hesabın var mı? giriş yap

  • yeni acmama rağmen fena çalışmadığım site.
    bir kaç tuyo paylaşayım

    öncelikle ingilizceniz yoksa hiç kasmayın.

    1-mesajlara ne kadar erken cevap verirseniz o kadar iyi. müşteri 4-5 kişiye mesaj atıyor. ilk cevap verenle anlaşma ihtimali çok yüksek.

    2-her zaman anlaştığınız teslimden fazlasını teslim edin.

    mesela 4 gün mü teslim süresi yazdiniz? 2 günde teslim edin. 3 revizyon mu yazdiniz? 6 tane yapın. normalde fazladan 10 dolar fiyat koydugunuz ekstrayi ücretsiz verin. 20 dolarlık paket alan müşteriye 30 dolara sattığınız paket içeriği verin.

    3-musteri ile iletişim en zoru. 2000 km uzaktan, mevzuya aşina olmayan, doğru terminoloji bilmeyen istediğini tarif edemeyen ya da ne istediğini bile bilmeyip "görünce anlarım" modunda olan birisiyle çalışma ihtimali çok yüksek - sabırlı olun, işi öldürmek değil oldurmak için çalışın. bu en zor işlerden çok güzel detaylı ve uzun yorumlar aldım. ingilizce zaten burada mühim. 10+ revizyon verdiğim adam bana anamın babamın yazmayacagi pozitif yorum yazdı.

    4-level 1, level 2 ve top rated seviyeleri çok önemli. bunlari mümkün mertebe hızlı elde etmeye çalışın. level 2 çok zor değil, 4 ayda 2000 dolarlık iş olur zaten ama top rated 20.000 dolar ve zaman alacaktır. fakat araştırmama göre esas para ve makul müşteriler de o seviyede.

    5-gigleri nokta atışı başlıklarla girin.
    yani "logo tasarım" yerine "kahve dükkanları için logo tasarım" girin. aratanlar nokta atışı aradığı şeyi yapan birine yazmaya daha meyilli. generic giglerimi bu şekilde böldüm ve toplamda daha çok mesaj ve iş geldi.
    thumbnail olayını düzgün yapın. canva.com dan güzel, okunur ve görünür bir thumbnail yaratın. örnek çalışmalar (gallery) düzgün işler seçin. kahve logosu işine örnek olarak araba logosu koymayın.

    6-arada bir brief giren ve teklif isteyen müşteri olduğuna dair fiverr bilgilendirme atıyor "bu sana uyar" diyor.
    hemen teklif verin. zaten 30 sn sürüyor yapıştırın gitsin. arama ile size ulaşmayacak alıcı ayağınıza gelmiş. verin teklifi geçin.

    7-promoted gigs olayından pek fayda görmedim

    edit:grafik tasarımcı değilim

    edit 2:

    satıcı olarak her işi kabul etmek zorunluluğunuz var gibi görünse de yok.
    iş kapsamında olmayan isteklerle gelen, çıktının kalitesini etkileyecek girdilerle gelen (ne yapsanız olmayacak, alıcı da begenmeyecek ya iptal isteyecek ya kötü yorum yazacak) alıcıyı müşteri hizmetlerine yazarak derdinizi anlatarak iptal edebiliyorsunuz. statlarınızı etkilemiyor.
    ayrıca alıcıya uyuz oldunuz, ortak iptal ettiniz - bu alıcıyı bloke edebiliyorsunuz. sadece size iş vermiş alıcıları bloke edebiliyorsunuz.

  • dağlarda bu kadar insanın su savaşı yaptığını, yakalamaç falan oynadığını zannedenlerin feryadı. be adam, o 2 pkk'lının kafası neden yok biliyor musun? çünkü tepelerinden uçan uçaklar bomba yağdırıyor, havanla vuruluyor, top ateşiyle dövülüyor.

    sağlam kafa mı kalır, hasarsız vücut mu kalır?
    pkk mayını döşediğinde adam iç kanamadan mı ölüyor sanıyorsunuz?
    parçası bulunmayan şehitlerin boş tabutları evlerine gönderilirken hiç vahşet, hiç insanlık suçu ve uluslararası hukuk sikinizde değil?

    ağzının orta yerine sıçtıklarım.

  • sanki ülkede özel firma kalmamış gibi gene devlet tarafından yaptırılacaktır. biniş ücreti 90 dolar olacak olup işletecek şirkete yılda 15 milyon kişi binme garantisi ile verilecektir.

  • tuzla ile arası 85.5 km'dir. umarım kısa zamanda bu iki ilçe arasına düzenli uçak seferleri yapılır.

  • yani demiş ki; sizin aklınız ermez, biz sizin yerinize okuduk yorumladık siz kafanızı yormayın böyle şeylere.

    peki ahirette hesap verirken bize tercümanlık yapacak mısınız sayın diyanet işleri?

  • 80li yıllarda, ders esnasında tam ortadan iki gruba ayrılmış bir sınıfta karşılıklı osuruk savaşı yapılmaktadır...
    kurallar nettir... bir taraftan birisi sesli bir şekilde osurduğunda diğer taraftan 10 saniye içinde cevap gelmek zorundadır... aksi taktirde gololur...
    ateşli bir savaşın ortasında, gaza gelen bir arkadaşın ikinci turda gürülltülü ve kokulu bir şekilde *altına zıçması ile ortam şenlenir...

  • adam teknosa, vatan diye isimleri verirken sansürlememiş, telefona marka model uyduruyor. davan hayırlı olsun kardeşim.

  • garson da insan olduğu ve işini yaptığı için, normal davranmış olan kadındır. ne demek garsonla muhatap olmamak? şu kullandığınız kelimelere bir dikkat edin. bu platformda her meslekten insan var. kimse birbirinden üstün değil. bunu anlayın, öyle konuşun. tek başına yemek yerken garsonla iletişim kuran kadın, masada erkek varken neden kurmasın? sizin sapık ortadoğulu zihniyetinizi seveyim.

  • ben hayatımda bu kadar karlı bir iş görmedim arkadaş. bak geçen 1 yaşındaki sabiye 18 lira verip bir hayvan kitabı aldım. 18 lira! kitabın özeti şu; google görsellerden 15 hayvan fotoğrafını almışlar, bir kalıp mukavvaya basmışlar, 15 sf. kitabı 18 liraya itekliyorlar. tek masraf matbaa ve mukavva masrafı. tutsun tutsun da 5 lira tutsun ki mümkün değil, net 13 lira kar. zira çocuk kitabı olduğu için bandrol falan da yok.

    arkadaş bu kitapları bu kadar pahalı yapan nedir? büyük oğlana 200 sf macera romanı alıyorum 7 lira, 1 yaşındaki bebeye 5 hayvan fotosu alıyorum 18 lira.

    demem o ki bu işe girin, inanılmaz para var. biz ebeveynler de gerizekalı olduğumuz için allah'tan gelen bir şeyle 5 karton sayfaya 25 lira verebilme kapasitesine sahibiz. sömürün bizi, azımıza sıçın.

  • bu konudaki son sözü dostoyevski söylemiştir zamanında :

    "insanların birbirini tanıması icin en iyi zaman, ayrılmalarına en yakın zamandır."

    budur.