hesabın var mı? giriş yap

  • önce kitle oluşturmak gerekirdi. çünkü direk mevzuya girersek delilikten ziyade ölümle burun buruna gelebiliriz.

  • babamı da kaybettiğimiz oyun. koskoca beyin cerrahı adam. arabaya biniyoruz "pokestop varsa söyle sağa çekicem" diyo. geçen gün yazlığa gittiler, gece on bir gibi "napıyosunuz?" diye aradım "iyi altı kişi çıktık sahilde pokemon topluyoruz" diyo. bak altı kişi. yaş ortalaması 50 falan bu arada. sözde biz oynuyoruz diye ne olduğunu anlamak için indirdi benim levelı falan geçmiş şu an. dışarı bi çıkıyo bi daha görebilene aşkolsun. akşam yiyecek bi şeyler almaya diye çıktı bir saatten fazla bekledik. pokemon iyi pokemon güzel de evde çocuklar aç.

  • yarım saat olsa iyi, tam bir saat bekledim. ama sor bi niye bekledim? sorduysan cevap veriyorum: ne çok sabırlı olmaktan ne de çaresizlikten; ki bundan önce üç görüşme yapmıştım, hepsi de çok iyi geçmişti *... tek sebebi vardı, o da merak.
    bir saat sonra artist artist gelen lavukla olan diyaloğu hatırladığım kadarıyla aktarıyorum:
    - ahmet bey değil mi?
    - evet.
    - ahmet bey, ben serkan. şuyum buyum bik bik bik... isterseniz kendinizi tanıtın, başlayalım.
    - açıkçası serkan bey. hiç başlamasak daha iyi olacak. zira bir saattir bekliyorum burada, özür bile dilenmedi. allah rızası için bi su içer misin diyen de olmadı. bu sizin çalışanlarınıza ne gözle baktığınızın çok açık bir göstergesi bence. kaldı ki buraya iş dilenmeye de gelmedim. benim çıkarlarım kadar sizin de çıkarlarınız söz konusu. tecrübesiz olabilirim ancak yeteneklerimin ve yapabileceklerimin farkındayım. (tamam biraz gaza geldim.)
    - ee şey, bik bik bik. yurt dışından misafir falan filan...
    - tek bir şey sormak için bekledim, yoksa çoktan çekip gitmiştim: cv'im kariyer.net üzerinden 8 kere görüntülenmiş. bunun sebebini merak ediyorum, cevaplarsanız sevinirim.
    - (görüşmede ciddiyet, bu noktada kayboldu) eheheh tam olarak bilemiyorum, insan kaynaklarındaki arkadaş sizi çok beğenmiş olabilir.
    - (sağ kaş havada) ben de öyle tahmin etmiştim. telefonum orada var, 7/24 arayabilir... iyi günler.

    hızlı bir şekilde sandalye çekilir, yerden kalkan tozlar arasında mekan terk edilir...

    edit: ya şunu da ekleyeyim; görüşmeden 10 gün önce, sabah içtimalarında 2 saat ayakta ve esas duruşta kıçı kırık başçavuş beklemiş adamım. mesele beklemek değil, potansiyel bir çalışanına yaptığın muamele. çay çorba ikram edersin, arada ihtiyacın var mı diye sorarsın, ne bileyim basit bi açıklama falan yaparsın. odaya adamı sokup, bir saat bekletmek ayıb!

  • ara ara dahil olduğum durumdur.arkadaş olmadığınızı bilirsiniz .ara sıra görüşürsünüz yok yere,öperken belinizden tutar. bir şey yapacaksa size de danışır. telefonda konuştuysa yanınızda,hele de kadinsa konuştuğu aciklama yapma gereği duyar çocukluk arkadaşım diye. bir hafta içinde birkaç defa yazar, halinizi hatrınızı sorar. küçük jestler yaparsınız kitap, albüm vs. alırsınız. tatlı bir flört vardır fakat bazen sinir bozucu olur. her istediğinizde yazamazsınız, sarılıp öpemezsiniz,yanında olamazsınız kıskanırsınız arkadaslariyla vakit geçirdiğini görünce çünkü sizin onunla görüşmeniz için ya biraz zaman geçmesi gerekir yada bir nedenin olmasi.arkadaş desen değil sevgili desen hiç değil. tatlıdır, hoştur fakat oldukça yorucu ve kafa karıştırıcıdır.

