hesabın var mı? giriş yap

  • maaşı asgari ücretten gösterip vergi kaçıran ama hicbir cuma namazını kaçırmayan patronlarımızın şark kurnazlıklarından biri ...

  • nasıl ki kendi çocukları şehit olmadığı için ekranlara çıkıp şehadet üzerinden goy goy yapıyorlar, kendi çocukları tacize uğramadığı için de mağdurlar üzerinden goy goya devam ediyorlar. empati sıfır ahlak sıfır paralar sıfır.

  • ı. dünya savaşı’ndan sonra sömürgecilik isim değiştirmiş, manda ve himaye adını almıştır.

    bu sisteme göre, güçsüz devletler, bir süre büyük devletlerin yönetimi ve koruması altında yaşayarak gelişimlerini tamamlayacaklardı. ıı. dünya savaşı öncesi ve sonrası esaret altındaki birçok ulusun bağımsızlığını kazanmasıyla önemini yitirmiştir.

  • kullanılan motor yağına göre değişir. kimi yağlar normal değişim, kimi yağlar esnek değişim aralığına sahiptir. o yüzden yağ üreticinin internet sitesinden kontrol etmek fevkalade önemlidir. mesela tam sentetik yağların çoğu 2 yıl veya 50 bin km'de -hangisi önce dolarsa- değiştirilmesi tavsiye edilmektedir. ama servisiniz veya yağcınız -bunu dikkate almadan- yağ kartına 10 bin veya 15 bin km ve 1yıl yağ değişim aralığı şeklinde not düşer. yağ kartındaki km ve tarih, araç sürücünde psikolojik bir sınır oluşturur. çoğu araç sahibi onu aşmaktan kaçınır. ama, aslında muhteviyatını yitirmemiş yağı değiştirerek, maddi yönden zarar etmiş olursunuz. açıkçası, ticari istismar bu!

    öte yandan, yetkili servislerde durum farklıdır. onlar otomobil üreticisinin onayladığı yağlardan birini kullanmak zorundadır. bununla birlikte çoğu yetkili servis, her sene servis hizmeti satabilmek için normal değişim aralığına sahip yağ kullanır.

  • nedense türbanlı sümeyyelerin ve sevgililerinin en çok takıldıkları istanbul semtleri.

    haftasonları bol miktarda görebilirsiniz bu arkadaşlardan, hülasa gidip bağcılar'da, ümraniye'de takılmazlar da bu cehape zihniyetinin sınırlarında özgürce hareket ederler.

  • 1. kare seklinde kutu üretmek, daire seklinde kutu üretmekten daha ucuzdur. stoklamasi da daha kolaydir.
    2. pizza (tavada yapilmis amerikan tarzi sikindirik kalin pizzalardan söz etmiyorum), hicbir zaman tam daire seklinde olmayacagi icin onu o daire seklinde bir kutuya yerlestirmek sorunlu olacaktir.
    3. köselerdeki bosluklar sayesinde pizza dilimlerini kare kutudan almak, kalip gibi daire kutuya yerlestirilmis pizza dilimlerini almaktan daha kolaydir.
    4. yeryüzündeki yillardir bu isi yapan milyorlarca pizzacinin bir bildigi vardir.