hesabın var mı? giriş yap

  • aylık maaşı 1 milyon tl olanları da vardır.

    yılda 5 maçta, turnuvaların yüzde 90'ına katılamayan milli takıma hocalık yapar.

  • - yemekleri beğendin mi?
    - çok beğendim. zaten ben yurtdışındayken ne kadar kalitesi başka da olsa özellikle bu sofralara hasret kaldım.
    - anladım. bir şey içer misin üstüne?
    - türk kahvesi. bir fincanı için neler vermezdim yurtdışındayken inan.
    - sade mi olsun?
    - lütfen. ayrıca insanın geleneklerine bağlı olması çok mühim. yurtdışında daha da bir iyi anlıyor insan.
    - neredeydin ki sen?
    - kuzey ırak.
    - peki.

  • milan kundera'nın varolmanın dayanılmaz hafifliği romanında yazdıkları bu acımasızlığa yeter cevaptır;

    "gerçek insan iyiliği, ancak karşısındaki güçsüz bir yaratıksa bütün saflığı ile, özgürce ortaya çıkabilir. insan soyunun gerçek ahlaki sınavı, temel sınavı, onun, merhametine bırakılmışlara davranışında gizlidir: hayvanlara. ve işte bu açıdan insan soyu temel bir yenilgi yaşamıştır, o kadar temel bir yenilgi ki, bütün öteki yenilgiler kaynağını bundan almaktadır."

  • ekşi sözlük yazarlarının değil ekşi şeyler tırıvırı limited şirketinin vekili olan ve bunu altını çize çize yüzlerce kez söyleyen kanzuk nickli avukat, fatih altaylı'ya karşı yazarların değil şirketinin itibarını korumak için açtığı tazminat davasını kazandığını duyurduğunda etrafını sarıp mal mal alkış tutan zebralar.

    bu zebralar o kadar maldır ki; kanzuk onlara karşı sözlükte yazdıkları herhangi bir yazıdan dolayı, fatih altaylı, ahmetoğlu hasan veya mehmetoğlu hüseyin dava açtığında hiçbir şekilde ilgilenmeyeceğini söylediği halde hiçbir karar haklarının olmadığı bir şirketin davayı kazanmasından mutlu olurlar.

    bu zebralar o kadar maldır ki; yarın çok güçlü birileri avukat ordusuyla onları kişisel olarak dava ettiğinde ki, fatih altaylı yahut başka bir ekşi sözlük şikayetçisi son olanlardan ekşi şirketi yöneticilerinin onlara verdiği bu açık mesajı almadıysa tüm lafları haketmiş demektir, kapısına binbir türlü hukuki cihazla donanmış avukatlar dayandığında piç gibi ortada kalacağını anlamadan alkışlar durur başkasının davasını.

    bu zebralar o kadar maldır ki; kazanıldığı ilan olunan tazminat tutarının, çeşitli davalarla uğraşan sözlük yazarlarının masraflarını karşılamakta kullanılmak yerine bir hayır kurumuna bağışlanmasının, ekşi şeyler limited şirketinin kurumsal imajının parlatılması, medyada yerleşik fatih altaylı düşmanları sayesinde ekşi sözlük ve sahiplerinin reklamının yapılmasını amaçladığını bile anlamazlar.

    serdar-ı ekrem aslan kanzuk paşa sen az bile yapıyorsun bu mal zebralara.

  • ıı. basileios'un yeğeni.

    978 doğumludur.

    47 yaşında prenses, 50 yaşında imparatoriçe olmuştur.

    babası tarafından everildiği memur asalet sınıfının bir temsilcisi olan istanbul valisi romanos argyros ile mutsuz oldu (1028-1034). fani hayatın nimetlerine olan susuzluğu onu yakıp kavuyordu. evliliğinde sevgisiz kaldığı yetmezmiş gibi aidatı da elinden alınmıştı. aşkı bulduğu vakit imparator eşini gözden çıkarmaya hazırdı. nitekim harem ağasının kardeşi olan köylü çocuğu genç mikhail'e aşık olunca ihtiyar eşini ortadan kaldırttı. bu olayın akşamı da genç aşkıyla evlendi. böylece mikhail imparator oldu (1034). lakin bu sırada 56 yaşında olan zoe umduğunu yine bulamadı. zira genç aşkının ona olan ilgisi tahta çıkar çıkmaz son buldu. üstelik önceki eşine karşı davranışından ötürü tehlike addedildi ve göz hapsine alındı (1034-1041).

