hesabın var mı? giriş yap

  • prof. dr. ahmet taşağıl'a göre türk yılbaşısı olmayan zaman kavramı.

    "nardugan (kaynakta nargudan şeklinde yazılmış), türk yılbaşısı değildir. türk yılbaşı geleneği 20 şubat'ta kutlanan beyaz bayram'dır. kışın bitişini simgeleyen beyaz bayram, tuva ve moğollar arasında kutlanmaya devam ediyor. kadim türkler göktanrı, budizm ve tabiat inancı olmak üzere üç farklı inanışa sahipti. çam ağacı türk coğrafyasında bulunmuyordu. çam fikri ve nardugan tezi, friglerden türeme. türklerin kutladığı "beyaz bayram"da et yenir, kımız içilirdi."

    ("bilge tonyukuk kazıları", türk yurdu, sayı:356, s.59, nisan 2017)

    https://www.turkyurdu.com.tr/…azar-yazi.php?id=2894

  • adamlar sana bilgi aşılıyor, sözlükte "anlatımı sıkıcı" "gereksiz bilgi deposu" "ateist" "reklam peşinde" falan diyor. inanılır gibi değil.

    tebrik edilesi, güzel ve çalışkan bir ekip olduğuna inanıyorum. severek takip ediyoruz. kendilerinden pek çok şey öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum.

  • adam 3 temmuzdan beri şike yapmıyoruz dememiş, 3 temmuzdan beri şike yapmadığımızı anlatmaya çalışıyoruz demiş.
    olmayan itiraftır.
    içiniz rahat etsin diye: gs

  • murat yetkin'in, "recep tayyip erdoğan çılgın projeler açıkladığında gazeteciliğimizi unuttuk heralde o zaman kaynak nerede sormadık, şimdi hatırladık emeklilere verilecek paranın kaynağını size soruyoruz" diye meslektaşlarına laf soktuğu yayın.

  • koyu bir galatayasaraylıyım, bütün hafta kendimi bu maça hazırladım, yeri geldi fenerbahçeli arkadaşlarıma takıldım, yeri geldi bu maç için iddiaya girdim ama bu arapların bir kez daha yaptığı kahpelikten sonra, maçmış kupaymış zerre umrumda değil.

    helal olsun sana fenerbahçe helal olsun sana galatasaray.
    helal olsun size atatürk'ün evlatları.
    aramız bozuk olabilir ama kanımız bozuk değil.

    atatürk bu ülkenin birleştirici gücüdür, selam olsun atatürkçü fenerbahçeli kardeşlerime, selam olsun atatürkçü galatasaraylı kardeşlerime.

    artık maçın türkiyede oynanmasına bile gerek yok, bir yarısı galatasarayın bir yarısı fenerbahçenin olsun.

  • istiyor ki türkiye pkk, ypg ve diğer kollara dokunmasın sadece ışide saldırsın.
    baba'nın malı ya tsk, işi gücü bırakacak terörist pkk ve yan kolları için savaşacak. oldu paşam, başka arzun?

    bu görüntülere dikkatle bakın. çok dikkatle bakın ve orada hareket halinde olan terörist ışid mensuplarını göreceksiniz. yalandan yapılan bir operasyon değil, gördüğünüz gibi teröristlerin başına füzeler inmiş. hem de %100 isabet oranıyla. ellerine sağlık ordumuzun.

    dikkatle izleyin, yakında benzer şekilde sizin de kafanıza o füzelerden inecek. %100 isabet oranı ile darısı pkk ve tüm kollarının başına.