hesabın var mı? giriş yap

  • muhtemelen biz türklerin biyolojik düzenini tanımaya çalışırken sıçacak telefon..

    gece 02.30'da üç çeyrek ekmek kokoreç gömen adamın biyolojik özelliklerini hesaplamaya çalışsan ne olur amk.

  • ............................................________
    ....................................,.-'"...................''~.,
    .............................,.-"..................................."-.,
    .........................,/...............................................":,
    .....................,?......................................................\,
    .................../...........................................................,}
    ................./...........................budur..................,:'^'..}
    .............../...................................................,:"........./
    ..............?.....__.........................................:'.........../
    ............./__.(....."~-,_..............................,:'........../
    .........../(_...."~,_........"~,_....................,:'........_/
    ..........{.._$;_......"=,_......."-,_.......,.-~-,},.~";/....}
    ...........((.....*~_......."=-._......";,,./'..../"............../
    ...,,,___.\'~,......"~.,....................'.....}............../
    ............(....'=-,,.......'........................(......;_,,-"
    ............/.'~,......'-...............................\....../\
    .............\'~.*-,.....................................|,./.....\,__
    ,,_..........}.>-._\...................................|..............'=~-,
    .....'=~-,_\_......'\,.................................\
    ...................'=~-,,.\,...............................\
    ................................':,,...........................'\..............__
    .....................................'=-,...................,%'>--==''
    ........................................_\..........._,-%.......'\
    ...................................,<'.._|_,-&''................'

  • rezalet değilse de bal gibi de can sıkıcı olaydır. bir de aptal yerine koymuş kadına bak ya. aferin kardeşim, yedirme hakkını. ben de olsam aynı şeyi yapardım.

  • sadece ve sadece tatil.

    haftasonu olsa da şunu yapsam. izin alsam da bunu yapsam.
    keşke her gün konser filan olsa.
    yaz gelse de şöyle olsa.
    kışın acaba şu ülkeye mi gitsem?
    eve gidince hangisini izlesem?
    işten çıkınca ne yesem de keyiflensem?

  • yunan kizi nadyanin iki lavugu bi guzel gaza getirip kavga cikinca kadraja bile girmedigi yarisma.

    bu kadar topragi biz nasil kaybettik saniyosunuz aha izleyin iste.

    bozukcum suan buralari okuyosundur nasilsa elendin naber gordun mu bebegini doya doya ?

  • 2021 sezonuna girmeye sayili günler kala şöyle takimlari ve pilotlari kisaca değerlendirelim. öncelikle sezon sonu takımlar ve pilotlar şampiyonasını kimlerin kazanacağı şimdiden bilinse de manyak bir sezon olacağı çok açık. orta grup bildiğin cehennem.

    mercedes amg petronas:
    *sezon başlamadan hamilton'un sözleşme problemi vardı. süreç baya uzadi ve sonunda 1 yıllığına anlaştılar. 1 yil olmasini hamilton seçmiş. adam artik another day in the office şeklinde şampiyon olduğu için sıkıldı herhalde.
    *sezon öncesi testlerinde ise sorunluydular. sezon içinde yine en iyi pakete sahip olacaklardir fakat red bull ile aralarindaki mesafe azalacak gibi duruyor. vites kutusu problemi yaşadilar tipki aston martin gibi fakat toto wolff, sorunlarin farkli oldugunu soyledi ki aston martin'in sorunu daha ağırdı. tur atamadi adamlar. diğer sorun ise aracın arkasında. oversteer yaşiyorlar ve halledemezlerse(hiç sanmiyorum) hizlari düşecek. hamilton alişilmadik şekilde baya 3-4 tane spin atti sanirim. turbo era mercedes araçları dengesiyle ünlüdür ki en son 2018 de problemliydiler bu konuda.
    *onboard-->bottas