  • antalya'daki kuaförleri denetleyen müyap, telif ödemeden radyo ve tv’den müzik dinlettikleri gerekçesiyle kuaför ve çeşitli esnaflara 3500tl ceza kesmiş. müyap ve müyorbir avukatı ile polisten oluşan 7 kişilik ekip, lisans ücreti ödemeden müzik yayını yapan işyerlerine yönelik denetim gerçekleştirmiş. 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanunu kapsamında lisans ücreti ödemeden müzik yayını yaptığı tespit edilen işyeri sahiplerine para cezası kesilmiş.

    bu adamlar kafayı yemiş olmalı. bu durumda eve gelen misafire tv izletmek için lisans mı alacağız? ülkede her şey fıkra gibi. bu lisans çılgınlığı nereye gider belirsiz.

  • konunun türk halkıyla ilişkisini bilen yeşillendirebilir mi?
    kendi milletini bu kadar kötüleyen bir millet daha yoktur galiba.

  • çiftçinin yüzünü güldüren oyun. sürekli yağmur yağıyor anasını satayım...

  • üniversite döneminde giriş yaptığım ve 9 yıldır üyesi olduğum platform.

    bu kadar zaman içinde bulunduğum ve aktif bir kullanıcısı olduğum için*, işimi kolaylaştıran bazı eklentiler ve siteleri kullanmam gerekiyor. bu entryde kullandığım eklenti ve sitelere değineceğim.

    başlamadan not düşmem gerekirse, paylaşacağım eklenti ve siteler bu başlıkta daha önce paylaşılmış olabilir. bazı anahtar kelimelerle araştırma yapınca paylaşacağım eklenti ve sitelerin paylaşıldığını gördüm. ancak bunlardan bazıları farklı farklı entrylerde yer aldığı için tek bir entryde toplamak istedim.

    -----eklentiler-----

    1. augmented steam

    enhanced steam eklentisinin varisi, steam'i tarayıcıdan kullananların mutlaka edinmesi gereken bir eklenti. eklentinin başlıca özellikleri:

    -halihazırda sahip olduğunuz veya istek listenizde olan oyunları farklı renklerlegöstererek mağaza sayfasında gezinmenizi kolaylaştırıyor.
    -istemediğiniz oyunların arama sonuçlarında gösterilmesini engelliyor.
    -arama sonuçlarında sayfa sayfa gezmek yerine scroll down ile sayfayı sonsuza kadar kaydırmanızı sağlıyor.
    -ilgili oyunun mağaza sayfasında, o oyuna ait içerikler olan farklı sitelere yönlendiren bağlantılarmevcut.
    -bir oyunun şu zamana kadarki en düşük fiyatı, o anda farklı ülkelerdeki fiyatı gibi bilgileri gösteriyor.

    bu saydıklarımın yanında steam'de gezinmeyi kolaylaştıran başka özellikler de mevcut.

    2. steam database

    faydalı sitelerde de bahsedeceğim steam database sitesinin tarayıcı eklentisi. temelde augmented steam ile benzer işleve sahip bir eklenti. ben her ikisini de kullanıyorum.

    3. steam inventory helper

    eğer topluluk pazarında kart veya item alıp satıyorsanız bu eklentinin faydasını oldukça göreceksiniz. temel bazı özellikleri:

    -envanter sayfanızdaki eşyaların fiyatları görünmekte.
    -tek tıkla eşyaları en düşük fiyattan listeleme veya o andaki en yüksek tutardan oluşturulan alış talebine satma.
    -takas ekranında getirdiği bazı kolaylıklar.
    -pazar sayfasında sağladığı bazı diğer özellikler.

    4. alike03's subscription ınfo on steam

    steam'de yer alan oyunların, abonelik bazlı platformlarda (bkz: xbox game pass)(bkz: ubisoft+)(bkz: ea play) yer alıp almadığını gösteren güzel bir eklenti. oyunlara full price vermektense abonelik bazlı platformlarda deneyebilirsiniz.

    -----siteler-----

    1. steamdb

    steam harici, steam ile alakalı en çok kullandığım sitelerden biri. en çok oynanan, trend olan, yeni yayınlanan oyunları detaylı olarak görebileceğiniz bir platform. bunun yanında meraklıları için her oyunun sayfasında o oyuna ait değişikliklerin yer aldığı bölümler mevcut. bu değişiklikler arasında oyunun fiyat geçmişini gösteren grafik de mevcut.

    ayrıca calculator diye bir sayfası var ki buraya kullanıcı adınızı girerek profiliniz ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. inanılmaz detaylı bir sayfa, kesinlikle kurcalamanızı öneririm.

    2. /r/steam

    reddit'te yer alan steam subreddit'i. yeniliklerle alakalı gelişmeleri genelde buradan takip ediyorum. ayrıca sorunlarınıza cevap da bulabilirsiniz.

