hesabın var mı? giriş yap

  • çizgi roman kültürü üzerine yazılmış en kapsamlı ve eğlenceli kitaptır. çizgi romanların tarihi, kültürü, sosyolojisi çizgi roman mantığı ile ortaya konulur. kitabın yazarı ve aynı zamanda çizeri olan scott mccloud kitabın sevimli bir öznesi olarak bizi çizgi roman kareleri üzerinden bir yolculuğa çıkarır. ilk örnekler, kuzey amerika ve japon çizgi romanı arasındaki farklar, iki kare arasındaki boşluğun anlamı, çizgi romanda yaratıcı denemeler, kimi zaman resim sanatından referanslarla ortaya konur. kitabın son karesinde çizerin karısının kucağında çocuğu ile kapıda belirmesi ise kitabın tüm eksiklerini kapatan bir çizimdir. bu kitabı çevirip yayımlamak kimi gereksiz çizgi romanlar basan pek çok ilgili yayınevinin görevi olmalıdır. iyi çizen ama anlatacak bir şeyi olmayan pek çok çizerin yastığının altına koyması gereken bir çalışmadır, anlayana...

  • 2010 falan. her şey bir anda boktanlaştı. neyse ki boktan günler geride kaldı, şimdi her şey daha da boktan.
    süper yıl.

  • bugün metrobüste paltolu ve robot gibi yürüyen sakallı birisi bindi araca. baktım etrafıma 2-3 kişi var. "yok az kişiyiz patlatmaz" dedim.

    geldiğim piskoloji bu.

  • kahvede para vermeden kaçanlardan sıkılmış beethoven'ın ölümsüz pozu. para vermeden kaçanların arkadaşlarına çayları gömerek bu sorundan kurtulmasıyla kahvecilik tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır.

  • -"selamin hello" anladiniz mi? bakmayin oyle! selam ne turkce. hello ne ingilizce. kaptin mi espriyi:) ben ikisini birlestirip selamin aleykum tarzinda yaptim. ahaha evet oyle yaptim. peki niye boyle bir sey yaptim? asya ile avrupa'nin tam ortasinda degil mi abi turkiye! e bir baglayicilik da benden olsun istedim:) noldu? niye oyle bakiyorsunuz? bu aksamki seyirci gerizekali galiba.

  • prof. dr. övgün ahmet ercan'ın canlı yayında söylediği sözdür.
    tam olarak dediklerini aktaracak olursak, "yoksulluk ne kadar fazlaysa, deprem size o kadar yakındır. depremde zaten yoksullar ölür, zenginler ölmez. hiçbir ünlünün, hiçbir zengin kişinin enkazdan çıkarıldığını duymadınız, duymayacaksınız. dolayısıyla ana sorun yoksulluktur. "