    red bull racing honda:
    * takim red bull akademisinin dişindan bir pilot getirdi uzun zaman sonra. sergio perez araçla ilk sürüşünden sonraki açiklamasinda red bull 'a gelen pilotlarin (gasly, albon) neden sorun yaşadigini anladigını söyledi. ön tarafi kuvvetli bir araç ve sürüşü değişik falan dedi ki onun da alişmasi zaman alacak bence ama checo, pierre ve alex'ten çok daha iyi bir pilot. verstappen'in hizina yaklaşabilmesi bence imkansiz fakat çok da fark yemeyecektir. red bull'un iki pilotuyla üst tarafta olmasi şart.(stratejik açidan)
    * aracı geliştirdikleri çok açik testleri de domine ettiler fakat mercedes'e yetişemeyeceklerdir yine. bazi pistlerde coşarlar fakat sezon genelinde ne yazik ki mersolarla yarişmak imkansiz. max yine enselerinde olacaktir ama bu kadar. fazlasi zor.
    *onboard-->verstappen

    mclaren mercedes:
    * pilot değişimi ve en önemlisi güç ünitesi degişimi yaşadilar. renault'a yol verip mercedes'e geçmek akillica fakat şasiye entegre edebilecekler mi göreceğiz yoksa williams da mercedes'e sahip. testlerde iyi gözüktüler fakat norris sorunlar yaşadi.
    *carlos sainz'i ferrari'ye kaptirsalar da yerine çok iyi bir pilot geldi. daniel ricciardo. kendisinden çok iyi bir sezon bekliyorum. norris'i rahat yenecektir bence fakat kendisi biraz istikrar özürlüsüdür. mclaren, orta gruba liderlik edecek gibi duruyor ve bu senaryoda ricciardo kendini gösterecektir.
    *onboard-->ricciardo

    scuderia ferrari:
    *sebastian vettel'i yollayip yerine carlos sainz aldilar. hem vettel icin hem ferrari icin iyi oldu bence. vettel her ne kadar efsane bir pilot olsa da motivasyonunda büyük bir düşüş vardi ve ferrari de kendisine iyi davranmiyordu.(özellikle binotto dallamasi) 2020 sezonunda berbat bir araç vardi evet lakin bir leclerc'in motivasyonuna bakin bir sebastian'ın. arada büyük bir doymuşluk farkı vardı.
    *sf1000 çoğu yarişta dengeliydi fakat güç ünitesi leş olduğu için bir şey ifade etmedi o denge.binotto, güç ünitesinin bir sorun olmayacağini söyledi yani haliyle gelişecekler fakat çok fazla ümitlenmemeli tifosi. bu sezon maksimum mclaren ile çekişebilir bu araç. takimda iki tane aç pilot var. leclerc yine efsane sürecektir. 2020 sezonunda mucize podyumlar alsa da hata yaptiği yarişlar da mevcut. yariş başlangicinda pozisyon kazanicam diye çok dikkatsiz sürüyor. carlos sainz ise soru işareti. araca bağli durumu ve ferrari, mclaren'e hiç benzemeyen bir takim. ilk hatasinda kaziğa oturtan bir medya var. eger kotu başlarsa bu baskiyi kaldirabilecek mi gorecegiz. karşisinda vettel'i yenmiş bir adam var. işi inanilmaz zor bence.
    *onboard-->leclerc

    aston martin mercedes(ex racing point):
    *asil bir araç rengi, inanilmaz klas bir isim, efsane bir pilot ile heyecan veren bir takim oldular. perez'i yolladilar ve yerine sebastian vettel'i getirdiler. çok da yakişti. umarim klasina yakişir bir sezon geçirir.
    *sezon öncesi testlerinde patladilar. vettel'in araci garajdan çikamadi. vites kutusu sorunu yaşadilar. tek sorun bu mu bilmiyoruz. vettel'in araca alişmasi için en önemli firsatiydi fakat olmasi gerekenden 100 tur az attilar. vettel gibi araç seçen bir pilot için bu testler önemliydi. inşallah oversteer sorunu yaşayan bir araç olmaz dileyelim.
    *onboard-->vettel

