hesabın var mı? giriş yap

  • denenmiş ve aynı gün ikincisini yapacak kadar beğenilmiş bir tarif de benden, daha doğrusu jamie oliver'den:

    1 paket (200gr) bitter cikolata. ben lindt extra dark %70kullandım.
    250 gr tereyağ
    80 gr toz kakao
    65 gr un
    360 gr toz şeker
    4 yumurta
    1 kaşık kabartma tozu

    isteğe bağlı az vişne kurusu ve az pecan. (pecani bulmak zor, tadim'in karışık çerezinde var. ya da fantaziye lüzüm yok ceviz neyimize yetmiyor) ben şahsen her ikisinden de az az koydum.

    çikolatayı ve tereyağı benmari usulü eritin. tamamen eriyince içine vişne ve pecan/ceviz'leri karıştırın.
    kakao, un, şeker, kabartma tozunu bir kapta karıştırın, içine çikolatayı ekleyip yeniden karıştırın. en son yumurtaları ekleyin. tabii çikolata artık soğumaya yüz tutmuş olmalı ki yumurtalar kokmasın.
    180 derecede 25 dakika pişirin. dışı hafif kuru gibi içi de sünger gibi oluyor, pek başarılı peeek. zaten bu çocuğun * tariflerinden uygulayıp da beğenmediğim birşey olmadı.
    orijinal tarifte portakal kabuğu rendelenmiş krema ile servis edin diyordu. ben servis tabağına aldıktan sonra üstüne azıcık kakao serptim.

  • böyle bi şey olacaksa rica ediyorum ben ölmeden önce yapılsın. ben ölüp gittikten sonra insanların yaşamaya devam edeceği fikrine bile alışamamışken, bi de ölümsüz olmalarını kaldıramam. yattığım yerde ters dönerim lan.

  • (bkz: saul goodman) biliriz ki kendisi bir hamam böceğidir. elinin değdiği ve ölmeyen kimse yoktur. tabi ki bahsettiğim birebir gerçekleşen bir kapışma ile yenmesi değildir. saul goodman'a göre masada halledilemeyecek hiçbir şey yoktur. kabusu gibi korktuğu ve sebebini en son çıkan bcs bölümü ile öğrendiğimiz lalo'dan bile bir şekilde kurtulabilmiştir. kimle dost, kimle düşman olursa hayatta kalabileceğini iyi bilir. taktiksel bir adamdır. bu yüzden gilligan evreninin tüm ağababaları ölmüşken kendisi hamam böceği olarak yaşamaya devam ediyordur.

  • 'ey izmir belediyesi bu kaçıncı kaza tramvay yolunda hiç güvenlik bariyeri yok insanlar dalgın olabiliyor,resmen plansızlığın ceremesini canıyla ödeyenler varvar.'

    hayatimda duydugum en sacma yorum bu olsa gerek. dunya'nin hangi ulkesinde, neresinde tramvay yolunda bariyer olur gosterde biz de bilelim.

    edit: hala bana orda burda var diye mesaj atiyorlar. arkadas tramvay sehir ici icin tasarlanmis, dusuk hizda giden ve mevcut yollarin uzerinden veya paralelinden giden bir aractir. hadi dunya'yi gormediniz. acin bir googla'a sorun. o da olmadi 150 yillik tarihi istanbul tramvayini gozunuzun onune getirin. gunde bir milyon yayanin yurudugu istiklal caddesinde yayalarin icinden gectigini belki hatirlarsiniz. oturup size dunya'nin farkli sehirlerden elli tane tramvay fotografi mi paylasalim illa.

  • tüm kadınlar öyledir demek çok büyük haksızlık olur. ama aralarında böyle bir kesim gerçekten var.

    üniversite 1. sınıfın ilk döneminde davutpaşanın çılgın yokuşunda otosptop çekiyordum, erkeğim diye almıyordu şerefsizler. kız görünce el freni çekiyolardı. bende teknik resim çantasıyla gülümseyerek çıkıyordum o yokuşu, geziniyordum koridorlarda hiç bi allahın kulu bakmıyordu

    2. dönem bmw'yle gelip gitmeye başladım. bmw dediğimde yanlış anlaşılmasın 6 serisi, z4 falan değil, alt tarafı 1 serisi

    ulan bırak bakmayı, tek dönemde 4 defa sileceğimin altında not buldum lan. 3 defa fakültenin önünde tek başına oturup bir şeyler okurken gelip tanışma teklifi eden kızla karşılaştım. var mı lan böyle bir şey, ne değişti? ben yine aynı bendim? cebimdeki para da aynı paraydı?

  • veledin biri adamın karısına küfrediyor, okul idaresi hiçbir şey yapmıyor, adam da kendi adaletini sağlıyor.

    benim olaydan anladığım bu. adaletin olmadığı yerde anarşi başlar.

  • kırılan ayağı, biten bir kariyerin habercisi olabilir. severdim kendisini, yeteneklerini kullanmayı bilmiyor olsa da. fakat değinmek istediğim konu bu değil.

    kendisi sakatlanmadı, resmen kurban gitti. o zeminlerde top oynanırsa daha çok ayak kırılır bence. tekrar izleyen olursa dikkat etsin, aydın'ın o müdahalesinde yerde kayması lazım, fakat yerden sekiyor. yer beton gibi, çim dediğin yumuşak olur, kayar, öyle sektirmez insanı.

    kimse sakın çıkıp bana "iç anadolu, hava şartları" bıdıbıdısı yapmasın. ingiltere'nin en soğuk yerinde nasıl öyle zeminler görüyoruz? rusya'da bile nasıl sahalar var...

    bir futbolcu eksik alacaksın arkadaş. süper lig takımısın hele, bir tanesine milyon eurolar vermeyecek, o parayı zemine saklayacaksın. en iyi bakımı yapacaksın. bu işin şakası yok, insan sağlığından bahsediyoruz.

    özetle böyle lige de, sahaya da, zemine de sokayım. elazığlılar derneği seri şekilde kötülesin isterse. mersinliyim, mersin idman yurdu sahası olsa yine yazardım bunları. elazığspor yönetimine, yetkililerine lafım. alınmayın üzerinize, atmayın ters mesajlar diye söylüyorum.

    unutmadan, türkiye kupasına da sokayım, sana bir şey olmasın aydın. acil şifalar, umarım düşündüğümüz kadar kötü değildir.