile karşı karşıya gelince, o sıralar hızla büyümekte ve yeni ve daha modern gemiler yapan alman donanmasından korkan ingilizler osmanlı ile olan sözleşmeyi 2 yıl önce ingiltere'de devreye giren "savaş esnasında tersanelerde inşa halinde veya bitmiş olsn tüm gemilere ingiliz hükümeti el koyma hakkına sahiptir." yasasını bahane ederek fesh ederler ve gemilere el koyarlar, isimlerini de hms agincourt ve hms erin yaparlar. bunu fırsat bilen almanlar, o sırada balkan savaşları bahanesiyle akdeniz'de konuşlanmış olan savaş kruvazörü sms goeben ile hafif kruvazör sms breslau'yu osmanlı'ya teklif ederler. maksat, o iki gemiyi ve mürettebatlarını kendilerini akdeniz'de gölge gibi takip eden ingiliz hms indefatigable ve hms invincible savaş kruvazörlerinden korumak, hem de osmanlı'ya kanka maiyetinde yaklaşmak. çünkü hms indefatigable ve hms invincible, aldıkları emirler doğrultusunda sms goeben ve sms breslau'yu batırmak için tunus'tan çanakkale'ye kadar kovalamaktadırlar. almanlar tırım tırım kaçmaktadır. bu iki gemi çanakkale'ye girdikleri andan itibaren osmanlı "bunlar benim, almanya'dan satın aldım" diye duyuru yapar ve ingilizler oracıkta hayal kırıklığı ile kalır. istanbul'da sms goeben'in komutanı souchon'a ve hatta mürettebatına fes bile giydirirler, "artık siz de türk oldunuz" derler. sonra o alman mürettebat olayın ertesi günü almanya'dan gelen emirle osmanlı'nın haberi olmadan tatbikat yapıcaz diye karadeniz'e yola çıkar ve rusya kıyılarını bombalayıp döner. osmanlı da savaşa dahil olur.

    osmanlı'nın bu iki gemiye, özellikle "sms goeben"'e bu kadar salyalarla iştahla sarılmasının sebebi bu geminin zamanına göre oldukça yeni, modern ve son teknoloji bir ürün olması. abd'nin şu an bize 2 adet f-22 raptor hibe etmesi gibi birşey. sms von der tann ve sms moltke'den sonra alman imparatorluk donanmasının üçüncü büyük ve modern savaş kruvazörüydü. almanlar hatta bundan sonra daha da ileri gidip bunu geliştirdi ve önce sms seydlitz, ardından da 3 adet derfflinger sınıfı kruvazörle(sms derfflinger, sms lützow, sms hindenburg) hem boyutlarını hem de gücünü arttırdıkça arttırdı.

    sms goeben fes ile karadenizde takılırken kızkardeşi sms moltke, jutland deniz savaşında sms von der tann ile birlikte şov yaptı. yine aynı savaşta, çanakkale'ye kadar kendisini kovalayan hms indefatigable ve hms invincible, sms von der tann ile sms derfflinger ve sms lützow ikilisi tarafından havaya uçurularak batırılmıştır.

  • 12 - 13 yaşlarındaydım. erdek'te denize giriyorum, yüzme bilmediğim halde boyumu aşan bir yere gelmişim. çırpındım ve sahilde oturan enişteme doğru çığlık attım. sonra giderek gömüldüm karanlık suya. bilincimi yitirmeden önce aklıma gelen son şey, "umarım ailem çok fazla üzülmez" oldu. aradan kaç sene geçti, işte o son saniyeleri ve ne düşündüğümü hala unutmuyorum. sonra gelip eniştem beni kurtarmış. kumların üzerinde su kusarken kendime geldiğimi hatırlıyorum. eğer ölmüş olsaydım, son anlarımı yaşarken düşündüğüm şey ailem olacaktı.

  • bugün almanya'dan türkiye'ye seyahat eden bir tanıdığım (alman) elinde 2 tane 70'lik yeni rakı ile (12.99 € notuyla) story paylaşmış.

    yani almanya'dan türkiye'ye türk arkadaşlarını görmeye gelen bir alman, türkiye'ye gelirken hediye olarak türkiye'de üretilen, türkiye'nin yerli ve milli içkisi rakı hediye getiriyor. şaka gibi!

    çünkü türkiye'den asgari ücreti neredeyse 4 kat, kişi başı geliri 5 kat olan ülkede rakı fiyatı türkiye'den daha ucuz. rakı fabrikasının yanında yaşayan adam rakıya 3 bin km ötedeki adamdan %70 daha fazla para veriyor, hem de o adamdan kat be kat daha fakirken.