    4. mikhail ölünce yerine yeğeni 5. mikhail geçti. zoe bu imparator tarafından manastıra kapatıldı. bu olayın ardından asalet ve kilise sınıfı birleşip 5. mikhail'i tahttan indirdiler ve zoe ile kardeşi theophano'yu tahta çıkardılar (nisan 1042).

    zoe ve kardeşi theophano'nun ortak iktidarı çok kısa sürdü. kabiliyetsizlikleri bir yana aralarında büyük bir nefret vardı. bu halde yürütme kontrolden çıktı. iktidarı bir erkeğe bırakma kanaati doğdu. böylece zoe üçüncü evliliğini yapacaktı. senatör konstantinos ile evlendi ve konstantinos imparator oldu. zoe 64 yaşında idi.

    konstantinos saltanatını zoe ve kardeşi ile paylaştı. hep beraber devlet hazinesini har vurup harman savurdular. zoe ile konstantinos arasındaki ilişki hayli genişti. zoe, imparator eşinin ikinci karısının yeğeniyle apaçık aşk ilişkisi içinde oldu. bu arada halkın tepkisini de umursamıyordu. imparator olan eşi konstantinos ise metresini saray törenlerinde zoe ile birlikte takdim edecek denli rahattı...

  • asıl rezaleti son cümlesinde olan üzücü olay.

    "ben sonrasında 5 gün boyunca acile gittim. doktorlar her seferinde 'bir şey yok' dedi. durumu ağırlaştı. aydın'a sevk ettiler. o gün yoğun bakıma alındı. 12 saat sonra yaşamını kaybetti" diye konuştu.

    sorumlularının en ağır cezayı almasını diliyorum.

  • şarap saklama olayının ne kadar uzun süre ve ne amaçla yapılmak istendiğine göre değişir. yıllandırmak üzere alınan kaliteli bir şarap öyle heryerde düzgün saklanmaz. salon vitrininde dik vaziyette sergilenen şarap yıllanmaz, daha ziyade sirke olmak için bekletiliyordur.

    birincisi, şaraplar ideal olarak, yatay vaziyette saklanmalıdır. şişenin yatık olmasının amacı, mantarın şarapla temas ederek ıslanması, böylece gözeneklerinden gereğinden fazla hava geçirmesine engel olmaktır.

    ikincisi, şarapların güneş ışığına ve hatta yoğun yapay ışığa bile maruz kalmaması gerekir. kimyasal kokuların olmadığı, fazla ışık almayan bir ortamda saklanmalıdır.

    üçüncüsü, şarabın muhafaza edildiği ortamdaki nem oranı ortalama %70 olmalıdır.

    dördüncüsü, saklanan ortamın sıcaklığı ortalama 15°c olmalıdır. en az 12°c, en fazla 20°c olmalıdır.

    yani yıllandırmak amacıyla şarap satın alınıyorsa, mutlaka evde kiler gibi kullanılabilecek ve güneş almayan, nem oranı ve sıcaklığı söz konusu koşullara uyan bir yerin olması gerekir.

    diyelim ki, yıllandırmak için alınmadı, yemeğin yanında içmelik bir sofra şarabı alındı, açıldı, içildi ama bitmedi, sonra tekrar içilecekse, 1-2 gün buzdolabında saklanabilir. ama yıllanmış bir şarap için böyle birşey söz konusu değildir. çünkü yıllanmış şarap açıldıktan sonra okside olmaya başlar ve hemen tüketilmelidir; aksi takdirde artık sirkeden bir farkı kalmaz.