hesabın var mı? giriş yap

  • devletin yapılan yollardan ve köprülerden kullanım ücreti alması şu mantığa dayanır.

    devlet vatandaşın kullanması için yol yapar ve bu yolun yapılmasının ardından bu yolun yapım maliyetini çıkarana kadar kullanım ücreti alır.

    ancak bizim ülkemizde bu şekilde olmuyor. 30 sene önce yapılan yoldan köprüden hala para kesilmeye devam ediliyor ki benim şahsi görüşüme göre bu vatandasa atilan arsizca bir kaziktir.

  • kış aylarında sokakta müzik yapan insanların hem ellerini hem de içini ısıtabilecek, onları motive edip işlerini keyifle yapmalarına katkı sağlayacak, bahşiş bırakmaktan daha anlamlı, güzel bir davranış.

    kalabalık bir caddenin kaldırımlarında müzik yapıyorum. güneş yolu ısıtsa da kaldırımlar hep gölgede kalıyor. ben de soğuğa çözüm olarak parmak uçları kesik eldivenlerimi giyerek yapıyorum müziğimi. tabi bu önlemim kısa bir süreliğine soğuğu engelliyor.

    bir dükkanın önünde yine bir gün müziğimi yaparken, dükkan sahibi yanıma gelip ''kolay gelsin'' dedi. teşekkür etme anlamında gülümseyip başımı salladım. adam geri içeri girip, yaklaşık 2 dakika sonra geri yanıma geldi. elindeki kupayı yanıma bırakıp ''için ısınsın, hava çok soğuk'' dedi ve geri dükkanına girdi.

    hala güzel insanların olduğuna inandım.

  • solcu demirspor'un ülkücü teknik direktörüyle ak partili osmanlıspor'la oynayacağı tam türkiye gibi maç.

  • babamla aramızda şu diyalogun gectigi mac.. ki ben o sırada sozlukte spiker hakkında yapılan yorumların etkisinde kalmısım

    pipicik: spiker macı ne kadar kötü anlatıyor de mi baba
    baba: ...
    pipicik: ne kaddar da kötü de mi baba.... de mi baba, hae de mi..
    baba: spikerden bize ne mna koduum

  • can dündar ın evinde bi gece sabaha kadar neşet ertaş dinlendi. rakı içildi ama kimse sarhoş olmadı. olgun şimşek bi türkü okudu neşet baba ağladı. beni dedi ölünce garip anadolumun insanına sarın. sonra uzun adam geldi cenazesine. önce cenaze namazını bekletti. sonra cenazeyi halk' tan ayırdı korumaları. o' nu var eden garip anadolu insanı vasiyetini yerine getiremedi, dokunamadı ona. sonra uzun adam geldi. cenaze nin yanına gülerek geldi. gördüm. bi şiir okudu neşet e ait değil. düzelttiler. kaç yıl gurbette kaldı bu adam. kim yüzünden? cenazesini seçim aracı olarak kullanılan fikir yüzünden. sonra gitti kalan müzik in sahibi hasan saltık getirdi almanya dan. neşet ' i. artık aşıklık geleneği yok. mahzuni şerif ve neşet den sonra son buldu. ama ölen neşet değil biziz. çünkü dinlemiyoruz. dinletmiyoruz. hem neşet ertaş ölür mü ulan? +nasılsın?
    -iyiyim, sen?
    +neşetsiz.

    ayrıca, arkadaşlar özür dilerim ama benim neşet ertaş ile rakı içmişliğim var.

  • tabu, oyuncuların takım arkadaşlarına "tabu" kelimeleri kullanmadan belirli kelimeleri veya deyimleri anlatmak zorunda oldukları popüler bir kutu oyunu bildiğiniz üzere. ancak tabu için neden bir kart destesi şeklinde ek paket, veya bir diğer ismiyle genişleme paketi çıkarılmadığı konusu yıllardır kafamı kurcalayan bir konu. çünkü sadece bir desteyle oyunun ömrünü uzatabilirsiniz zira standart oyundaki kelimeleri bir süre sonra ezberliyorsunuz. chatgpt birkaç cevap verdi...

    genişletme paketleri oyunu geliştirebilir ve ek kelime kartları sağlayabilirken, masa oyunları için genişletme paketlerinin piyasaya sürülmesi birkaç faktöre bağlı olarak değişebilir. tabu için genişletme paketlerinin sık sık yayınlanmamasının ise birkaç olası nedeni var:

    pazar talebi

    genişleme paketleri, genellikle oyunculardan yeni içerik için yüksek talep olduğunda oluşturulur. tabu genişleme paketlerine olan talep yeterince fazla değilse, oyunun yayıncısı bunları geliştirmeye ve piyasaya sürmeye öncelik vermeyebilir. temel oyunun popülaritesi ve satışları, genişletme paketlerinin uygulanabilir olup olmadığını belirlemede önemli bir rol oynar.