    3. steam250

    imdb top 250 listesinin oyun versiyonu. steam'deki kullanıcıların verdiği puanları baz alarak oluşturulan bu listede top 250, hidden gems, best of 2021, most played vb. gibi sıralamalara göz atabilirsiniz.

    4. steam ladder

    steamdb sitesinde yer alan calculator kısmına benzer bir site. profilinizle veya başkalarının profilleriyle ilgili detaylı istatistiklere bakabilirsiniz. bu istatistiklerden bazıları:

    -seviye durumunuza göre dünyadaki, bölgenizdeki ve ülkenizdeki sıralamanız.
    -oyun süresi istatistiğinize göre dünyadaki, bölgenizdeki ve ülkenizdeki sıralamanız.
    -sahip olduğunuz oyun sayısına göre dünyadaki, bölgenizdeki ve ülkenizdeki sıralamanız.

    5. krylan.ovh/steam

    nerede denk geldiğimi hatırlamadığım ancak kullanışlı olduğu için sık kullananlara eklediğim bir site. steam id'nizi girdikten sonra sahip olduğunuz oyunlara ait istatistikleri gösteriyor. bu istatistiklerden bazıları:

    -oynama sürenize göre en çok hangi türü tercih ettiğiniz.
    -kazanmış olduğunuz başarımların sayısı ve nadirliği.
    -sahip olduğunuz oyunları türe, kategoriye, platforma vb. göre filtreleyerek görüntüleme.
    -sol tarafta yer alan panelde sahip olduğunuz oyunları göstermekte ve bunlardan birine tıkladığınızda o oyuna ait istatistikleri göstermekte.

    6. lorenzostanco.com

    eğer kalabalık bir kütüphaneniz varsa oldukça işe yarayan bir kütüphane görüntüleme ve filtreleme sitesi. sahip olduğunuz oyunları türe veya türlerin kombinasyonlarına göre gösterme özelliği mevcut. örneğin korku ve aksiyon taglerini seçerek bu iki türü barındıran oyunları görüntüleyebilirsiniz.

    bunlar haricinde oldukça detaylı bir filtreleme seçeneği mevcut. denemenizi tavsiye ederim.

    7. steamstat.us

    steam sunucularının durumunu gösteren bir site. steam başlığına gelip steam çöktü mü demek yerine önce bu siteye bakabilirsiniz.*

    8. steam gifts

    elinizde olan keyleri çekiliş ile verebileceğiniz veya başkalarının çekilişlerine katılabileceğiniz bir platform. zamanında birkaç oyun kazanmışlığım var. tabi kazandığımdan fazlasını da çekilişle dağıttım.

    9. 50gameslike

    sevdiğiniz bir oyunu arattıktan sonra ona benzer oyunları öneren bir site. ne oynasam diye düşünüyorsanız oldukça faydalı olabilir.

    10. steampeek

    50gameslike sitesine benzer bir oyun tavsiye sitesi.

    11. how long to beat

    bir oyuna başlamadan önce o oyunun ortalama ne kadar zamanda biteceğini görebildiğiniz bir site. oyuncuların paylaştığı verilerle oluşturulan bu istatistikler, hikayeli bir oyuna başlamadan önce ne kadar zaman ayırmanız gerektiği konusunda oldukça yardımcı olmakta.

    12. pc gaming wiki

    steam platformundan bağımsız, tüm pc oyuncularının işine yarayabilecek bir kaynak. oyunlarla ilgili birçok bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. bu bilgilerden bazıları:

    -oyunun yer aldığı mağazalar*.
    -oyunun versiyon farklılıkları*.
    -dlc ve microtransactions bilgileri.
    -oyunun açılış ekranını, intro videolarını geçebilmeniz için yapmanız gerekenleri gösteren bilgiler.
    -oyunun önemli dosyalarının* nerede olduğu.
    -desteklediği çözünürlükler ve diğer grafik ayarları. eğer bazı ayarlar 3. parti bir uygulama ile gerçekleştiriliyorsa bunu da gösteren bağlantılar mevcut.
    -bazı karşılaşılan hataların çözümleri.

    kısacası pc oyuncusu iseniz eliniz ayağınız olabilecek bir site.

    steam'i tarayıcıdan kullanan (oyun oynama hariç) biri olarak yukarıda bahsettiğim eklenti ve siteler oldukça işime yarıyor. steam istemcisini ise yalnızca oyunları başlatmak, yüklemek gibi temel işlerde kullanıyorum. aklıma gelen yararlı eklentiler oldukça entryi editlerim.