    alpine renault (ex renault):
    *yine farkli bir isimle ve araç rengiyle değişen bir takim. kişisel olarak en beğendiğim araç görünümü. onboard falan harika. bir de üstüne efsaneler efsanesi fernando alonso eklenince heyecan iki kat artiyor. takim patronu da degişti ve cyril abiteboul yerine davide brivio geldi.
    *testlerde bir sorun yaşamadilar ve iki pilot ocon ve alonso da tur üstüne tur atti. araç hizi olarak mclaren'in bir adim gerisinde olacaklar gibi. 2020'de özellikle yüksek hızlı virajlarda sorun yaşayan bir araç vardi fakat düzlük hızı iyiydi. testler bir şey ifade etmiyor ve takimlar farkli programlar uyguluyorlar o yuzden tahmin yapmak güç. zaten takiminizda araç dibini siyiran, oversteer, understeer dinlemeyen bir yamyam varsa ona biraz iyi bir araç verseniz sonuç alirsiniz. bu sezon umarim şöyle bir alonso, hamilton, vettel podyumu görürüz.
    *onboard-->alonso

    alpha tauri honda:
    *kvyat yerine f2'den yetenekli ve sevimli yuki tsunoda'yı getirdiler. gasly zaten 2020'de çılgın atmıştı. testlerde de en fazla tur atan pilot gasly idi. tsunoda, sıralama simulasyonunda verstappen'in ardından en hızlı turu attı. şimdilik iyi görünüyorlar.
    *onboard-->tsunoda

    alfa romeo ferrari:
    *yine aşağı grubun liderliğini yapacaklar bence. ferrari güç ünitesi gelişecektir fakat bu gelişim onları orta grupta tırmandırır mı, zor duruyor. orta grup çok çekişmeli olacak. raikonnen'i bu savaşın içinde görmeyi istiyorum fakat düşük ihtimal ne yazık ki.
    *onboard-->raikonnen

    haas ferrari:
    *bitirim ikili grosjean ve magnussen ile yollarını ayırıp iki tane gencoyu takıma aldılar. biri 2020 f2 şampiyonu ve bu sporun en kült insanının oğlu mick schumacher, diğeri ise yine f2'den olay velet nikita mazepin. tüm eleştirilere ve we say no to mazepin propagandasına rağmen haas, pilotun arkasında durmayı seçti. zorundaydılar gerçi para için. arabanın üstü komple rus bayrağı ve sponsorları ile dolu. testlerde de klasik haas dengesizliği gördük. williams ile yarışacaklar bakalım.
    *onboard-->schumacher

    willams mercedes:
    *takım sahiplerinin ve patronlarının değişmesi ile sezona giriyorlar. gerçi geçen yıl değişmişti ama olsun. berbat bir araç tasarımı sundular. onboard olarak fena durmasada bayağı kötü kişisel fikrim. performans olarak ne verecekler kapalı kutu. puan savaşı imkansız bence ama artık haas'ları geçebilirler diye düşünüyorum. zaten renault güç ünitesine geçecekler gibi duruyor. değişim şart bu takım için artık.
    *onboard-->russel

    genel durumlar böyle şu anlik. birkaç güne sezon introsu yayinlanir gaza geliriz, 19 martta drive to survive belgeseliyle hafif eğlenir sonra da sezona starti veririz. hayirli uğurlu olsun.

    edit: mercedes'in das sistemi banliymiş sanirim sağolsun birkaç suser uyardi. ben de banlandiğini biliyordum aslinda fakat yeni kurallar 2022'ye sarkinca kullanabileceklerini saniyordum ya da öyle kalmiş aklimda. yanliş bilgi için kusura bakmayin dostlar.

  • o değil de, bu nihal ilerde avukat falan olursa nasıl savunma yapacak çok merak ediyorum*

    -müvekkilimin toplumdaki itibarını zedelemek için tamamen delilsiz suçlamalar yapılarak iftira atılmaktadır !

    -paaardooooon ? sen müvekkilini çok "popi" bir yaşam formu falan sanıyosun gaaalllbaa

    -?????!!!!

    -hakim bey görüyosunuz, terbiyesizlik online..kih kih kih

  • yarışmacılardan birinin marketten aldığı hazır sufleyi yaptığını sandığım skandal. meğer olay bambaşkaymış ve televizyonda gördüğü her şeyi gerçek sanan insanlar hala aramızdaymış.