    geliştirme kaynakları

    bir kutu oyunu için genişleme paketi hazırlamak, oyunun yayıncısı tarafından zaman, çaba ve kaynak harcanmasını gerektirir. yeni kelime kartlarını düzenleyip test etmeleri, sanat eserleri tasarlamaları ve potansiyel olarak yeni oyun öğeleri eklemeleri gerekiyor. yayıncının sınırlı kaynakları varsa veya başka projelere odaklanmışsa, tabu için genişleme paketleri geliştirmeye öncelik vermeyebilir.

    lisanslama ve fikri mülkiyet

    oyunun doğasına bağlı olarak, genişletme paketlerine dahil edilecek belirli temalar, markalar veya fikri mülkiyetler için lisans almak karmaşık ve maliyetli olabilir. yayıncı uygun lisansları alamıyorsa veya ilgili maliyetler fahişse, genişletme paketlerinin kullanılabilirliğini sınırlayabilir. yani istediğiniz özgür kelime çeşitliliği olmayan bir genişletme paketi haliyle tatsız olur. arada sırada pop kültür referansları veya tarihe mal olmuş bazı isimleri konuşmak isteyeceksiniz.

    uzun ömür ve pazar doygunluğu

    tabu uzun yıllardır ortalıkta dolaşıyor ve pazar, oyunun çeşitli sürümleri ve sürümleriyle şimdiden doymuş olabilir. belirli bir noktadan sonra, oyuncular birden çok oyun varyasyonunu keşfetmiş veya mevcut kelime kartlarını tüketmiş olabileceğinden, yeni genişletme paketlerine olan talep azalabilir.

    tabu için genişleme paketi sürümlerinin ardındaki belirli karar verme sürecinin değişebileceğini unutmamak önemlidir ve genişleme paketleri ve kullanılabilirlikleri hakkında en doğru bilgiler için oyunun yayıncısına veya resmi kanallarına danışmak en iyisidir.

  • reiner werner fassbinder'in kaliteli bir filmi. şu ana kadar izlediğim sağlam bilim kurgu filmlerinden biridir. wachowski biraderler matrix'i yazarken bu filmden etkilenmiş olmalılar. film günümüz dünyasının ve geleceğin enerji,konut,su gibi insan ihtiyaçlarının belirlenmesi için yazılmış bir bilgisayar simulacronu konu almakta uyarı 212 dklık filmi sakın tek seferde izlemeyin derim ciddi manada yaşadığınız dünyayı sorgulamaya başlayabilirsiniz benden söylemesi.

  • pamuk prenses, süpermen ve pinokyo yürüyüşe çıkmışlar...
    yürürlerken önlerine bir tabela çıkmış.

    " dünyanın en güzel kadını" yarışması...yazıyormuş üstünde.

    - bu yarışmaya katılıyorum, demiş pamuk prenses..
    yarım saat sonra arkadaşlarının yanına dönen pamuk prenses'e sormuş
    süpermen ve pinokyo.
    - eeee, nasıl gitti?
    - birinci oldum, demiş pamuk prenses.

    yürüyüşlerine devam ederken önlerine bir tabela daha çıkmış.
    "dünyanın en güçlü adamı" yarışması...yazıyormuş üstünde.
    -bu yarışmaya katılıyorum, demiş süpermen.
    yarım saat sonra arkadaşlarının yanına dönen süpermen'e sormuş
    pinokyo ve pamuk prenses.
    - eeee, nasıl gitti?
    - şüpheniz mi vardı?, demiş süpermen.

    yürüyüşlerine devam ederken önlerine bir tabela daha çıkmış.
    "dünyanın en yalancı insanı" yarışması...yazıyormuş...
    -bu yarışmaya katılıyorum, demiş pinokyo.
    yarım saat sonra arkadaşlarının yanına gözyaşları içinde dönen pinokyo'ya sormuş süpermen ve pamuk prenses.
    - ne oldu?
    pinokyo sormuş bu defa " kim lan bu tayyip denen adam?!?

  • tek başına tüm siyasilerden daha fazla faydası olmuştur. ilk günden beri doğru soruları sordu. tüm türkiyenin güvenilecek tek adres olarak gösterdiği bir kuruluşun sizin gibilerin bu kadar zoruna gitmesi bile ne kadar doğru işler yaptığının ispatıdır.

    edit: bir çaylak kardeşimizin tespitini de ekliyorum.

    “80 metrekupluk tırlar yaklaşık 100-120 bin su alabilir (500 ml lik) . 1350 sayısı, komedi.”